Missie & visie van de OntwerpAcademie

Samen maken we de wereld groener, gezonder en mooier. Doe je mee?

Samen betekent dat we samenwerken. Dat is belangrijk want groen gaat ons allemaal aan. Samen met studenten, samen met organisaties als de NVTL, Steenbreek, Tuinvisie, VHG, dragen we het belang van groen uit en denken we samen met studenten actief na over de kwaliteit van groen en tuinen: in esthetisch opzicht, qua biodiversiteit, klimaatbestendigheid en natuurinclusieve ontwerpen.

Missie Groenambassadeurs

Onze missie is om zoveel mogelijk groenambassadeurs af te leveren die hun vak verstaan, die beschikken over praktische kennis en daarmee tuinbezitters kunnen enthousiasmeren voor meer natuur- en milieu vriendelijke tuinen. Het zijn pro-actieve tuinontwerpers en beplantingsadviseurs met een opvallende hoeveelheid materialen kennis. Kortom vakmensen met passie en meesterschap.

Hoe maken we dat waar?

Door spraakmakend onderwijs te bieden dat dynamisch en ondernemend is, soms een tikje rebels waarbij we de praktijk altijd verknopen met de theorie. Schetssessies die we door het hele land organiseren zijn daar een voorbeeld van maar ook de StageProjecten die we studenten aanbieden zonder bijkomende kosten. Om die reden worden onze opleidingen ingeschaald op HBO niveau 5 vergelijkbaar met het AD (Associate Degree) traject.

Missie Professionaliteit (Tuin)ontwerper

Er is nog een tweede belangrijke reden waarom we ons druk maken over goed onderwijs en tuinen. Tuinen verdienen het beste. Alle tuinen in Nederland vertegenwoordigen een oppervlakte die 10x groter is dan de Veluwe. Maar minstens zo belangrijk is dat de tuin een fantastisch ontwerplaboratorium is. Ons hele vak - de ontwerpkunde - ontspringt bij de tuin. Lees het boek De Omsloten Tuin van Rob Aben en Saskia de Wit maar. In het verlengde hiervan maken we ons sterk voor een stevige positie voor de tuinontwerper als professional. Samen met de NVTL werken we voortdurend aan de professionalisering van dit prachtige vak.

- Mooi he!

Wacht niet langer en sluit je ook aan bij onze community. Stuur je mail naar: studentenzaken@ontwerpacademie.nl

Download de brochure
Stel je vraag
meld je aan voor een proefles