Ga zelf aan de slag met het ontwerpen van je eigen droomtuin. Ontdek of het vak tuinontwerper iets voor je is of doe gewoon mee om een goed tuinontwerp voor jezelf te maken. De workshop Ontwerp je eigen tuin bestaat altijd uit twee delen: een ontwerpdeel en een beplantingsdeel.  

Als je professionele ambities koestert kun je de workshop ‘Ontwerp je eigen Tuin’ ook zien als een manier om te ontdekken of een opleiding Tuinarchitectuur iets voor je is. Tijdens deze workshop krijg je wellicht een beter beeld waar ontwerpen over gaat en wat er zoal bij komt kijken. Wil je er meer over weten, kijk dan bij de vakopleiding Tuinarchitectuur.

Om optimaal aan te sluiten bij jouw persoonlijke tuinwensen, onderscheiden we twee soorten tuinen: tuinen tot 800 m2 en tuinen groter dan 800 m2.

Ontwerp je eigen Tuin 'CLASSIC' - Tuinen tot 800 m2

Deze workshop bestaat uit twee workshopdagen. Dag 1 staat in het teken van ontwerpen, op dag 2 ga je aan de slag met de beplanting.

DAG 1 – ONTWERPEN

Peter Kroesen is een deskundige tuin- en landschapsontwerper en begeleidt je deze dag bij het ontwikkelen van een visie op de tuin. Samen met Peter bepaal je de vormgeving, de sfeer en de materialen die optimaal aansluiten bij jouw uitgangspunten.

DAG 2 – BEPLANTING

Modeste Herwig en Miranda Spaan of Anneke Beemer helpen je op dag twee bij het kiezen van de juiste planten en de invulling van borders en plantvakken. Met deze beplantingsspecialisten ga je aan de slag met het maken van een beplantingsplan. Soortkeuze, sierwaarde maar ook de eisen die planten stellen aan de grondsoort, dat komt allemaal aan bod op deze dag.

Algemene informatie

Ontwerp je eigen Tuin 'CLASSIC' - Tuinen tot 800 m2

docenten

Peter Kroesen en Modeste Herwig

Locaties

Ontwerpen in Boskoop, Beplanting in de Botanische Tuin Utrecht

tijden

10.00 uur – 16.00 uur

Deelnemers

Maximaal 8 deelnemers

KOSTEN

€ 375,- p.p. (ontwerpen én beplanting)
€ 562,50 voor koppels

Inschrijven

Startdata 2021

dinsdag 9 maart (ontwerp) en vrijdag 19 maart (beplanting) > VOL
dinsdag 16 maart (ontwerp) en vrijdag 26 maart (beplanting) > VOL
dinsdag 30 maart (ontwerp) en woensdag 7 april (beplanting)
dinsdag 11 mei (ontwerp), beplantingsdag nader af te stemmen
dinsdag 25 mei (ontwerp) en woensdag 2 juni (beplanting)
dinsdag 28 september (ontwerp) en vrijdag 1 oktober (beplanting)
Inschrijven

Is jouw tuin groter dan 800 m2, dan bestaat de workshop uit totaal drie workshopdagen: 2 ontwerpdagen en 1 beplantingsdag.

DAG 1 en 2 – ONTWERPEN

Grote tuinen vragen om een andere aanpak waarbij we van globaal naar fijn werken, dat doen we aan de hand van een visie en hoofdopzet. Op de eerste ontwerpdag ligt de focus op de structuur van de tuin, de indeling en kwaliteit van de ruimtes. We kijken ook naar de context en de architectuur van de woning. Tijdens de tweede ontwerpdag schaven we deze hoofdopzet bij en gaan we de structuur verder verfijnen en doorontwerpen naar de verschillende ruimtes en andere tuinonderdelen. Vragen als sfeer, detaillering en materialen komen dan aan bod. Bij deze grote tuinen formuleren we op de tweede dag ook de hoofdopzet voor de beplanting. Daarmee wordt het zoeken naar beplanting op de derde dag overzichtelijker en effectiever

DAG 3 – BEPLANTING

Modeste Herwig en Anneke Beemer zijn specialisten in beplanting. Zij helpen je op de derde workshopdag bij het kiezen van de juiste planten en de invulling van borders en plantvakken. Je gaat dus aan de slag met het maken van een beplantingsplan. Soortkeuze, sierwaarde maar ook de eisen die planten stellen aan de grondsoort, dat komt allemaal aan bod op deze dag.

Algemene informatie

Ontwerp je eigen Tuin 'XXL' - Tuinen groter dan 800 m2

docenten

Peter Kroesen en Modeste Herwig

Locaties

Ontwerpen in Boskoop, Beplanting in de Botanische Tuin Utrecht

Tijden

10.00 uur – 16.00 uur

KOSTEN

€ 562,50 p.p. (ontwerpen én beplanting)
€ 750,- voor koppels

Deelnemers

Maximaal 8 deelnemers

Inschrijven

STARTDATA 2021

dinsdag 13 en 20 april (ontwerp), woensdag 21 april (beplanting)

dinsdag 18 en woensdag 26 mei (ontwerp),  beplantingsdag nader af te stemmen

dinsdag 1 en 8 juni (ontwerp), donderdag 10 juni (beplanting)

dinsdag 12 en 19 oktober (ontwerp), maandag 25 oktober (beplanting)
Inschrijven
Download de brochure
Stel je vraag
meld je aan voor een proefles