Groene Parels

Groene Parels is een excursie speciaal ontwikkeld voor (aankomende) tuinontwerpers en beplantingsadviseur van onze opleidingen als extra verdieping op de lesstof. Daarnaast is de excursie toegankelijk voor hoveniers, ontwerpers en iedereen die geïnteresseerd is in architectuur, groen en tuinen. Een lokale gids die de stad op z'n duimpje kent, neemt je op de fiets mee naar diverse (dak)tuinen, (dak)parken en bijzondere locaties in Rotterdam. Op locatie vertellen ze over de historie, betekenis van de plek, materialen, beplantingen, beheer en  technische details. Thema's als ecologie, innovatie, biodiversiteit, klimaatadaptieve maatregelen komen allemaal voorbij tijdens deze gerse Rotterdamse excursie!

(Aankomende) studenten, ontwerpers, hoveniers en groenvoorzieners welkom!

De excursie is onderdeel van de opleiding Tuinarchitectuur en Beplantingsadviseur en is voor hen daarom gratis te volgen. Oud-studenten Tuinarchitectuur en Plantenkennis Compleet en studenten die Plantenkennis Basis volgen kunnen deelnemen tegen een gereduceerd tarief.

Ben je geïnteresseerd in tuinen, parken en groen? Heb je affiniteit met tuin- en landschapsarchitectuur en/of heb je ambitie om de de opleiding Tuinarchitectuur of Beplantingsadviseur te gaan doen? Dan kun je met deze excursie een hoop inspiratie opdoen! Een hele dag trek je op met (aankomend) groenprofessionals, die je al je vragen kunt stellen over tuinontwerpen, toepassing van materialen en opbouw van beplanting.

Programma & aanmelden

Het programma start om 10:00 uur en eindigt omstreeks 16:00 uur. Programma en route zijn onder voorbehoud van het weer, lokale omstandigheden en wensen van de groep.
Groene Parels die voorbij komen zijn o.a.:

  • Het Park – landschapsstijl Zocher, inclusief oud-Hollandse Tuin
  • Schoonoord – kleine romantische tuin
  • Museumpark – modernistisch – Yves Brunier, inclusief formeletuin van Boijmans
  • Beplantingen – Westerkade – Piet Oudolf
  • Binnentuin Ichthushof – neobarok – Erick van Egeraat
  • Binnentuin Belastingdienst – West 8
  • Dakpark – Delfshaven
  • Schouwburgplein – West 8

Wil je deelnemen? Studenten, (oud)studenten en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de aanmeldbutton onderaan deze pagina. Aansluitend ontvang je een bevestiging met alle details en een factuur. Je deelname is definitief na betaling.

Graag je nog aandacht voor het volgende:
- Aanmeldingen worden verwerkt in chronologische volgorde van binnenkomst. Is de groep vol, dan kom je op een wachtlijst;
- In verband met de grote belangstelling wordt het maximaal aantal deelnemers vaak al snel bereikt. Echter, een (late) afmelding betekent niet automatisch dat we jouw plek opgevuld krijgen. Zonde, want de gids rekent op je! Daarom het verzoek om het goed in je agenda te noteren en je alleen af te melden bij onvoorziene omstandigheden zoals ziekte.

details van de excursie

DatA

Donderdag 22 september 2022, vrijdag 23 september 2022 en zaterdag 24 september 2022 [VOL]
Bovengenoemde dagen zijn al volgeboekt.

Tijden

10.00 - 16.00 uur

Prijs

Gratis voor studenten Tuinarchitectuur en Beplantingsadviseur. €69,50 pp voor externen.
De excursie is inclusief gids en exclusief fietsenhuur, lunch en consumpties

Kortingsprijs

€ 49,50 pp voor oud-studenten Tuinarchitectuur en Plantenkennis Compleet en studenten die Plantenkennis Basis volgen

Locatie

Rotterdam

Coördinator

Alenka Milward

Gidsen

Wordt tzt bekend gemaakt

Deelnemers

Maximaal 20 deelnemers per dag, dus schrijf je tijdig in.

aanmelden