Inspiratietuinen TuinIdee van studenten OntwerpAcademie

Babette van den Brink en Jurgina Feith zijn de trotse winnaars van de tuinontwerpwedstrijd 'Tuin van de Toekomst'. De organisatie van TuinIdee schreef de wedstrijd uit onder de studenten van de opleiding Tuinarchitectuur van de OntwerpAcademie in Boskoop. Uit de 33 inzendingen koos TuinIdee de ontwerpen van Babette van den Brink: OutsideINN en Jurgina Feith: Contact met de Elementen. Hun tuinen zijn van donderdag 13 t/m zondag 16 februari a.s. te bewonderen tijdens TuinIdee in ’s-Hertogenbosch, de grootste tuinbeurs van Nederland.

De succesvolle samenwerking tussen consumentenbeurs TuinIdee en de OntwerpAcademie, krijgt hiermee een bijzonder vervolg. Net als vorig jaar maken studenten Tuinarchitectuur komend weekend gratis ontwerpschetsen voor bezoekers. Peter Kroesen, docent Tuinarchitectuur en stagebegeleider bij de OntwerpAcademie: “Het maken van ontwerpschetsen is een waardevolle praktijkervaring voor onze studenten. Ze vonden het spannend maar vooral nuttig en erg leuk om te doen. Dit jaar is het aantal deelnemende studenten zelfs verdubbeld! Daarnaast krijgen nu ook studenten Plantenkennis de mogelijkheid hun kennis te toetsen bij het geven van groen- en beplantingsadvies. En voor de tuinarchitectuurstudenten organiseerden we deze speciale ontwerpwedstrijd. Geweldig om te zien hoe de ontwerpen van Babette en Jurgina deze week worden aangelegd op de beursvloer. Ik ben heel trots!”

 

De studenten Tuinarchitectuur kregen de vrije hand voor hun ontwerp. Gezien het thema ‘Tuin van de Toekomst, komt duurzaamheid in alle ontwerpen terug. De ontwerpen van Babette en Jurgina gaan terug naar de basis, beiden kiezen voor een natuurlijke uitstraling en voor meer eenheid met de natuur. De schetsontwerpen van zeven andere kanshebbers worden tentoongesteld. Tuinidee vindt plaats van 13 t/m februari 2020 in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Bezoekers ontdekken er de laatste trends, ook zijn er lezingen en workshops. De gratis ontwerpschetsen door studenten Tuinarchitectuur van de OntwerpAcademie vinden plaats in het TuinAtelier (hal 6), studenten Plantenkennis geven gratis groenadvies in hal 1.

 

 

Logo_ontwerpacademie
   

Contact algemeen

Contact studentenzaken

Online

                               

Adres

  • Bezoek- en correspondentieadres 
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Boskoop
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Tuinvisie, Utrecht
  • Rutherfordweg 75, 3542 CN Utrecht