Ontdek de ZomerSchool

Het staat al een poosje op ons verlanglijstje om met de ZomerSchool te starten. De zomervakantie biedt daar volop kansen voor. Er is tijd want de reguliere lessen zijn er even niet omdat we bij de OntwerpAcademie de vakanties van noord, midden en zuid bij elkaar optellen. Gedurende ca. 10 weken lang kunnen we - met het idee van een campus - lesruimten en docenten inzetten. Studenten treffen elkaar met masterclasses, workshops, doe-colleges en andere activiteiten.  

De ZomerSchool is van zaterdag 6 juli tot en met zaterdag 31 augustus 2024.

Tuinenreis Cotswold
Naar aanleiding van het warme succes van de tuinenreis in 2023 hebben we besloten wederom een tuinenreis te organiseren. Deze reis - die naar Cotswold gaat - is van zondag 7 juli 2024 tot en met vrijdag 12 juli 2024. Voor dit jaar inmiddels volgeboekt, maar houd de agenda in de gaten voor volgend jaar!
Lees meer
Praktisch Ontwerpen Voor Hoveniers
Praktisch Ontwerpen is een driedaags programma waarbij we aan de hand van reeds gemaakte tuinontwerpen op zoek gaan naar de uitgangspunten van het ontwerp. We onderzoeken de ontwerpen op hun compositorische kwaliteiten, doen suggesties voor verbetering en gaan op zoek naar een leidend en samenhangend idee.

Deze praktische workshop is er specifiek voor hoveniers en groenprofessionals die werkzaam zijn in het vak en willen ontdekken of de opleiding Tuinarchitectuur iets voor hun is.

Maandag 26 augustus, dinsdag 27 augustus en woensdag 28 augustus 2024 op de locatie Boskoop organiseren we deze workshop.
Lees meer
Beter Schetsen en Tekenen
Wil je beter leren schetsen en tekenen? Kom deze zomer een dagje tekenen en breng je tuinontwerp tot leven met landschapsarchitect & illustrator Cor.

We beginnen met een vrije wandeling en goede observatie. Daarna verkennen we vorm, kleur, schaduw en perspectief. Je gaat aan de slag met de tekentechniek van Cor, en we kijken vervolgens welke tekenwijze het beste bij jou past.
Lees meer
Studiedag: De veelzijdigheid van Hydrangea, niet alleen maar “bollen”
Tijdens deze studiedag maak je kennis met de verschillende soorten binnen het geslacht Hydrangea. We zijn geneigd om te denken dat er alleen maar bolhortensia’s zijn zoals Hydrangea macrophylla en niet te vergeten“de” Annabelle”.

Maar niets is minder waar, heb je weleens vanHydrangea aspera gehoord, of hoeveel cultivars heb je gezien van Hydrangeapaniculata? Allemaal met een eigenschappen die je beplantingsplan nét wat interessantermaken.
Lees meer
Masterclass: Visie & Concept
Het formuleren van visie en concept zijn de belangrijkste ontwerpmiddelen die je als ontwerper kunt toepassen. Ze vormen de basis voor je ontwerpproces en zijn het centrale ijkpunt vanaf je eerste schetsontwerp tot aan het definitieve ontwerp.
Lees meer
Download de brochure
Stel je vraag
meld je aan voor een proefles