Subsidiemogelijkheden

Voor cursussen en opleidingen die je bij de OntwerpAcademie volgt is het in bepaalde situaties mogelijk om een deel, soms zelfs het volledige, opleidingsbedrag terug te krijgen dankzij diverse subsidieregelingen. Het loont de moeite om na te gaan of je hiervoor in aanmerking komt. Neem voor meer informatie contact op met de betreffende instantie.

Onderstaand een overzicht van de  verschillende mogelijkheden. Neem bij vragen contact op met studentenzaken@ontwerpacademie.nl waar ze je graag verder helpen.

Studiekosten voor ondernemers met eigen bureau/ bedrijf aftrekbaar

Heb je een eigen bedrijf of wil je een eigen onderneming/ bureau starten? Studiekosten zijn dan aftrekbaar als je een opleiding, cursus of training volgt om je vakkennis op peil te houden en uit te breiden in het belang van het voortbestaan van je onderneming. Maar de kosten zijn alleen aftrekbaar als u ze maakt om bestaande vakkennis op peil te houden. Lees meer over de voorwaarden.

Colland Arbeidsmarkt

Colland is het samenwerkingsverband tussen fondsen en regelingen in de agrarische en groene sector. Zij bieden diverse subsidies aan voor o.a. trainingen en opleidingen (mbo en hoger onderwijs). De cursussen en opleidingen waarvoor een subsidie aangevraagd kan worden, staan overzichtelijk gegroepeerd in cursusgroepen. Declaratie moet via de website van Colland gebeuren, uiterlijk 2 maanden na de laatste cursusdag. Informatie: www.collandarbeidsmarkt.nl

Individueel Keuze Budget voor ambtenaren

Ben je werkzaam als gemeenteambtenaar? Dan ontvang je naast salaris ook een vrij besteedbaar budget: het Individueel Keuze Budget (IKB). Hiermee kun je opleidingskosten betalen als deze loopbaan gerelateerd zijn en niet of gedeeltelijk door je werkgever worden betaald. Informatie: www.vng.nl/rubrieken/onderwerpen/individueel-keuzebudget-ikb

Gemeentelijke ondersteuning

Met een laag inkomen heb je soms recht op hulp vanuit je gemeente. Wat vergoed wordt en welke regels daarvoor gelden, verschilt per gemeente. Informeer bij de gemeente waar je woont.

Scholing en re-integratie via het UWV

Bij het UWV kun je een opleiding of cursus volgen als onderdeel van je re-integratie. Onze opleiding Tuinarchitectuur is in het verleden al verschillende malen goedgekeurd door het UWV. Bespreek de mogelijkheid met je adviseur of de arbeidsdeskundige van het UWV.

Het Nibud

Kijk ook eens op www.nibud.nl. Er bestaan diverse tegemoetkomingen. Soms meer dan je denkt. Bereken in een paar stappen op welke bedragen je mogelijk recht hebt en zie waar je deze kunt aanvragen. En, wist je dat je onafhankelijken kosteloos loopbaan- en scholingsadvies kunt krijgen? Kijk op www.nlleertdoor.com en www.lerenenwerken.nl.

Download de brochure
Stel je vraag
meld je aan voor een proefles