Ontdek de ZomerSchool

June 18, 2024
Dolf Houtman

Ontdek de ZomerSchool

Het staat al een poosje op ons verlanglijstje om met de ZomerSchool te starten. De zomervakantie biedt daar volop kansen voor. Er is tijd want de reguliere lessen zijn er even niet omdat we bij de OntwerpAcademie de vakanties van noord, midden en zuid bij elkaar optellen. Gedurende ca. 10 weken lang kunnen we - met het idee van een campus -lesruimten en docenten inzetten. Studenten treffen elkaar met masterclasses, workshops, doe-colleges en andere activiteiten.

De ZomerSchool is van 6 juli tot en met 31 augustus

SketchUp
We trappen dit jaar af met SketchUp op 9, 10 en 11 juli in Houten. Het is een driedaags programma waarbij je 3 dagen achtereen les hebt. Lekker intensief zodat je flinke stappen maakt met je digitale vaardigheden. Je gaat direct aan de slag met het geleerde.

Tuinenreis Cotswold
Naar aanleiding van het warme succes van de tuinenreis in 2023 hebben we besloten wederom een tuinenreis te organiseren. Deze reis - die naar Cotswold gaat - is van 7 juli tot en met 12 juli. Voor dit jaar inmiddels volgeboekt, maar houd de agenda in de gaten voor volgend jaar!

Architectuur Nader Bekeken
Voor wie zijn of haar ontwerpvaardigheden en opvattingen over architectuur, kunst en natuur verder wil ontwikkelen nodigen we uit deel te nemen aan de masterclass  “architectuur nader bekeken”. Al fotograferend onderzoeken we architectonische objecten, we analyseren hoe natuur en architectuur elkaar versterken en we her-interpreren wat we zien. Kortom een mooi programma en een must voor ontwerpers.

26 Juli is het zover dan reizen we af naar het fraaie Insel Hombroich in Duitsland.

Praktisch Ontwerpen voor hoveniers
Praktisch Ontwerpen is een 3-daagse programma waarbij we aan de hand van reeds gemaakte tuinontwerpen op zoek gaan naar de uitgangspunten van het ontwerp. We onderzoeken de ontwerpen op hun compositorische kwaliteiten, doen suggesties voor verbetering en gaan op zoek naar een leidend en samenhangend idee.

Deze praktische workshop is er specifiek voor hoveniers en groenprofessionals die werkzaam zijn in het vak en willen ontdekken of de opleiding Tuinarchitectuur iets voor hun is.

26, 27 en 28 augustus op de locatie Boskoop organiseren we deze workshop.

Ontwerp je Tuin
Wil je ontdekken of de opleiding beplantingsadviseur of tuinontwerper wat voor je is? Met de actieve 2-daagse workshop Ontwerp je Tuin kom je er snel achter. De eerste dag besteden we aan het ontwerpen. De tweede dag ga je met beplanting aan de slag. Deze 2-daagse levert je dus altijd wat op: ideeën voor je eigen tuin en meer idee van wat je tijdens de opleidingen kunt verwachten.

De exacte datum is eerdaags bekend.

Meer weten?
Als je meer wilt weten over het programma van de ZomerSchool stuur dan een mail naar studentenzaken@ontwerpacademie.nl.

Graag tot ziens!

Lees ook: 
Waarom werken met SketchUp?

De kunst en het nut van de snelle schets:

Tuinontwerpen, wat is het en hoe leer je het?

OntwerpAcademie introduceert nieuwe vakopleiding tot Beplantingsspecialist;

Je gaat zelf aan de slag. Dankzij de workshop met een ontwerp dat goed in elkaar zit;

Welk tekenprogramma kun je me adviseren;

Heb je ideeën of suggesties? Laat het ons weten via studentenzaken@ontwerpacademie.nl of meldt het op OA-Connect.

Wil je op de hoogte blijven?
Wordt dan lid van onze community OA-connect.

Vergeet onze socials niet:
LinkedIn | Facebook | Instagram

No items found.