Nieuwsbrief mei 2020

Alle docenten keken er al weken naar uit, maar nu is het echt zover. Sinds 19 mei staat het licht op groen voor verdere versoepeling van de coronamaatregelen. Graag informeren we je met deze nieuwsbrief wat er nu op de planning staat. En dat is veel! Met nieuwsposts hielden we je de afgelopen maanden op de hoogte van maatregelen, alternatieve studentenbegeleiding en activiteiten. We zijn blij nu concrete data bekend te kunnen maken!

Nieuwe (her)startdata opleidingen en cursussen leslocatie Boskoop

o.a. donderdag 4 juni en 9 juli
ochtendcursus Plantenkennis Compleet (diverse instroomdata)
o.a. vrijdag 5 en 19 juni
middagcursus Plantenkennis Basis (diverse instroomdata)
maandag 8 juni
dagopleiding Tuinarchitectuur
donderdag 18 juni en 1 oktober
avondopleiding Tuinarchitectuur
vrijdag 11 september
dagopleiding Tuinarchitectuur (ook in Utrecht)
donderdag 19 november
dagopleiding Tuinarchitectuur (ook in Utrecht)

Nieuwe cursussen

De opleiding Tuinarchitectuur en de cursussen Plantenkennis zijn de pijlers van onze organisatie. Daarnaast ontwikkelen we steeds nieuw aanbod in samenwerking met vakdocenten en specialisten. Juist nu. Om geïnspireerd nieuwe keuzes te maken, presenteren we met trots twee nieuwe cursussen, speciaal ontwikkeld voor de OntwerpAcademie:

Landschapsecoloog Wankja Ferguson start woensdag 3 juni a.s. met Biodivers Ontwerpen, gericht op wilde bijen en dagvlinders: “Tachtig procent van alle planten op aarde zijn voor de voortplanting afhankelijk van de bestuiving van de bij. In een korte en praktische cursus geef ik kennis en inzichten door die ik de afgelopen zeventien jaar heb opgedaan. Bij welke planten gedijen welke insecten en waarom? En hoe kun je dat verwerken in een beplantingsplan?”

Op donderdag 11 juni a.s. start Pieter de Koning - tuinontwerper en coach met bedrijfskundige achtergrond - een nieuwe cursus Start je eigen bedrijf, specifiek gericht op toekomstige ondernemers in de groensector. “Naast het regelen en organiseren van praktische zaken en het schrijven van een ondernemersplan, is het vooral van belang jezelf te kennen. Weet wat je wilt en weet wat je kunt.”

Studievoorlichting en proeflessen

Van meer kennis van de planten in je eigen tuin tot gediplomeerd tuinontwerper, we bieden complete opleidingen in kleine groepen, losse modules en cursussen voor iedere groenliefhebber. Wil je meer weten over ons aanbod, ervaren of onze werkwijze bij je past? In juni organiseren we twee informatiebijeenkomsten, op maandag 15 en zaterdag 20 juni a.s. Let op: er zijn diverse aanvangstijden zodat we kunnen werken in kleine groepen. Meld je hier aan.

Open Atelier

Heb je een ontwerpvraagstuk? Loop je vast op een beplantingsplan voor je StageProject? Vanaf maandag 15 juni a.s. starten we het OpenAtelier weer op. (oud-)Studenten, examenkandidaten en studenten die werken aan een StageProject, zijn elke maandagmiddag welkom op onze leslocatie in Boskoop, van 16.00 - 18.00 uur. Twee docenten zijn aanwezig om je vragen te beantwoorden. In verband met de coronamaatregelen wel graag even aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Podium Boskoop en Excursies

Naast het verzorgen van onderwijs, organiseert de OntwerpAcademie activiteiten die bijdragen aan het delen van kennis en inspiratie. Tuinontwerpers, hoveniers en iedereen die geïnteresseerd is in architectuur, groen en tuinen, schrijven zich in voor vakexcursies en de lezingen van Podium Boskoop. De excursies Boskoops Glorie en Groene Parels zijn onderdeel van de opleiding Tuinarchitectuur, andere bieden we aan met korting voor studenten en cursisten. Let op: Boskoops Glorie – gepland op 30 mei, 5 en 6 juni a.s. – kunnen we op dit moment niet volgens de vereiste coronamaatregelen uitvoeren. Nieuwe data en een aangepaste invulling, volgen zo snel mogelijk. De lezingen hopen we in september of oktober weer op te pakken, wellicht in aangepaste vorm. Houd hiervoor onze agenda in de gaten.

Tot slot

Door de coronacrisis is het ontwikkelen van de vervolgopleiding op Tuinarchitectuur vertraagd. De nieuwe opleiding staat nu gepland voor september. Houd de website in de gaten en volg ons op Facebook en Instagram.

 

 

Logo_ontwerpacademie
   

Contact algemeen

Contact studentenzaken

Online

                               

Adres

  • Bezoek- en correspondentieadres 
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Boskoop
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Tuinvisie, Utrecht
  • Rutherfordweg 75, 3542 CN Utrecht