Stageprojecten

StageProjecten

"Wij zijn ontzettend blij met het ontwerp dat de student van de OntwerpAcademie voor ons heeft gemaakt. Kitty heeft geluisterd, onderzoek gedaan, nieuwsgierigheid getoond, vragen gesteld en zich bijzonder goed verdiept in de geschiedenis van het Bartiméus-terrein in Doorn. Haar visie heeft geleid tot een bijzonder ontwerp voor een prachtige beleeftuin voor onze bewoners met een meervoudige beperking.”
–Astrid Kerkhof, teamleider Bartiméus    

Het vak van tuinontwerper is zeer veelzijdig en voor goede, professionele tuinontwerpen is een brede theoretische basis én ervaring erg belangrijk. Daarom biedt de OntwerpAcademie de studenten Tuinarchitectuur de mogelijkheid om aan echte tuinontwerpopdrachten ofwel ‘stageprojecten’ te werken, van (collectieve) achter- voor- of zijtuinen. Inmiddels hebben deze ambitieuze studenten al zo'n 200 opdrachtgevers blij gemaakt met een nieuw tuinontwerp en verrast met creatieve oplossingen.

De inhoud van een professioneel tuinontwerp

Een professioneel tuinontwerp houdt rekening met factoren als zon, schaduw, bodemgesteldheid, verlichting, het aanzicht van beplanting door de seizoenen heen, budgetten, de vlakverdeling in de tuin, elektriciteit en watervoorziening.

Al die elementen worden samengebracht in een uitgebreid ontwerp dat het maximale uit de beschikbare ruimte van de tuin haalt. De ontwerper visualiseert het voorstel met behulp van (3D) tekeningen of eventueel een maquette. Zo’n ontwerp kan direct worden ingezet als werkplan voor een uitvoerende hovenier.

"We hebben het ontwerptraject met Kim en stagebegeleider Peter als zeer plezierig en professioneel ervaren en zijn erg blij met het resultaat: verrassend en compleet. Wat wij ook plezierig vonden is dat Kim met goede argumenten kon uitleggen waarom sommige van onze ideeën niet passend waren. Kortom, wij zij zeer tevreden en kijken uit naar de uitvoering van het ontwerp." 
– Arnoud de Lange en Daisy Wagemaker

Opdrachtgevers StageProjecten

Meestal krijgen we de opdrachten van organisaties en particulieren die graag een origineel en professioneel ontwerp willen laten maken voor hun (bedrijfs)tuin. Soms ook van ontwerpbureaus en hoveniers die tuinontwerpen willen uitbesteden. Sinds kort belichten we regelmatig een stageproject en plaatsen het als blog op onze pagina Tips & Nieuws.

Uitgevoerd StageProject van Ziggy Beckers voor een internationale school, lees meer
Top 5 StageProjecten
In deze digitale uitgave vind je een selectie StageProjecten, tuinontwerpen gemaakt door studenten van de opleiding Tuinarchitectuur voor opdrachtgevers. Het resultaat? Een waardevolle praktijkervaring voor de student en tevreden opdrachtgevers, verrast door de mogelijkheden en creatieve oplossingen.

Win-win

Voor de student zowel als voor de opdrachtgever, zijn stageprojecten nuttig,leerzaam en interessant. Studenten komen dankzij stageprojecten in aanraking met ‘de markt’, ze netwerken met leveranciers en producenten, ze doen werkervaring op en bouwen aan een portfolio. Onze docenten geven feedback op de werkstukken en begeleiden het ontwerpproces. Zo worden de vaardigheden van onze aankomend tuinontwerpers verder aangescherpt.

Vergoeding

Opdrachtgevers betalen een relatief bescheiden bedrag aan de OntwerpAcademie. Dat bedrag is gebaseerd op het aantal vierkante meters waarvoor het tuinontwerp moet worden gemaakt. Het geld wordt gebruikt om de projectkosten te dekken; wij coachen de student en financieren de studiematerialen. Voor non-profit organisaties en organisaties met maatschappelijk belang hanteren wij een verlaagd tarief.

Aanmelden als opdrachtgever?

Wilt u een professioneel tuinontwerp laten maken door een van onze studenten? De OntwerpAcademie is altijd op zoek naar opdrachtgevers voor dit soort stageprojecten! Neem contact met ons op via de contactpagina en u ontvangt van ons vrijblijvend nadere informatie. Stuur hierbij ook alvast relevante informatie zodat wij snel kunnen bepalen of het mogelijk is uw project aan een van onze studenten te koppelen.

Inschrijven

Heeft u contact met ons gehad en is er een passende match gevonden? Dan kunt u zich met de button hieronder inschrijven. Deze inschrijving maakt de opdracht definitief. U kunt hier de Algemene Voorwaarden lezen die van toepassing zijn op een StageProject.

inschrijven

“De samenwerking met de Ontwerpacademie en in het bijzonder met Peter als projectbegeleider en Lina als studente heeft onze verwachtingen meer dan overtroffen! Er werd ten alle tijden goed en helder met ons gecommuniceerd en icm de regelmatige persoonlijke gesprekken kwamen wij samen tot een onwijs mooi ontwerp!  Omdat er van begin tot aan het einde  ontzettend goed naar onze wensen werd geluisterd, resulteerde het stageproject in een voor ons super mooi tuinontwerp waar wij heel erg blij mee zijn!’