Subsidiemaatregel Tegel er uit, plant er in

De gemeente Lansingerland haalde onlangs het NOS-journaal met een bijzondere subsidiemaatregel. Het toeval wil dat een van onze studenten Tuinarchitectuur, Marjorie Borkus, er vorig jaar een huis kocht, werd benaderd voor het item en er in dit filmpje over vertelt aan groen-ambassadeur en bekendste tv-tuinman Lodewijk Hoekstra.

Marjorie: “Nederlandse gemeenten zijn al jaren bezig hun inwoners over te halen hun tuinen te ver-groenen. Het is een belangrijk verhaal, een groene tuin bevordert biodiversiteit en zorgt voor een betere waterafvoer. Met deze actie 'Tegel er uit, plant er in' heeft de gemeente Lansingerland veel bewoners bereikt, er waren ruim vierhonderd aanmeldingen!


Visie ontwikkelen

Zelf heb ik altijd een voorliefde voor groene tuinen gehad en al bij ons vorige huis wilde ik de tuin zelf ontwerpen. Uiteindelijk heb ik dat samen met een tuinarchitect gedaan. Ik ben inmiddels in de laatste fase van de opleiding Tuinarchitectuur en heb nu een mooie basis om zelf aan de slag te gaan. Naast de uitgebreide theorie en praktijkopdrachten, merk ik hoe ik echt anders heb leren kijken en een visie op ontwerpen heb ontwikkeld. Ook ben ik mij veel meer bewust geworden van het groen in de openbare ruimte. Wat staat er en waarom?”

 

Toekomstbestendig Ontwerpen

Bewustwording en keuzes die je kunt maken als tuinbezitter, hovenier of tuinarchitect, staan bij al onze opleidingen centraal. In september starten we met een nieuwe cursus Toegepaste Beplantingsleer en tuin- en landschapsontwerper Ploni Sikkes gaat voor ons de cursus Toekomstbestendig Ontwerpen verzorgen. Dat we groener moeten gaan denken en handelen weten we allemaal. Door onze studenten er in een workshop, een cursus of een opleiding concreet mee bezig te laten zijn, kunnen we steeds meer mensen inspireren te kiezen voor duurzame tuinontwerpen. 

Eerstvolgende startdata Tuinarchitectuur

Vrijdag 14 juni  a.s. start de reguliere dagopleiding in Boskoop.
Dinsdag 2 juli a.s. start de versnelde dagopleiding, ook in Boskoop.
Eerst kennismaken? Vrijdag 25 mei a.s. is er een gratis proefles!

 

Logo_ontwerpacademie
   

Contact algemeen

Contact studentenzaken

Online

                       

Adres

  • Bezoek- en correspondentieadres 
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Boskoop
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Tuinvisie, Utrecht
  • Rutherfordweg 75, 3542 CN Utrecht