Corona updates

“Zing bij het handen wassen twee keer happy birthday, dat is precies 30 seconden.” Het coronavirus slingert onze samenleving plotseling in een onzekere tijd, zingen bij al dat ge-handen-was maakt het niet minder, maar geeft wel lucht. Deze plek op onze website gebruiken we om de maatregelen die wij als OntwerpAcademie treffen, op een rijtje te zetten. De fotogalerij vullen we regelmatig aan. Leuk als je ons daarbij helpt! Stuur je eigen inspirerende foto's naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., jouw foto's voegen we dan toe.

“When written in Chinese,
the word ‘crisis’ is composed
of two characters.
One represents danger and
the other represents opportunity.”
- John F. Kennedy

Update 27 maart 2020

Eindexamens Tuinarchitectuur mei/juni 2020

In overleg met het examenbureau EHCB is het volgende afgesproken:
Er van uitgaande dat we in elk geval vanaf 1 juni a.s. de lessen en begeleiding weer kunnen hervatten, stellen we de examens uit tot na de zomervakantie 2020. EHCB stuurt ons dan begin september de eindopdracht. Eind oktober zouden vervolgens de mondelinge examens kunnen worden afgenomen.


Update 25 maart 2020

Aangescherpte maatregelen

Maandagavond 23 maart jl. kondigde het kabinet aangescherpte maatregelen aan om het coronavirus in te dammen, waaronder het verbod op alle publieke bijeenkomsten tot 1 juni (ook voor bijeenkomsten met minder dan 100 mensen). Sinds woensdag 25 maart is ook bekend dat universiteiten en hogescholen op eigen initiatief hebben besloten dicht te zullen blijven t/m 1 juni a.s.

Tussentijdse stand van zaken

Op dit moment is echter nog niet duidelijk wat kleinere onderwijsinstellingen als de OntwerpAcademie zal worden geadviseerd c.q. opgelegd. Het kabinet gaat dinsdag 31 maart a.s. verder besluiten over de huidige maatregelen voor o.a. (mbo-)onderwijs. Voor nu brengen we je graag op de hoogte hoe wij er zelf in staan om je het onderwijs te kunnen blijven aanbieden waar wij voor staan.  

Lessen van lopende opleidingen en cursussen
De lessen die we nu niet kunnen geven, halen we in op een later moment. Zodra duidelijk is wanneer wij het lesgeven kunnen hervatten, brengen we je op de hoogte van de nieuwe data. Voor de plantenkennislessen geldt als tussenoplossing een apart lesbeleid, d.m.v. digitale beeld- en geluidsbestanden. Per module onderhoudt docente Ingrid van der Ven hierover contact met de plantenkennis cursisten.

Examens
Naar alle waarschijnlijkheid zullen ook de huidige examendata worden aangepast. Zodra bekend informeren we je over de nieuwe data.

In de tussentijd
Tijdens ons eerste online teamoverleg hebben we zelf ervaren hoe belangrijk en fijn het is om semi-live met elkaar in contact te blijven. Waar we nu aan werken is jou als student live te kunnen laten chatten met je medestudent of medecursist. Een plek waar je elkaar vragen kunt stellen, elkaars werk kunt zien, tips, suggesties en ervaringen kunt uitwisselen. Word vervolgd!

Op de website richten we een extra pagina in waar we voor jou relevante corona-informatie plaatsen. Ook vinden we het heel belangrijk dat je ons je vragen blijft stellen – de meest gestelde vragen (mét de antwoorden ;-)), plaatsen we vervolgens ook op de ‘corona-pagina’. Je vragen, tips en suggesties ontvangen we het liefst per e-mail en kun je sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ondertussen onderzoeken we naar mogelijkheden om bijvoorbeeld korte instructies te digitaliseren en online te delen. Laat ons weten waar je behoefte aan hebt v.w.b. (extra) uitleg. Wij kijken vervolgens hoe we dat het beste kunnen aanbieden.  

Overige inspiratie
Ongetwijfeld ben je op de hoogte van al het online-aanbod dat gedupeerde instellingen vrijwel dagelijks aanbieden? Zo plaatst de Keukenhof dagelijks korte filmpjes op Facebook van de mooiste plekken in het park, kun je naar hartenlust de mooiste foto’s bekijken op de beeldbank van het Nederlands Fotomuseum en weet verhalenverteller, muzikant en verwonderaar Mondo Leone op een heel originele manier van de nood een deugd te maken. Het zijn slechts een paar tips voor inspiratie, motivatie en een hart onder de riem.

Natuurlijk willen wij als OA ook goed zichtbaar blijven en op de sociale media zullen we onze tips en inspirerende wetenswaardigheden zo actief mogelijk delen. Ook voor ons nu een van de weinige manieren om te laten zien wie we zijn, wat en waarom we doen wat we doen. Heb je bijvoorbeeld onze gepimpte SchetsKeet al gezien? Afgelopen zaterdag postten we het eindresultaat op Facebook en Instagram. Like en deel als het bericht je aanspreekt en stuur ons ook jóuw tips. 


Update 16 maart 2020

Geen lessen en activiteiten t/m 6 april

Zondag 15 maart jl. nam het kabinet onder meer het besluit om de scholen tot en met 6 april te sluiten, sociale contacten zoveel mogelijk te beperken en als het even kan thuis te werken. De OntwerpAcademie volgt de maatregelen die het kabinet ons allen oplegt, om die reden zijn er tot en met 6 april geen lessen. Dat betekent ook dat tot die tijd het OpenAtelier op de maandagmiddagen komt te vervallen. De geplande Podium Boskoop lezing van landschapsecoloog Wankja Ferguson op maandag 6 april, verschuiven we naar maandag 20 april a.s..

We richten ons nu op het opschuiven van alle huidige lessen, dit betekent dat we (in principe) in de week van 6 april weer zullen starten met de lessen. Ook de cursussen die van start zouden gaan in de periode t/m 6 april, komen te vervallen en starten in principe drie weken later.


Online?

Naast het feit dat het maken van kwalitatieve online-lessen een intensieve klus is, zijn wij van mening dat de mogelijkheden van online-lessen maar beperkt aansluiten bij onze onderwijsfilosofie. Daarom kiezen we voor het opschuiven van de lessen als beleid, een beleid in lijn van onze filosofie. De meerwaarde in al onze lessen is tenslotte de interactie, actief aan de slag tijdens de les, leren van en met elkaar en tijdens de buitenlessen Plantenkennis: planten zien, voelen en ruiken.

 
StageProjecten

De StageProjecten blijven in principe doorgaan. Alle fysieke afspraken annuleren we tot en met 6 april. Begeleiding bij deze projecten zal vooral via telefoon en per e-mail gaan. Voor wie interesse heeft in een professioneel tuinontwerp door een van onze studenten, stuur je aanvraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je ontvangt vrijblijvend nadere informatie en een inschrijfformulier.
 

Tot slot

De coronamaatregelen zijn voor iedereen in Nederland ingrijpend - dat het noodzakelijk is wordt kort en bondig uitgelegd in een filmpje van NOS op 3: flatten the curve. Laten we er met ons allen naar handelen en hopelijk zien we elkaar in de week van 6 april weer, tijdens de lessen, de studievoorlichting of voor het maken van nieuwe plannen. Gezond en wel.

Vragen?

Telefonisch en – bij voorkeur – via e-mail blijven we goed bereikbaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.