Ga zelf aan de slag met het ontwerpen van je eigen droomtuin. Ontdek of het vak tuinontwerper iets voor je is of doe gewoon mee om een goed tuinontwerp voor jezelf te maken. De workshop Ontwerp je eigen tuin bestaat altijd uit twee delen: een ontwerpdeel en een beplantingsdeel.  

Als je professionele ambities koestert kun je de workshop ‘Ontwerp je eigen Tuin’ ook zien als een manier om te ontdekken of een opleiding Tuinarchitectuur iets voor je is. Tijdens deze workshop krijg je wellicht een beter beeld waar ontwerpen over gaat en wat er zoal bij komt kijken. Wil je er meer over weten, kijk dan bij de vakopleiding Tuinarchitectuur.

Om optimaal aan te sluiten bij jouw persoonlijke tuinwensen, onderscheiden we twee soorten tuinen: tuinen tot 800 m2 en tuinen groter dan 800 m2.

Ontwerp je eigen Tuin 'CLASSIC' - Tuinen tot 800 m2

Deze workshop bestaat uit twee workshopdagen. Dag 1 staat in het teken van ontwerpen (locatie Boskoop), op dag 2 ga je aan de slag met de beplanting in de Botanische tuin van Utrecht.

DAG 1 – ONTWERPEN

Peter Kroesen, een deskundige tuin- en landschapsontwerper en Hilde Reichgelt, tuin- en interieurontwerper, begeleiden je deze dag bij het ontwikkelen van een visie op de tuin. Samen met Peter en Hilde bepaal je de vormgeving, de sfeer en de materialen die optimaal aansluiten bij jouw uitgangspunten.

DAG 2 – BEPLANTING

Modeste Herwig en Miranda Spaan helpen je op dag twee bij het kiezen van de juiste planten en de invulling van borders en plantvakken. Met deze beplantingsspecialisten ga je aan de slag met het maken van een beplantingsplan. Soortkeuze, sierwaarde maar ook de eisen die planten stellen aan de grondsoort, dat komt allemaal aan bod op deze dag.

Algemene informatie

Ontwerp je eigen Tuin 'CLASSIC' - Tuinen tot 800 m2

docenten

Peter Kroesen en Hilde Reichgelt (ontwerp), Modeste Herwig en Miranda Spaan (beplanting)

Locaties

Ontwerpen in Boskoop, Beplanting in de Botanische Tuin Utrecht

tijden

10.00 uur – 16.00 uur

Deelnemers

Maximaal 8 deelnemers

KOSTEN

€ 395,- p.p. (ontwerpen én beplanting)
€ 595,- voor koppels (je werkt samen aan één ontwerp)

Inschrijven

Startdata

Dinsdag | 27 februari 2024 (dag 1 ontwerp) [VOL]
(dinsdag 12 maart 2024 - dag 2 beplanting)
Dinsdag | 12 maart 2024 (dag 1 ontwerp)
(donderdag 28 maart 2024 - dag 2 beplanting)
Dinsdag | 28 mei 2024 (dag 1 ontwerp)
(donderdag 13 juni 2024 - dag 2 beplanting)
Dinsdag | 10 september 2024 (dag 1 ontwerp)
(donderdag 19 september 2024 - dag 2 beplanting)
Inschrijven
Download de brochure
Stel je vraag
meld je aan voor een proefles