Nieuwsbrief februari '21

February 13, 2021
Marleen Bos
Adri Voorwinden, docent Tuinarchitectuur:  “Een buitenopdracht is een vast onderdeel tijdens elke les. Hier maken de studenten een dwarsprofiel van een sloot. Zonder dat je meet, kun je door te kijken heel veel wijzer worden."

Het is het afgelopen jaar al vaak gezegd: elke crisis kent ook positieve kanten. Crisis dwingt tot reflectie, tot onderzoeken wat echt van waarde is en creativiteit. Als groenopleider zien we het terug in een toename van het aantal studenten, zowel voor Tuinarchitectuur als voor Plantenkennis, met een groeiend aantal carrièreswitchers. Hoewel veel op dit moment nog onzeker is, geeft het ons vertrouwen in dit nieuwe jaar. In deze nieuwsbrief nemen we je mee naar onze huidige activiteiten die (online) blijven doorgaan en waar we achter de schermen mee bezig zijn.

StageProjecten

Concrete tuinontwerpopdrachten die worden uitgevoerd door studenten Tuinarchitectuur, vanaf het eerste contact met de opdrachtgever t/m de presentatie van het ontwerp. Dat is kort samengevat wat een StageProject is. “Ideaal als voorbereiding op het examen,” liet Anetta Gerding weten tijdens de evaluatie van haar project, “en voor het opdoen van extra praktijkervaring.” Sinds de eerste lockdown in maart, zetten we in de rubriek Tips & Nieuws regelmatig een StageProject in de schijnwerpers. Twijfel je of het voor jou nu een goed moment is? Wil je weten wat er komt kijken bij het uitvoeren van een project? Voor deze en andere vragen kun je terecht bij stagebegeleider Peter Kroesen, via stage@ontwerpacademie.nl.

TIP: StageProjecten zijn ook toegankelijk voor oud-studenten. Wil je de draad weer oppakken? Of je ontwerpvaardigheden aanscherpen? Stuur een e-mail naar studentenzaken@ontwerpacademie.nl en we helpen je verder.

GroenWerkt!

De eigen tuin, maar ook stadsparken en andere groenvoorzieningen zijn afgelopen jaar een belangrijk toevluchtsoord gebleken: om te ontspannen, te relativeren en om elkaar toch te kunnen ontmoeten. De belangstelling voor een groene leefomgeving, duurzaamheid en biodiversiteit nemen toe, evenals banen in de groensector. In september zijn we daarom gestart met een nieuw initiatief: via onze vacaturepagina GroenWerkt! brengen we groenbedrijven en (oud-)studenten Tuinarchitectuur en Plantenkennis met elkaar in contact. Wij kennen zowel de kwaliteiten van onze studenten als de behoefte binnen de groensector. GroenWerkt draagt bij aan de ideale match! Neem een kijkje op de vacaturepagina en neem contact op met Hans Anvelink via werk@ontwerpacademie.nl voor meer informatie.

Wat bieden we (extra) aan in coronatijd?

Nieuw is de ontwerpwedstrijd voor studenten en oud-studenten Tuinarchitectuur en Plantenkennis. Met als doel het aanscherpen van ontwerpvaardigheden waarbij we deelnemers uitdagen na te denken over innovatieve ontwerpoplossingen voor maatschappelijke, ecologische en/of sociale vraagstukken. We kondigen het juist nu - in deze nieuwsbrief - aan, omdat we dus ook oud-studenten van harte uitnodigen mee te doen. Heb je interesse? Stuur een e-mail naar: studentenzaken@ontwerpacademie.nl o.v.v. Ontwerpwedstrijd Unlock de Lockdown!

OpenAtelier

Naast de online begeleiding in de eigen lesgroep, kun je elke maandagmiddag (online) terecht bij het OpenAtelier voor vragen, extra examenbegeleiding of het bespreken van je StageProject. Ook dit aanbod geldt voor oud-studenten.

Hoe gaat het met …?

Een nieuwe rubriek op deze plek. In een serie blogartikelen laten we oud-studenten en oud-cursisten terugblikken op de lessen Tuinarchitectuur of Plantenkennis en vragen we hoe het nu met ze gaat. Vers van de pers kun je hier het verhaal lezen van tuinontwerper Jetteke Sjouke.

Podium Boskoop

Ondanks corona-onderbrekingen groeit de belangstelling voor de Podium Boskoop-lezingen. Daar zijn we blij mee. De sprekers variëren van eigen docenten en specialisten uit Boskoop en omgeving tot nationaal aansprekende namen in de groensector. Via de agenda en sociale media houden we je op de hoogte wanneer we de lezingenserie weer opstarten.

Nieuwe startdata opleidingen & cursussen

o.a. donderdag 11 en zaterdag 27 maart > dagopleiding Tuinarchitectuur
o.a. donderdag 4 en dinsdag 16 maart > avondopleiding Tuinarchitectuur
diverse instroomdata in maart en april > cursussen Plantenkennis
maandag 1 maart > cursus Start je eigen bedrijf in de groensector
o.a. dinsdag 9, 16 en 30 maart > workshop Ontwerp je eigen Tuin
donderdag 1 april > cursus Biodivers Ontwerpen

Meld je hier aan voor de Studievoorlichting of Proefles op zaterdag 6 maart a.s.

Tot slot

Houd de website in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen en volg ons op LinkedIn, Facebook en Instagram.

No items found.