Nieuwsbrief augustus 2020

Welkom terug! Na een korte zomerstop starten we donderdag 27 augustus a.s. met onze lessen Tuinarchitectuur en Plantenkennis. Nieuwe cursussen zijn er vanaf september en dan pakken we ook de lezingenserie Podium Boskoop en de populaire excursies weer op. Activiteiten waarmee we onze liefde voor groen met een brede doelgroep willen delen. Onderaan deze nieuwsbrief vind je alle startdata op een rijtje. De zorgvuldige herstart sinds half juni en de waardering voor onze aanpak, geven ons vertrouwen in een goed en vooral veilig en verantwoord, nieuw seizoen.

Studievoorlichting & Proefles

Dolf Houtman: “De belangstelling voor de studievoorlichtingsdagen is overweldigend. Met veel gedreven deelnemers die graag willen starten met een opleiding of cursus. Onze ruimtes zijn uiteraard coronaproof en we ontvangen kleine groepen tegelijk. Ontzettend fijn weer te kunnen doen waar we blij van worden: live vertellen over dit mooie vak en potentiële studenten adviseren over hun leerroute.”

Wil je meer weten over ons aanbod of wil je eens een proefles volgen om te kijken of de opleiding Tuinarchitectuur of Plantenkennis bij je past? Zaterdag 26 september a.s. vindt de eerstvolgende Studievoorlichting & Proefles plaats: lees er hier meer over of meld je aan!

Excursie Groene Parels

Ben je geïnteresseerd in tuinen, parken en groen? Heb je iets met tuin- en landschapsarchitectuur? Doe inspiratie op met deze excursie en trek een hele dag op met (aankomende) groenprofessionals. Landschapsarchitect Marieke de Keijzer leidt je veilig door de stad Rotterdam langs de vele bijzondere tuinen en parken met ontwerpen van o.a. Piet Oudolf, West 8 en Erick van Egeraat. De excursie Groene Parels is onderdeel van de opleiding Tuinarchitectuur, maar daarnaast een open activiteit voor liefhebbers van het verhaal achter bijzondere tuinontwerpen en -architectuur. Er zijn nog plaatsten beschikbaar op woensdag 16 en donderdag 17 september a.s. Stuur je aanmelding naar Jorien Launspach via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Workshop Ontwerp je eigen tuin

De één koopt een nieuwbouwhuis en wil zijn nieuwe tuin zelf ontwerpen, een ander wil haar bestaande tuin verduurzamen en daar handvatten voor krijgen. Tijdens de praktische workshop Ontwerp je eigen Tuin, ga je zelf aan de slag en werk je aan je eigen ontwerpconcept. Het succes is de compactheid, de persoonlijke begeleiding, de inspirerende omgeving en de unieke samenwerking met beplantingsspecialist Modeste Herwig. Extra leuk: menig deelnemer gebruikt de workshop als opmaat voor de opleiding Tuinarchitectuur.

“Ondernemen is niet moeilijk, het is DOEN”

Aansprekend onderwijs, praktijkopdrachten, stageprojecten én activiteiten die bijdragen aan het delen van kennis en inspiratie. Onder de naam Podium Boskoop herstarten we onze lezingenserie met elke eerste maandag van de maand een leerzame en inspirerende lezing, presentatie of (foto)tentoonstelling. Tuinontwerper en coach Pieter de Koning vertelt maandag 7 september a.s. over de valkuilen en successen van zijn eigen ondernemerschap. “Geen powerpoint, geen dia’s, wel een open en eerlijk verhaal en alle ruimte voor vragen en antwoorden.”

Nieuwe startdata opleidingen en cursussen

o.a. woensdag 2 en donderdag 3 september
dagopleiding Tuinarchitectuur (i.v.m. grote belangstelling extra data ingelast!)

o.a. donderdag 3 en 17 september
cursus Plantenkennis Compleet (diverse instroomdata)

woensdag 9 september
cursus Biodivers Ontwerpen

donderdag 10 september
cursus Start Je Eigen Bedrijf

o.a. vrijdag 11 september
cursus Plantenkennis Basis (diverse instroomdata)

woensdag 16 september
basiscursus SketchUp o.a.

woensdag 30 september
workshop Ontwerp Je Eigen Tuin

o.a. donderdag 1 oktober
avondopleiding Tuinarchitectuur

Examen Tuinarchitectuur 2020

De door corona uitgestelde examens Tuinarchitectuur worden door het examenbureau EHCB weer hervat en staan ingepland voor zaterdag 10 oktober en zaterdag 21 november a.s. Voor het schriftelijk examen van 21 november a.s. kunnen studenten zich nog inschrijven. Stuur je aanmelding naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk voor meer informatie en actuele examendata op de website van het EHCB.

Tot slot

Door de coronacrisis is het ontwikkelen van de vervolgopleiding op Tuinarchitectuur vertraagd. De nieuwe opleiding staat nu gepland voor 2021. Houd de website in de gaten en volg ons op Facebook en Instagram.

 

 

Logo_ontwerpacademie
   

Contact algemeen

Contact studentenzaken

Online

                               

Adres

  • Bezoek- en correspondentieadres 
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Boskoop
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Tuinvisie, Utrecht
  • Rutherfordweg 75, 3542 CN Utrecht