Ga zelf aan de slag met het ontwerpen van je eigen droomtuin. Ontdek of het vak tuinontwerper iets voor je is of doe gewoon mee om een goed tuinontwerp voor jezelf te maken. De workshop Ontwerp je eigen tuin bestaat altijd uit twee delen: een ontwerpdeel en een beplantingsdeel.  

Als je professionele ambities koestert kun je de workshop ‘Ontwerp je eigen Tuin’ ook zien als een manier om te ontdekken of een opleiding Tuinarchitectuur iets voor je is. Tijdens deze workshop krijg je wellicht een beter beeld waar ontwerpen over gaat en wat er zoal bij komt kijken. Wil je er meer over weten, kijk dan bij de vakopleiding Tuinarchitectuur.

Om optimaal aan te sluiten bij jouw persoonlijke tuinwensen, onderscheiden we twee soorten tuinen: tuinen tot 800 m2 en tuinen groter dan 800 m2.

Ontwerp je eigen Tuin 'CLASSIC' - Tuinen tot 800 m2

Deze workshop bestaat uit twee workshopdagen. Dag 1 staat in het teken van ontwerpen (locatie Boskoop), op dag 2 ga je aan de slag met de beplanting in de Botanische tuin van Utrecht.

DAG 1 – ONTWERPEN

Peter Kroesen, een deskundige tuin- en landschapsontwerper en Hilde Reichgelt, tuin- en interieurontwerper, begeleiden je deze dag bij het ontwikkelen van een visie op de tuin. Samen met Peter bepaal je de vormgeving, de sfeer en de materialen die optimaal aansluiten bij jouw uitgangspunten.

DAG 2 – BEPLANTING

Modeste Herwig en Miranda Spaan helpen je op dag twee bij het kiezen van de juiste planten en de invulling van borders en plantvakken. Met deze beplantingsspecialisten ga je aan de slag met het maken van een beplantingsplan. Soortkeuze, sierwaarde maar ook de eisen die planten stellen aan de grondsoort, dat komt allemaal aan bod op deze dag.

Algemene informatie

Ontwerp je eigen Tuin 'CLASSIC' - Tuinen tot 800 m2

docenten

Peter Kroesen en Hilde Reichgelt (ontwerp), Modeste Herwig en Miranda Spaan (beplanting)

Locaties

Ontwerpen in Boskoop, Beplanting in de Botanische Tuin Utrecht

tijden

10.00 uur – 16.00 uur

Deelnemers

Maximaal 8 deelnemers

KOSTEN

€ 395,- p.p. (ontwerpen én beplanting)
€ 595,- voor koppels (je werkt samen aan één ontwerp)

Inschrijven

Startdata

Dinsdag 14 maart 2023 (dag 1 ontwerp)
donderdag 23 maart 2023 (dag 2 beplanting)

Dinsdag 28 maart 2023 (dag 1 ontwerp)
donderdag 6 april 2023 (dag 2 beplanting)

Dinsdag 16 mei 2023 (dag 1 ontwerp)
donderdag 1 juni 2023 (dag 2 beplanting)

Dinsdag 12 september 2023 (dag 1 ontwerp)
donderdag 21 september 2023 (dag 2 beplanting)
Inschrijven

Is jouw tuin groter dan 800 m2, dan bestaat de workshop uit totaal drie workshopdagen: 2 ontwerpdagen en 1 beplantingsdag.

DAG 1 en 2 – ONTWERPEN

Grote tuinen vragen om een andere aanpak waarbij we van globaal naar fijn werken, dat doen we aan de hand van een visie en hoofdopzet. Op de eerste ontwerpdag ligt de focus op de structuur van de tuin, de indeling en kwaliteit van de ruimtes. We kijken ook naar de context en de architectuur van de woning. Tijdens de tweede ontwerpdag schaven we deze hoofdopzet bij en gaan we de structuur verder verfijnen en doorontwerpen naar de verschillende ruimtes en andere tuinonderdelen. Vragen als sfeer, detaillering en materialen komen dan aan bod. Bij deze grote tuinen formuleren we op de tweede dag ook de hoofdopzet voor de beplanting. Daarmee wordt het zoeken naar beplanting op de derde dag overzichtelijker en effectiever.

DAG 3 – BEPLANTING

Modeste Herwig en Miranda Spaan zijn specialisten in beplanting. Zij helpen je op de derde workshopdag bij het kiezen van de juiste planten en de invulling van borders en plantvakken. Je gaat dus aan de slag met het maken van een beplantingsplan. Soortkeuze, sierwaarde maar ook de eisen die planten stellen aan de grondsoort, dat komt allemaal aan bod op deze dag.

Algemene informatie

Ontwerp je eigen Tuin 'XXL' - Tuinen groter dan 800 m2

docenten

Peter Kroesen en Hilde Reichgelt (ontwerp) en Modeste Herwig (beplanting)

Locaties

Ontwerpen in Boskoop, Beplanting in de Botanische Tuin Utrecht

Tijden

10.00 uur – 16.00 uur

KOSTEN

€ 595,- p.p. (ontwerpen én beplanting)
€ 795,- voor koppels

Deelnemers

Maximaal 8 deelnemers

Inschrijven

STARTDATA

Dinsdag 23 mei 2023 (dag 1 ontwerp)
dinsdag 30 mei 2023 (dag 2 ontwerp)
donderdag 8 juni 2023 (dag 3 beplanting)

Dinsdag 19 september 2023 (dag 1 ontwerp)
dinsdag 26 september 2023 (dag 2 ontwerp)
donderdag 5 oktober 2023 (dag 3 beplanting)
Inschrijven
Download de brochure
Stel je vraag
meld je aan voor een proefles