Coronamaatregelen OntwerpAcademie

“Zing bij het handen wassen twee keer happy birthday, dat is precies 30 seconden.” Het coronavirus slingert onze samenleving plotseling in een onzekere tijd, zingen bij al dat ge-handen-was maakt het niet minder, maar geeft wel lucht. Deze plek op onze website gebruiken we dit keer om de maatregelen die wij als OntwerpAcademie treffen, op een rijtje te zetten.


Corona betekent in het Latijn letterlijk kroon of krans. In de plantenwereld is een corona een cirkelvormige structuur in de bloemkroon. Deze Anemone coronaria heeft een opvallende krans van meeldraden en vaak een ringvormige vlek. Zie ook eerdere blog Corona en anemone


Geen lessen en activiteiten t/m 6 april

Zondag 15 maart jl. nam het kabinet onder meer het besluit om de scholen tot en met 6 april te sluiten, sociale contacten zoveel mogelijk te beperken en als het even kan thuis te werken. De OntwerpAcademie volgt de maatregelen die het kabinet ons allen oplegt, om die reden zijn er tot en met 6 april geen lessen. Dat betekent ook dat tot die tijd het OpenAtelier op de maandagmiddagen komt te vervallen. De geplande Podium Boskoop lezing van landschapsecoloog Wankja Ferguson op maandag 6 april, verschuiven we naar maandag 20 april a.s..

We richten ons nu op het opschuiven van alle huidige lessen, dit betekent dat we (in principe) in de week van 6 april weer zullen starten met de lessen. Ook de cursussen die van start zouden gaan in de periode t/m 6 april, komen te vervallen en starten in principe drie weken later.


Tijdens de buitenles van Plantenkennisdocente Ingrid van der Ven


Online?

Naast het feit dat het maken van kwalitatieve online-lessen een intensieve klus is, zijn wij van mening dat de mogelijkheden van online-lessen maar beperkt aansluiten bij onze onderwijsfilosofie. Daarom kiezen we voor het opschuiven van de lessen als beleid, een beleid in lijn van onze filosofie. De meerwaarde in al onze lessen is tenslotte de interactie, actief aan de slag tijdens de les, leren van en met elkaar en tijdens de buitenlessen Plantenkennis: planten zien, voelen en ruiken.

 
StageProjecten

De StageProjecten blijven in principe doorgaan. Alle fysieke afspraken annuleren we tot en met 6 april. Begeleiding bij deze projecten zal vooral via telefoon en per e-mail gaan. Voor wie interesse heeft in een professioneel tuinontwerp door een van onze studenten, stuur je aanvraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je ontvangt vrijblijvend nadere informatie en een inschrijfformulier.
 

Tot slot

De coronamaatregelen zijn voor iedereen in Nederland ingrijpend - dat het noodzakelijk is wordt kort en bondig uitgelegd in een filmpje van NOS op 3: flatten the curve
Laten we er met ons allen naar handelen en hopelijk zien we elkaar in de week van 6 april weer, tijdens de lessen, de studievoorlichting of voor het maken van nieuwe plannen. Gezond en wel.

“When written in Chinese,
the word ‘crisis’ is composed
of two characters.
One represents danger and
the other represents opportunity.”
- John F. Kennedy


Vragen?

Telefonisch en – bij voorkeur – via e-mail blijven we goed bereikbaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Logo_ontwerpacademie
   

Contact algemeen

Contact studentenzaken

Online

                               

Adres

  • Bezoek- en correspondentieadres 
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Boskoop
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Tuinvisie, Utrecht
  • Rutherfordweg 75, 3542 CN Utrecht