Groene Parels

Groene Parels is een fietsexcursie speciaal ontwikkeld voor studenten van de opleiding Tuinarchitectuur als onderdeel van de opleiding. Een lokale gids die de stad Rotterdam en haar groene parels op zijn of haar duimpje kent, neemt je op de fiets mee naar diverse (dak)tuinen, (dak)parken en bijzondere locaties. Bij de verschillende plekken vertellen ze over de historie, betekenis van de plek, materialen, beplantingen, beheer en  technische details. Thema's als ecologie, innovatie, biodiversiteit, klimaatadaptieve maatregelen komen allemaal voorbij tijdens deze gerse Rotterdamse excursie!

Voor wie?
Groene Parels maakt onderdeel uit van de opleiding Tuinarchitectuur en is hiervoor een lesdag gereserveerd in het rooster. Let op: Studenten worden niet automatisch ingedeeld voor een datum en dienen zich aan te melden via de aanmeldbutton onderaan de pagina.

Excursiedata 2024
Donderdag 19 september (volgeboekt), vrijdag 20 september (volgeboekt), zaterdag 21 september (volgeboekt) en vrijdag 27 september 2024.

Programma

Het programma start om 10:00 uur en eindigt omstreeks 16:00 uur. Programma en route zijn onder voorbehoud van het weer, lokale omstandigheden en wensen van de groep. Halverwege het programma stoppen we voor een vegetarische lunch in Rotterdam-West in de tuin (bij goed weer) bij het Het Wijkpaleis.

Groene parels die voorbij komen zijn:

  • Schouwburgplein – West 8
  • Het Park – landschapsstijl Zocher, inclusief oud-Hollandse Tuin
  • Schoonoord – kleine romantische tuin
  • Museumpark – modernistisch – Yves Brunier, inclusief formele tuin van Boijmans
  • Little C - CULD|INBO architecten
  • Beplantingen – Westerkade – Piet Oudolf
  • Binnentuin Ichthushof – neobarok – Erick van Egeraat
  • Binnentuin Belastingdienst – West 8
  • Rijnhaven

Aanmelden
Studenten Tuinarchitectuur kunnen zich aanmelden via de button onderaan de pagina en ontvangen hiervan een bevestiging.

Graag je aandacht voor het volgende:
- Studenten Tuinarchitectuur hebben hebben recht om aan 1, voor hen bedoelde, excursie deel te nemen als onderdeel van de opleiding. Studenten melden zich aan voor de gewenste excursiedatum via de aanmeldbutton.
- Maximaal 20 studenten per excursiedag.
- Aanmeldingen worden in chronologische volgorde van binnenkomst verwerkt. Is de groep vol, dan kun je je inschrijven voor een andere dag of zetten we je op de wachtlijst.
- In verband met het aantal studenten dat deel mag nemen wordt het maximaal aantal deelnemers vaak al snel bereikt. Echter, een (late) afmelding betekent niet automatisch dat we jouw plek opgevuld krijgen. Zonde, want de gids rekent op je! Daarom het verzoek om het goed in je agenda te noteren en je alleen af te melden bij onvoorziene omstandigheden.

details van de excursie

DatA

Data 2024
Donderdag 19 september 2024 (volgeboekt)
Vrijdag 20 september 2024 (volgeboekt)
Zaterdag 21 september 2024 (volgeboekt)
Vrijdag 27 september 2024

Tijden

10.00 - 16.00 uur

Prijs

€ 69,50 per persoon
Voor studenten Tuinarchitectuur is deze vakexcursie inbegrepen bij de vakopleiding. De excursie is inclusief gids.
Exclusief fietsenhuur, lunch en consumpties. Lunchkosten € 7.50 per persoon exclusief koffie/thee. Iedereen rekent individueel af (gelieve contant geld mee te nemen).

Kortingsprijs

Heb je de vakopleiding Beplantingsadviseur gevolgd, dan zijn de gereduceerde kosten € 49,50 per persoon

Locatie

Rotterdam

contact

Stuur een mail naar studentenzaken@ontwerpacademie.nl

Gidsen

Wordt tzt bekend gemaakt

Deelnemers

Maximaal 20 deelnemers per dag, dus schrijf je op tijd in. Studenten Tuinarchitectuur krijgen voorrang.

aanmelden