heemtuinen en amstelveense lanen

In de lente van 2023 zijn we gestart met een nieuwe excursie ‘Heemtuinen en Amstelveense Lanen’. Deze excursie is speciaal ontwikkeld voor studenten van de opleiding Beplantingsadviseur als onderdeel van de studie. Je leert over laanbomen in het openbaar groen maar ook in particuliere tuinen en de toepassing ervan. De heemtuin Dr. Jac. P. Thijssepark is een biotoop bestaande uit vochtminnende planten op (zure) veengrond.

Voor wie?  

‘Heemtuinen en Amstelveense Lanen’ maakt onderdeel uit van de opleiding Beplantingsadviseur en staat als lesdag gereserveerd in het rooster. Let op: Studenten worden niet automatisch ingedeeld voor een datum en dienen zich aan te melden via de aanmeldbutton onderaan deze pagina.

Wat ga je doen?

Eén dagdeel wandelen we onder begeleiding van een deskundige van de heemtuinen waar het Dr. J.P. Thijsse park bij hoort. En één dagdeel een wandeling onder leiding van een gids door de gemeente Amstelveen die vol staat met interessante laanbomen.  De groep van maximaal 30 deelnemers wordt in 2 kleinere groepen van 15 deelnemers verdeeld. De ene groep start in de Heemtuin, de andere groep start met de wandeling langs de Amstelveense lanen. Halverwege de dag wisselen de groepen.

Je leert over laanbomen in het openbaar groen maar ook in particuliere tuinen en de toepassing ervan. De heemtuin Dr. Jac. P. Thijssepark is een biotoop bestaande uit vochtminnende planten op (zure) veengrond.  Oogt natuurlijk, maar het is allemaal gemaakt met mensenhanden. Kijk vooral even op hun website: https://thijssepark.nl

Excursiedata 2025

Donderdag 17 april, vrijdag 18 april en zaterdag 19 april 2025

Aanmelden

Studenten Beplantingsadviseur kunnen zich aanmelden via de button onderaan de pagina en ontvangen een bevestiging.

Graag je aandacht voor het volgende:

- Studenten Beplantingsadviseur hebben recht om aan 1 - voor hen bedoelde - excursie deel te nemen als onderdeel van de opleiding. Studenten melden zich aan voor de gewenste excursiedatum via de aanmeldbutton.
- Maximaal 30 studenten per excursiedag.
- Zijn alle data volgeboekt, dan gaan we onderzoeken of we extra excursiedagen kunnen aanbieden. Dus het advies is om je wel gewoon aan te melden, we houden je dan per mail op de hoogte.
- Aanmeldingen worden in chronologische volgorde van binnenkomst verwerkt. Is de groep vol, dan kun je je inschrijven voor een andere dag of zetten we je op de wachtlijst.
- In verband met het aantal studenten dat deel mag nemen wordt het maximaal aantal deelnemers vaak al snel bereikt. Echter, een (late) afmelding betekent niet automatisch dat we jouw plek opgevuld krijgen. Zonde, want de gids rekent op je! Daarom het verzoek om het goed in je agenda te noteren en je alleen af te melden bij onvoorziene omstandigheden.Studenten Beplan bedoelde - excursie deel te nemen als onderdeel van de opleiding. Studenten melden zich aan voor de gewenste excursiedatum via de aanmeldbutton.
- Maximaal 30 studenten per excursiedag.
- Zijn alle data volgeboekt, dan gaan we onderzoeken of we extra excursiedagen kunnen aanbieden. Dus het advies is om je wel gewoon aan te melden, we houden je dan per mail op de hoogte.
- Aanmeldingen worden in chronologische volgorde van binnenkomst verwerkt. Is de groep vol, dan kun je je inschrijven voor een andere dag of zetten we je op de wachtlijst.
- In verband met het aantal studenten dat deel mag nemen wordt het maximaal aantal deelnemers vaak al snel bereikt. Echter, een (late) afmelding betekent niet automatisch dat we jouw plek opgevuld krijgen. Zonde, want de gids rekent op je! Daarom het verzoek om het goed in je agenda te noteren en je alleen af te melden bij onvoorziene omstandigheden.

details van de excursie

DatA

Donderdag 17 april, vrijdag 18 april en zaterdag 19 april 2025

Tijden

10.00 - 16.00 uur

Prijs

Voor studenten Beplantingsadviseur is de prijs van deze vakexcursie inbegrepen bij de vakopleding. De excursie is inclusief gids en exclusief lunch en consumpties. Het geld voor de gidsen gaat naar vrijwilligers van het park.

Locatie

Amstelveen, Amsterdamseweg 271, parkeren op de parkeerplaats vlakbij. Daar is een toilet aanwezig. Er is een bushalte op 4 min. loopafstand. (halte Prins Bernardlaan)

KLEDINg

Het kan nog behoorlijk koud zijn in april. Zorg voor goede regen- en koudebestendige kleding en schoeisel. Het is altijd kouder dan je denkt als je veel stil staat of slentert. Ook met regen gaat de excursie dus gewoon door.

contact

Stuur een mail naar studentenzaken@ontwerpacademie.nl

Gidsen

Externe gidsen waaronder oud medewerker gemeente Amstelveen Rinus Hofs.  

Deelnemers

Maximaal 30 deelnemers per dag.

aanmelden