Identiteit en Beplanting

Geplaatst door Ingrid van der Ven / Getagd als beplanting, beurs, openbare ruimte

Plantenkennis is onmisbaar voor elke schakel binnen de inrichting van buitenruimte. Beplantingsconcepten bieden natuurlijk een goed en hoogwaardig alternatief bij tijdsgebrek of wanneer beplantingskennis niet voldoende “in huis” is. Maar uiteindelijk vormt de beplanting ‘het gezicht’ van de ontworpen buitenruimte. Wat is er mooier dan dit gezicht een eigen karakter te geven bij elke unieke plek?

Tekenvaardigheid

Geplaatst door Dolf Houtman / Getagd als tekentechniek, tekenvaardigheid

Beschikken over tekenvaardigheid is voor tuinontwerpers en tuinarchitecten een basisvaardigheid. Niets werkt zo krachtig als wanneer je ter plekke, bij wijze van spreken naast de opdrachtgever, de tuinsituatie aan de hand van een snelle schets kunt visualiseren. 

Tuinontwerp Moerkapelle

Geplaatst door Dolf Houtman / Getagd als StageProjecten

Tuinontwerp Moerkapelle als StageProject. StageProjecten zijn opdrachten voor studenten waarmee ze, volledig vraaggestuurd, zelf aan de slag gaan. Ze hebben zelf de regie in handen, bepalen hun leerdoelen en gaan met de opdrachtgever in gesprek. Tijdens de begeleiding zien we de student als een gelijkwaardig professional. We nemen een kijkje in de keuken.

Openbare ruimte

Geplaatst door Dolf Houtman / Getagd als openbare ruimte

De openbare ruimte is van ons allemaal. Het is inspirerend om te zien hoe de openbare ruimte door iedereen weer anders gebruikt wordt. In de openbare ruimte komen alle denkbare functies samen. Hieronder een beeldverslag.