Opleider voor (aankomende) groenprofessionals

De OntwerpAcademie is door CRKBO erkend met zowel de Instelling- als de Docentregistratie. Wij zijn als vakopleider voor toekomstige en gevestigde groenprofessionals ingeschreven bij koepelorganisatie NRTO. Iedereen met professionele ambities is welkom bij ons. Of je nu starter bent of al wat langer werkzaam bent in het vak.

De vakopleiding Tuinarchitectuur staat bij de OntwerpAcademie centraal. We bieden de thematische modules van die vakopleiding overigens ook als zelfstandige cursussen aan. Daarnaast vind je bij ons vele andere cursussen, ateliers, workshops en excursies die aan het ontwerpen van tuin en landschap zijn gerelateerd.

SUCCESFACTOREN

Onze deskundige docenten zijn er speciaal om jou te helpen. Maar je bent zelf verantwoordelijk voor het succesvol afronden van onze opleidingen. Het is daarom belangrijk dat je, voordat je de stap maakt om te gaan studeren, kijkt of je jezelf in de volgende punten herkent. Om je studie met succes te doorlopen is het belangrijk dat je: professionele ontwerpambities hebt; beschikt over doorzettingsvermogen; beschikt over voldoende discipline om continu met het vak bezig te zijn en zo jezelf daarin te verbeteren.

MODULES

Bij de OntwerpAcademie kun je terecht voor zowel losse modules als een volledige leerlijn waarmee je een officieel erkend diploma kunt halen. Losse modules zijn thematisch van opzet en zoomen in op een bepaald aspect van het ontwerpvak. Denk bijvoorbeeld aan ‘Maquettes‘ of ‘Ruimtelijk tekenen‘ die je beide los van elkaar maar ook los van een eventueel diploma kunt volgen als verdiepend specialisme.

Het interessante aan modules is dat de kosten beperkt blijven en, misschien belangrijker, dat je kunt ‘proeven’ of een gehele vakopleiding bij jou past.

ATELIERS

Bij sommige onderwerpen ligt het accent op het direct bezig zijn, met elkaar, met de opdracht al of niet op basis van een casus. Deze onderzoekende en vormende opdrachten noemen we ateliers. Tuinontwerpen met maquettes is zo’n voorbeeld van een atelier.

Je krijgt nieuwe ontwerptechnieken aangereikt terwijl je vrijwel direct aan de slag gaat met het bouwen van een schetsmaquette voor een tuin. Dat kan trouwens een opdracht zijn die jij zelf meeneemt. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het atelier Fotografie van tuinen. Fotograferend tuinen en borders onderzoeken, kijken naar kleuren en patronen terwijl je spelenderwijs de techniek van de fotografie oefent.

DOORLOPENDE LEERLIJN

Met de vakopleiding tuinarchitectuur kun je een erkend diploma tuinontwerper halen. Deze opleiding is inhoudelijk vergelijkbaar met mbo-niveau 4. Wat werkbelasting betreft dien je uit te gaan van hbo-niveau.

De OntwerpAcademie is momenteel bezig met het ontwikkelen van ontwerpmodules op hbo-niveau. Conceptueel ontwerpen is daar een voorbeeld van. De ambities van de OntwerpAcademie gaan echter verder!

MEER INFORMATIE & STUDIEGIDS

De volledige beschrijving van de OntwerpAcademie en hoe wij ons onderwijs invullen lees je in onze StudieGids. Deze kun je via het contactformulier bij ons aanvragen.

Wij wensen je alvast heel veel plezier en succes toe en hopen je van harte, binnenkort of in de nabije toekomst, te mogen begroeten bij een van de studievoorlichtingsdagen of cursussen. Wil je meer weten? Stuur je vraag dan direct en vrijblijvend in via het contactformulier.

Download de brochure
Stel je vraag
meld je aan voor een proefles