Het schone van Boskoop

Student Jeanett: “Dank je wel voor de bewonderenswaardige manier van lesgeven en coachen. Echt heel bijzonder!” Complimenten zijn uiteraard fijn om te ontvangen, het is een bevestiging dat onze manier van lesgeven aanspreekt. Met o.a. proeflessen, stageprojecten en excursies, organiseren we daarnaast extra activiteiten en mogelijkheden om studenten ook op een andere manier te inspireren.

Sinds de oprichting van de OntwerpAcademie werken we samen met bedrijven en kwekers in Boskoop, het dorp met een lange geschiedenis in de boomteelt. Nu we er werken vanuit onze eigen leslocatie tegenover groothandel Greenlink, is het extra leuk de omgeving te verkennen tijdens Boskoops Glorie, excursieonderdeel tijdens de opleiding Tuinarchitectuur en kennis te maken met groenliefhebbers met een hart voor Boskoop. Onderstaand een kort verslag van de excursie op vrijdag 24 mei jl. met foto's van Jan van der Ploeg. 



Net als destijds het transport van bomen en planten, laten wij ons vervoeren over het water langs de vele kwekerijen. Nog steeds zijn er in Boskoop meer sloten dan wegen, vertelt onze gids Siegfried Zuhr: “Daarom noemt men Boskoop ook wel ‘Klein Giethoorn’.



Op het terras van het Boomkwekerijmuseum geven Ward en Pieter een workshop enten waar ter vermeerdering van planten een deel van een plant (de ent) wordt vastgemaakt op een deel van een andere plant. 



Dwerg- en miniatuurplanten van kweker Herman Geers, met een unieke collectie bomen en planten in miniformaat.

Voor wie meer wil weten over onze studiemogelijkheden organiseren we zaterdag 6 juli a.s. weer een voorlichtingsochtend en gratis proefles. Van harte welkom! 


 

Logo_ontwerpacademie
   

Contact algemeen

Contact studentenzaken

Online

                       

Adres

  • Bezoek- en correspondentieadres 
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Boskoop
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Tuinvisie, Utrecht
  • Rutherfordweg 75, 3542 CN Utrecht