Groene Parels

Groene Parels is een fietsexcursie speciaal ontwikkeld voor studenten van de opleiding Tuinarchitectuur als extra verdieping op de lesstof. Daarnaast is de excursie toegankelijk voor hoveniers, ontwerpers en iedereen die geïnteresseerd is in architectuur, groen en tuinen. Een lokale gids die de stad op z'n duimpje kent, neemt je op de fiets mee naar diverse (dak)tuinen, (dak)parken en bijzondere locaties in Rotterdam. Op locatie vertellen ze over de historie, betekenis van de plek, materialen, beplantingen, beheer en  technische details. Thema's als ecologie, innovatie, biodiversiteit, klimaatadaptieve maatregelen komen allemaal voorbij tijdens deze gerse Rotterdamse excursie!

Voor wie?
Groene Parels maakt onderdeel uit van de opleiding Tuinarchitectuur. Voor de excursie is een lesdag gereserveerd in het rooster. Studenten van de opleiding Beplantingsadviseur en oud-studenten Tuinarchitectuur kunnen deelnemen tegen een gereduceerd tarief. Hou er rekening mee dat de huidige Tuinarchitectuur-studenten voorrang krijgen.

Ook (aankomende) studenten, ontwerpers, hoveniers en groenvoorzieners zijn welkom!

Ben je geïnteresseerd in tuinen, parken en groen? Heb je affiniteit met tuin- en landschapsarchitectuur en/of heb je ambitie om de opleiding Tuinarchitectuur te gaan doen? Dan kun je met deze excursie een hoop inspiratie opdoen! Een hele dag trek je op met (aankomend) groenprofessionals, die je al je vragen kunt stellen over tuinontwerpen, toepassing van materialen en opbouw van beplanting.

Excursiedata Groene Parels 2023
Donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 september 2023.

Programma

Het programma start om 10:00 uur en eindigt omstreeks 16:00 uur. Programma en route zijn onder voorbehoud van het weer, lokale omstandigheden en wensen van de groep.
Groene Parels die voorbij komen zijn o.a.:

12:30 – 13.30 Lunch Rdm-West, Het Wijkpaleis
Er wordt een heerlijke vegetarische lunch in Het Wijkpaleis voor ons klaargemaakt aan de Claes de Vrieselaan 72a. Lunchkosten €5 per persoon exclusief koffie/thee. Iedereen rekent individueel af.  

Middag
• Westerkade, met o.a. Gemeente Rotterdam/ Okra/ Piet Oudolf  
• Wilhelmina Pier/ Rijnhaven/ Katendrecht
• Plein Loods 24  
• Joods Kindermonument
• Voet Laurenskerk
• Stadsbibliotheek Rotterdam, tentoonstelling 7 stadsprojecten
• Terug naar CS/ Zwaan Bikes of op eigen gelegenheid verder.

  • Schouwburgplein – West 8
  • Het Park – landschapsstijl Zocher, inclusief oud-Hollandse Tuin
  • Schoonoord – kleine romantische tuin
  • Museumpark – modernistisch – Yves Brunier, inclusief formele tuin van Boijmans
  • Little C - CULD|INBO architecten
  • Beplantingen – Westerkade – Piet Oudolf
  • Binnentuin Ichthushof – neobarok – Erick van Egeraat
  • Binnentuin Belastingdienst – West 8
  • Rijnhaven

Wil je deelnemen?
Studenten, (oud)studenten en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de aanmeldbutton onderaan deze pagina. Aansluitend ontvang je een bevestiging met alle details en een factuur. Je deelname is definitief na betaling.

Graag je nog aandacht voor het volgende:
- Aanmeldingen worden verwerkt in chronologische volgorde van binnenkomst. Is de groep vol, dan kom je op een wachtlijst.
- Maximaal 20 studenten per excursiedag. Studenten van de opleiding Tuinarchitectuur krijgen voorrang.
- In verband met de grote belangstelling wordt het maximaal aantal deelnemers vaak al snel bereikt. Echter, een (late) afmelding betekent niet automatisch dat we jouw plek opgevuld krijgen. Zonde, want de gids rekent op je! Daarom het verzoek om het goed in je agenda te noteren en je alleen af te melden bij onvoorziene omstandigheden zoals ziekte.

details van de excursie

DatA

Donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 september 2023.

Tijden

10.00 - 16.00 uur

Prijs

Gratis voor studenten Tuinarchitectuur. €69,50 pp voor externen.
De excursie is inclusief gids en exclusief fietsenhuur, lunch en consumpties

Kortingsprijs

€ 49,50 pp voor oud-studenten Tuinarchitectuur en Plantenkennis Compleet en studenten die Beplantingsadvsieur en Plantenkennis Basis volgen

Locatie

Rotterdam

Coördinator

Alenka Milward

Gidsen

Wordt tzt bekend gemaakt

Deelnemers

Maximaal 20 deelnemers per dag, dus schrijf je op tijd in. Studenten Tuinarchitectuur krijgen voorrang.

aanmelden