sluiten
Blogs
Blijf op de hoogte van de laatste inzichten en verhalen
person
Ingrid van der Ven
calendar_month
10/7/2020

Ingrid's PlantenTip

Elke maand schrijft onze plantenkennisdocent Ingrid van der Ven een blog voor deze rubriek. Ingegeven door haar tekst van april - waarin ze schrijft dat het belang van 'ons eigen stukje buitenruimte' nog nooit zo groot is geweest - startten we in mei met een wekelijkse serie: Ingrids Plantentip. Gestart op Facebook, plaatsen we de tip vanaf deze week op onze homepage. Zo zijn ze voor iedereen goed te volgen en terug te lezen. Op de vraag hoe lang ze de wekelijkse plantentip denkt ‘vol te houden’, antwoordt Ingrid: “Volgens mij wel jaaaaren 🙂 er zijn zoveel mooie planten die ik kan en wil belichten!”

Lees meer
person
Marleen Bos
calendar_month
7/7/2020

Nieuwe docenten Tuinarchitectuur stellen zich voor

Kennis delen, enthousiasme en liefde voor het vak overbrengen en (weer) willen samenwerken met collega’s. Dat zijn de belangrijkste drijfveren van onze docenten om te solliciteren. Begin dit jaar maakten we kennis met landschapsontwerper Adri Voorwinden en tuinarchitect Lars Veenboer. “Wat zou ik dat graag willen doen! Dat was mijn eerste gedachte bij het lezen van jullie vacature voor een docent tuin- en landschapsarchitectuur.” In deze blog stellen Lars en Adri zich voor.

Lees meer
person
Ingrid van der Ven
calendar_month
31/5/2020

Plantennamen: de wegwijzers in plantenland

Wetenschappelijke plantennamen lijken op het eerste gezicht vaak lastig of een mond vol, maar ze maken eigenlijk deel uit van een heel handig informatiesysteem. Inhoudelijk vertellen zij vaak iets over de eigenschappen van de plant. En de schrijfregels zorgen voor de wegwijzers in de plantenwereld. Tenminste, als ze goed worden toegepast. Maar helaas schort het daar nogal eens aan. Een onjuiste schrijfwijze leidt vaak tot verwarring en in het ergste geval tot een soort verkeerschaos in plantenland. Maar wat is dan de juiste schrijfwijze?

Lees meer
person
Marleen Bos
calendar_month
17/5/2020

Stageproject met focus op beplantingsplan

Stagebegeleider Peter Kroesen: “Studenten zijn vaak zo enthousiast over mooie beplanting dat ze in een tuin vaak (te) veel verschillende planten zetten. Over het algemeen is de stelregel, minder is meer. Mooie, opvallende elementen zijn alleen mooi als je niet twintig andere blikvangers in de buurt plaatst. Het beplantingsplan van Arjo Boersma valt op door de zorgvuldige balans waarbij hij ook goed rekening heeft gehouden met de bestaande beplanting. Een slim concept als oplossing voor de uiteenlopende wensen van de opdrachtgever, vormde de basis.

Lees meer
person
Marleen Bos
calendar_month
26/4/2020

“De rivier is de verbindende factor in mijn ontwerp”

Een StageProject maakt de opleiding Tuinarchitectuur compleet. Stagebegeleider Peter Kroesen: “Al het geleerde tijdens de lessen komt aan bod. Studenten zetten alle stappen die nodig zijn voor het maken van een uitgebalanceerd tuinontwerp. Deze keer belichten we de landschappelijke benadering in het ontwerp van Carla van de Kolk. Op zoek naar een concept voor de te ontwerpen tuin, ontdekte ze hoe de rivier de Dommel door het omringende gebied slingert en verschillende landschappen passeert. Daar ging Carla mee aan de slag en dat heeft ze heel goed gedaan.”

Lees meer
close