Ontwerp je eigen tuin

Ga zelf aan de slag met het ontwerpen van je eigen droomtuin. Ontdek of het vak tuinontwerper iets voor je is of doe gewoon mee om een goed tuinontwerp voor jezelf te maken. Ontwerp je eigen tuin is een workshop in twee dagen. De eerste dag hebben we het over ontwerpen, de tweede dag gaan we verder met beplanting. 

Als je professionele ambities koestert kun je de workshop ‘Ontwerp je eigen Tuin’ ook zien als een manier om te ontdekken of een opleiding tuinarchitectuur wat voor je is. Tijdens deze workshop krijg je wellicht een beter beeld waar ontwerpen over gaat en wat er zoal bij komt kijken. Wil je er meer over weten, kijk dan eens bij Vakopleiding Tuinarchitectuur.

Data

2020

woensdag 10 juni (alleen de ontwerpdag, beplantingsdag is vol)
woensdag 30 september (ontwerp) en woensdag 7 oktober (beplanting)
woensdag 21 oktober (ontwerp) en vrijdag 30 oktober (beplanting)

Tijden 10.00 uur – 16.00 uur
Kosten € 325,- (ontwerpen én beplanting)
Locatie Ontwerpen in Boskoop, Beplanting in de Botanische Tuin Utrecht
Docenten Dolf Houtman of Peter Kroesen en Modeste Herwig
Inschrijven via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Deelnemers Maximaal 8 deelnemers

DAG 1 – ONTWERPEN

De eerste dag gaat over ontwerpen. Dolf Houtman en Peter Kroesen zijn deskundige en enthousiaste tuin- en landschapsontwerpers. Dolf of Peter begeleidt je gedurende de eerste dag met het bepalen van de sfeer en de vormgeving van de tuin en het kiezen van de juiste materialen. We kijken op deze dag vooral naar de ruimtelijk indeling van de tuin, de sfeer en de materialen die daar bij horen. Dat is de basis. 

DAG 2 – BEPLANTING

Modeste Herwig en Anneke Beemer zijn specialisten in beplanting. Zij helpen je op dag twee bij het kiezen van de juiste planten en de invulling van borders en plantvakken. Je gaat dus aan de slag met het maken van een beplantingsplan. Soortkeuze, sierwaarde maar ook de eisen die planten stellen aan de grondsoort, dat komt allemaal aan bod op deze dag.

DE CURSUSPRIJS IS INCLUSIEF:

  • Leslocatie in Boskoop met bezichtiging van modeltuinen en diverse tuinmaterialen,
  • Entree tot de Botanische Tuinen in Utrecht 
  • Koffie, lunch, thee
  • Gebruik van tekenmateriaal, syllabus, handig digitaal plantenbestand en e-boek ‘Borderplannen’.

Wil je meedoen? Meld je aan via onderstaande knop of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je ontvangt zo snel mogelijk een bevestiging met alle details en een factuur. Jouw deelname wordt pas na de betaling definitief. 

Ik wil me aanmelden voor deze workshop

EXTRASV
Plantenkennis
Tuinarchitectuuur
Tips & Nieuws

 

 

Logo_ontwerpacademie
   

Contact algemeen

Contact studentenzaken

Online

                               

Adres

  • Bezoek- en correspondentieadres 
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Boskoop
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Tuinvisie, Utrecht
  • Rutherfordweg 75, 3542 CN Utrecht