GROEN WERKT!

Wat is OA-Connect? 
Met een opleiding of cursus aan de OntwerpAcademie word je direct onderdeel van professioneel groen netwerk van tuin- en landschapsontwerpers, plantenkenners en andere groenprofessionals. Die ontmoet je in de klas, als je op pad gaat met een excursie en bij Podium Boskoop. Tijdens zulke activiteiten vindt wordt veel kennis en inspiratie uitgewisseld. Die mogelijkheid wilde we ook daarbuiten creëren.

Daarom lanceerde we in het voorjaar van 2023 OA-Connect, hét groene online platform dat studenten, alumni en docenten van de opleidingen en cursussen met elkaar verbindt. Een ontmoetingsplek waar beginnende en meer ervaren groenambassadeurs elkaar kunnen verrijken met informatie over tuinen, planten en groen en elkaar kunnen helpen. Om samen écht het verschil maken en ons in te zetten voor het duurzaam vergroenen van de leefomgeving!

Wat kun je er doen?
Centraal staan het laagdrempelig kunnen delen van informatie & inspiratie, het binnen een prettige omgeving kunnen stellen van vragen om met elkaar tot nieuwe inzichten te komen. Als (oud-)student en docent:

  • heb je  toegang tot alle tuinarchitectuur- én plantenkennis gerelateerde content, en alles wat met groen te maken heeft in 🐝 Het Park
  • kun je 📡 liveroom-sessies bijwonen, waaronder het OpenAtelier waar je elke maandag tussen 16.00 en 18.00 uur (m.u.v. schoolvakanties) terecht kunt voor al je vragen over huiswerk en praktijkopdrachten;
  • heb je  toegang tot het maandelijkse 🍀 StageJournaal met nieuwe beschikbare StageProjecten;
  • kun je vacatures vinden en zelf onder de aandacht brengen bij 🌿 GroenWerkt!;
  • kun je in de 📍Activiteiten-kalender zelf groene events toevoegen en zien wie er (mee)gaan;
  • kun je mijlpalen waar je trots op bent delen bij 🖼️ In Beeld.


Hoe kom ik op het platform?
OA-Connect is bereikbaar via de website-url oaconnect.ontwerpacademie.nl of via de Circle-app, te downloaden in je app-store. Zo kun altijd en overal gemakkelijk de community op. Wil je de app gebruiken op je telefoon? Maak eerst een account en profiel (met foto) aan via de website. Daarna kun je aan de slag via de app! 

Voor wie?
Docenten, (nieuwe) studenten en oud-studentenvan de opleidingen en cursussen. Zij hebben een uitnodiging ontvangen met een aanmeldlink. Ben je (oud)student en wil je graag lid worden? Stuur een mail naar support@ontwerpacademie.nl

Nieuwsgierig geworden, maar nog geen lid?
Neem alvast een kijkje en laat je inspireren! Niet-leden hebben toegang tot de FAQ's, Activiteiten-kalender, In Beeld en StageProjecten.