opleiding Tuinarchitectuur

Tuinarchitectuur is een prachtig vak. Een vak waarbij je van veel markten thuis moet zijn. Wij leiden je op tot professioneel tuinontwerper met de vakopleiding tuinarchitectuur.

Onze opleiding tuinarchitectuur is opgebouwd uit een aantal samenhangende modules. Elke module heeft een thema, bijvoorbeeld ecologie, materialenkennis of beplantingsstructuren. De modules kun je ook als zelfstandige cursussen volgen. Deze opleiding is uitstekend te combineren met de Opleiding Plantenkennis.

Is een diploma jouw doel? Dan volg je alle modules. Heb je meer ervaring en kennis? Dan kun je specifieke modules volgen of op een ander moment instromen. Wij selecteren die modules samen met jou, in goed overleg.

De AVOND of DAG-varianten van de OntwerpAcademie

De OntwerpAcademie biedt 3 varianten aan:

Wil je meer informatie over deze opleidingen? Klik op de bovenstaande producten, bel 010 – 284 77 06 of stuur ons een e-mail via de contactpagina.

WAAROM kies je voor de ONTWERPACADEMIE?

1.  wij zijn INHOUDELIJK DE BESTE opleider

De OntwerpAcademie werkt vanuit een grote passie voor het ontwerpvak. Daarom krijg je tijdens en na de lessen nét even wat meer aandacht, zorg en inhoudelijke informatie mee over het ontwerpvak.

Wij vinden dat de cursussen die wij aanbieden direct moeten aansluiten bij het ontwerpwerk van de (aankomende) professional. Wij maken jou inhoudelijk de beste, wij bieden je maar liefst 32 lessen en 2 inspirerende vakexcursies.

2.  TOEGANKELIJK DOOR EEN flexibele, MODULAIRE OPBOUW

De OntwerpAcademie is toegankelijk voor iedereen met professionele ambitie. Dat is te danken aan de manier waarop wij het onderwijs hebben georganiseerd. Je mag losse modules volgen of kiezen voor een volledig doorlopende leerlijn.

Het aantal én de volgorde van de modules die je volgt binnen onze opleidingen is flexibel. Je leert in je eigen tempo en je leert precies dát wat je nodig denkt te hebben. Maar belangrijker misschien nog – je leert ook van elkaar door de gevarieerde samenstelling van de groepen.

Door de losse modules kun je financieel gezien ook laagdrempelig instappen. Zo is een goede opleiding in het tuinontwerpvak voor iedereen bereikbaar. Er zijn jaarlijks meerdere instapmomenten.

3.  INTERACTIEF EN PRAKTIJKGERICHT

De OntwerpAcademie streeft naar lessen waarbij interactie met jou als deelnemer centraal staat. Theorie wisselen we af met aansprekende, realistische opdrachten. We verzorgen ook lessen bij leveranciers, kwekers, arboreta en vakgenoten. Je mag extra online ondersteuning van ons verwachten want wij willen per se dat je slaagt.

4.  doorlopende leerlijn en vervolg

OntwerpAcademie biedt je een doorlopende leerlijn. Na de opleiding Tuinarchitectuur kun je verder studeren met de specialisatie OntwerpAnalyse, of je kiest voor een verdieping met cursussen als 3D tekenen met SketchUp, Plantenkennis of Toegepaste Beplantingsleer.

5.  DOCENTEN MET BEWEZEN VAKMANSCHAP

De OntwerpAcademie werkt met ervaren docenten. Vaak zijn het docenten van naam. Ze zijn bekend door boeken die ze geschreven hebben, prijzen die gewonnen zijn of ‘gewoon’ omdat ze vooruitstrevende ontwerpen hebben gemaakt in het vak. Veel van deze docenten houden er een uitgesproken ontwerpvisie op na.

6.  Studievoorlichting en Proeflessen

Ben je nog niet helemaal zeker van je zaak? Meld je dan aan voor een vrijblijvende studievoorlichtingsavond. Die avonden vinden over het algemeen op de eerste maandagavond van de maand plaats. Je kunt ons ook een e-mail sturen waarin je aangeeft dat je een proefles wilt volgen.

 

Ga naar de contactpagina