• Opleiding Tuinarchitectuur

  Wil jij tuinontwerper worden?

  Kies voor de beste opleiding Tuinarchitectuur

 • Opleiding Tuinarchitectuur

  De opleiding Tuinarchitectuur is de basis

  Wij leiden je op tot een professionele tuinontwerper

OntwerpAcademie - Opleiding Tuinarchitectuur

Wil je gediplomeerd Tuinontwerper worden of je verder bekwamen in dit vak? Dan ben je aan het juiste adres! OntwerpAcademie biedt je vakopleidingen aan waarmee je je ontwikkelt tot een erkende, professionele tuinontwerper. Aan de basis staat de opleiding Tuinarchitectuur. Met een vervolgopleiding, cursus of atelier kun je vervolgens jouw kennis en vaardigheden verrijken. Denk bijvoorbeeld aan OntwerpAnalyse, Plantenkennis of Toegepaste Beplantingsleer.

Modulaire opleiding

De vakopleiding Tuinarchitectuur is opgebouwd uit logische, opvolgende modules. Elke module heeft een thema, bijvoorbeeld ecologie, tekenen, materialenkennis of beplantingsstructuren. De modules kun je ook als zelfstandige cursussen volgen. Je kunt zo precies bepalen voor welke onderwerpen jij jouw kennis wilt vergroten.

Leren en werken met professionals

OntwerpAcademie werkt met ervaren docenten. Stuk voor stuk vakmensen die hun sporen hebben verdiend in dit werkgebied. Ze begeleiden je intensief en helpen met inspirerende inhoud en verdieping. Als student neem je ook deel aan vakexcursies en kun je volop netwerken of kennis en ervaring uitwisselen met leveranciers en vakgenoten.

Diverse varianten en locaties

Tuinarchitectuur bieden we aan als dagopleiding (in Utrecht op vrijdag), avondopleiding (in Capelle a/d IJssel op dinsdag- of donderdagavond) en als versnelde dagopleiding (in Capelle aan den IJssel op dinsdag). Er zijn diverse instapmomenten in het jaar en onze opleidingen gaan altijd door!

Lees meer details over de opleiding

Subsidies en vergoedingen

Voor cursussen en opleidingen die je bij de OntwerpAcademie volgt is het mogelijk om in bepaalde gevallen een deel, soms zelfs het volledige, cursusbedrag terug te krijgen dankzij subsidies van Colland, UWV of VNG! Het loont de moeite om na te gaan of je hiervoor in aanmerking komt.

Lees meer over mogelijke subsidies


Bel 010 284 77 06 of stuur een e-mail als je vragen hebt! We helpen je graag verder.


Veel extra's

De vakopleidingen bij de OntwerpAcademie worden inclusief excursies, begeleiding via Facebook en veel extra informatie aangeboden. We houden onze studenten ook na de opleiding nog graag in de buurt. Zo werken we aan een inspirerende OntwerpAcademie community waarin we veel leren.

Meld je aan voor de opleiding

Studievoorlichting en Proeflessen

Studeren vraagt een behoorlijke investering, zowel in tijd als in geld. Je gaat dus niet over een nacht ijs en je wilt je in alle rust oriënteren. Wij helpen je graag met intakes, maatwerk, een gratis proefles, subsidies en studievoorlichtingsavonden. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Vraag een gratis proefles aan

Interactief en Praktijkgericht

De OntwerpAcademie streeft naar lessen waarbij interactie met jou als deelnemer centraal staat. Theorie wisselen we af met aansprekende, realistische opdrachten. Wij hebben als enige opleider échte ontwerp opdrachten als een soort 'stageprojecten' voor onze studenten.

Toegankelijk en Flexibel

De OntwerpAcademie is toegankelijk voor iedereen met professionele ambitie. Dat is te danken aan de manier waarop wij ons onderwijs organiseren. Is een diploma jouw doel? Dan volg je alle modules. Heb je meer ervaring en kennis? Dan kun je specifieke modules volgen of op een ander moment instromen.

Inhoudelijk de beste

Wij werken vanuit een grote passie voor het ontwerpvak. Daarom krijg je tijdens en na de lessen nét even wat meer informatie mee over het ontwerpvak. De cursussen die wij aanbieden sluiten direct aan bij het ontwerpwerk van de (aankomende) professional. Wij maken jou inhoudelijk de beste.


Opleiding Tuinarchitectuur € 1.850,= (vrijgesteld van BTW)


OntwerpAcademie Informatie

 
 

Contact

 • Telefoon: +31(0)10 – 284 77 06
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Twitter.com/OntwerpAcademie
 • Facebook.com/OntwerpAcademie
 • YouTube.com/OntwerpAcademie

Adres

 • Locatie Capelle aan den IJssel
 • Mient 24, 2903 LC, Capelle a/d IJssel
 • Locatie Utrecht
 • Tuinvisie, weg 1, Utrecht
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaartgegevens
Kaartgegevens ©2017 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
 
KaartgegevensKaartgegevens ©2017 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
Kaartgegevens ©2017 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
 
 

De algemene voorwaarden van de OntwerpAcademie zijn op deze website van toepassing. Copyright © 2015 - 2020 OntwerpAcademie. Lees meer.