Nieuwsbrief Herfst 2019

Tachtig (oud-)studenten Plantenkennis en Tuinarchitectuur gingen in september en oktober op excursie naar Amsterdam en Rotterdam. Want dat is wat we naast het verzorgen van lessen minstens zo graag doen: het organiseren van activiteiten die bijdragen aan het delen van kennis en inspiratie. Uit de reacties blijkt de waardering hiervoor.

“Hoe ga je om met ruimte, met de menselijke maat, met beplanting en onderhoud? Ik vond de excursie Groene Parels een goede aanvulling om eens in groter perspectief naar een ruimte te kijken. In de tuin zijn we geneigd om gezellige lijntjes en terrasjes te tekenen. Maar wat is je verhaal? Een leuke en leerzame dag!”

Verder blijven we wat betreft ons lesaanbod in ontwikkeling, zo starten we in 2020 een vervolgopleiding Tuinarchitectuur en bieden we een nieuwe cursus SketchUp aan. En als onderdeel van onze wekelijkse blog laten we in een interviewserie zien hoe het onze oud-studenten vergaat. We wensen je veel leesplezier en inspiratie!

okt pk2

Plantenkennis Basis nieuwe opzet

Kennis van planten en hun toepassing is onmisbaar voor hoveniers, tuinontwerpers en landschapsarchitecten. Waar we bij onze cursus Plantenkennis Compleet al vanaf het begin werken met diverse instroomdata, starten we daar vanaf december ook mee bij Plantenkennis Basis. Deze beknopte cursus is vooral gericht op het herkennen en benoemen van het gangbare sortiment. Dankzij het carrouselsysteem en nu met maar liefst zeven instapdata, is de cursus nog beter in te plannen in je agenda en hoef je geen les te missen.

okt tuinidee

Consumentenbeurs Tuinidee

In het Tuinatelier tijdens Tuinidee 2019 maakten studenten Tuinarchitectuur ontwerpschetsen voor bezoekers. De samenwerking bleek een schot in de roos. Heel blij zijn we dan ook met de uitbreiding van deze samenwerking. Komende maanden dagen we de studenten uit voor het maken van een tuinontwerp met beplantingsplan voor twee inspiratietuinen. Het ontwerp heeft als thema: Tuin van de Toekomst en bezoekers dienen om en door de tuin te kunnen lopen. Verder krijgen de studenten de vrije hand. De twee winnende ontwerpen worden uitgevoerd op de beursvloer. Tuinidee 2020 vindt plaats van 13 t/m 16 februari a.s. 

Studievoorlichting & proeflessen

Wil je meer weten over de opleidingen, of kijken of de lessen bij je passen? Zaterdag 9 november a.s. organiseren we de eerstvolgende informatieochtend met aansluitend een proefles, beide geheel kosteloos. Van meer kennis van de planten in je eigen tuin tot gediplomeerd tuinontwerper, we bieden complete opleidingen in kleine groepen, losse modules en cursussen voor iedere groenliefhebber.

Meld je hier aan voor de Studievoorlichting of Proefles op 9 november. 

Startdata opleidingen & cursussen

wo 20 november en 4 december 2019
tweedaagse cursus Sketch Up 
o.a. do 14 november 2019
ochtendcursus Plantenkennis Compleet (diverse instroomdata)
o.a. vr 13 december 2019
middagcursus Plantenkennis Basis (diverse instroomdata) 
do 19 december 2019
avondopleiding Tuinarchitectuur Hazerswoude/Boskoop 
do 9 januari 2020 
dagopleiding Tuinarchitectuur in Utrecht 
za 11 januari 2020
dagopleiding Tuinarchitectuur in Hazerswoude/Boskoop 
wo 11 en vr 20 maart 2020
tweedaagse cursus Ontwerp je eigen Tuin 

NB De vervolgopleiding Tuinarchitectuur start in de eerste helft van 2020. Hierover lees je binnenkort meer nieuws op onze site.

 

 

Logo_ontwerpacademie
   

Contact algemeen

Contact studentenzaken

Online

                               

Adres

  • Bezoek- en correspondentieadres 
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Boskoop
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Tuinvisie, Utrecht
  • Rutherfordweg 75, 3542 CN Utrecht