VERLEIDEND FRUIT

Sappig, zoet en aromatisch fruit: een heerlijke verleiding. Vol met vitaminen en mineralen, natuurlijk staat het hoog op het lijstje van gezonde lekkernijen. Het zelf kunnen oogsten van eigen gekweekt fruit geeft velen van ons nog een extra dimensie. Vanaf het vroege voorjaar tot aan het ultieme moment van pluk, volgen we graag het hele fascinerende en veelbelovende proces aan de plant…Maar waarom maakt een plant eigenlijk zo’n verleidelijke lekkernij?

Lees meer

Maatwerk

In de zomervakantie periode is één van die momenten in het jaar dat we doorgaans meer aanvragen krijgen dan gewoonlijk. Veel van deze mensen weten gewoon wat ze willen, maar er komen naar mijn gevoel een groeiend aantal aanvragen binnen van mensen, die opzoek zijn naar maatwerk. 

Lees meer

Natuur- of Cultuurgebied

Soms kun je wandelend of fietsend door een natuurgebied blij verrast worden door bijzondere plantensoorten. Meestal zijn dat inheemse soorten, daar zorgen onze bos- en natuurbeheerders voor. Maar tot mijn grote verbazing kwam ik laatst een aantal onverwachte exoten tegen.

Lees meer

Verslag Vakexcursie Boskoops Glorie

Het is 09.45 uur, de zon schijnt en de hemel is strak blauw… wat een uitgelezen dag voor een vakexcursie van de OntwerpAcademie! Onze gids vandaag is Stef Groenleer, een zeer ervaren docent groenvoorziening. Hij neemt ons vandaag mee langs 5 Boskoopse bedrijven. De tweede groep, onder leiding van Dolf Houtman, doet dezelfde excursie in omgekeerde richting.

Lees meer

Privacy en Vertrouwen

De AVG- wet met al zijn regels is niet alleen voor opleiders, instellingen en bedrijven een gelegenheid om goed te kijken hoe persoonsgegevens nu zijn beveiligd.
Ook studenten, cliënten en klanten kunnen voor zichzelf duidelijk krijgen wat voor hun nu de nieuwe regels inhouden! Er zijn veel privacyrechten gedefinieerd. Ik noem dan bijvoorbeeld: recht op rectificatie of klacht over gebruik persoonsgegevens.

Lees meer

Congres Openbare Ruimte

Integraal ontwerpen waarbij je vooral uitgaat van het leggen van verbindingen. Dat is misschien wel de samenvatting waar het bij het onlangs georganiseerde Landelijk Congres Openbare Ruimte op neer kwam. Naar mijn idee speelt groen daar bij een belangrijkere rol dan ooit te voren. Maar het gaat veel verder dan groen alleen.

Lees meer

Module Vaste Planten

Vaste planten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit tuinen en openbare ruimte. Ze bepalen voor een groot deel het gezicht, het karakter van de buitenruimte. Ze roepen verschillende gevoelens op vanuit alle mogelijke thema’s: intieme schaduwtuinen, knallende zomer borders, vlinder- en bijentuinen enz.

Lees meer

De Isometrie Tekening

De drie meest gebruikte ruimtelijke tekeningen in de praktijk van de tuinontwerper zijn: de axonometrie, de isometrie en de perspectief tekeningen. De isometrie tekening is een ruimtelijke tekening zonder perspectief.

Lees meer

Beplantingsindicatieplan (B.I.P.)

Voordat je planten kunt selecteren voor je beplantingsplan moet je eerst weten waarop je gaat selecteren. Naast sierwaarde en bloemkleur zijn vooral ook de hoogtes en vormen die planten krijgen van belang. Met een beplantingsindicatieplan maak je een structuur. In grote lijnen bepaal je welke hoogtes waar moeten komen en met welke plantvormen je aan de slag wil.

Lees meer

Kruiden: een feest voor de zintuigen

Even met je handen door een bos Tijm, Rozemarijn of Munt, om die heerlijke geur te kunnen opsnuiven. Het is voor de meesten van ons een onweerstaanbaar genoegen en vooral deze intense geur vormt de grote aantrekkingskracht van verse kruiden. Aan deze bijzondere plantgroep besteden we in juni uitgebreid aandacht, tijdens de module 'Kruiden' bij Plantenkennis Compleet.

Lees meer

Verhaal achter Beplantingsplan

Wie de ‘Tree of Evolution’ bekijkt, moet goed zoeken om de mens te ontdekken. Wat een rijkdom aan organismen hebben zich ontwikkeld in de afgelopen miljoenen jaren. En wat een klein onderdeel zijn wij daar eigenlijk maar van. En dan willen we een tuin.

Lees meer

Toekomst in de tuin

Regelmatig krijg ik de vraag: “Is er een goede kans op werk, als ik me laat omscholen tot tuinontwerper?” Mijn antwoord is meestal, dat ik ervan overtuigd ben, dat er voor iedereen werk is, die met passie zijn vak uitoefent. De klant koopt geen mooie tuin, maar jouw vaardigheid, waar je heel je hart en ziel in legt. Daar zijn mensen gevoelig voor.

Lees meer

Ruimtelijk tekenen

Ruimtelijk Tekenen OntwerpAcademie

Als ontwerper is het van belang dat je hetgeen je bedacht hebt kunt uitbeelden. Schetsen is daartoe een snelle en effectieve manier. Met ruimtelijk tekenen train je je tekenvaardigheid.

Lees meer

Certificeringen, Erkenningen en Registraties OntwerpAcademie

OAlogo groot diapositief
Telefoon: +31(0)10 – 284 77 06 | | E-Mail: info(@)ontwerpacademie.nl

Adres

  • Locatie Capelle aan den IJssel
  • Mient 24, 2903 LC, Capelle a/d IJssel
  • Leslocatie Tuinvisie, Utrecht
  • Rutherfordweg 75, 3542 CN Utrecht
  • Leslocatie Boskoop
  • Duitslandlaan 2, 2391 PA Boskoop
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaartgegevens
Kaartgegevens ©2017 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
 
KaartgegevensKaartgegevens ©2017 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
Kaartgegevens ©2017 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google