Basiscursus Plantenkennis van start

Op 6 april gaat de nieuwe cursus Plantenkennis Basis van start. De OntwerpAcademie biedt met deze plantenkenniscursus de mogelijkheid om in korte tijd de meest gangbare planten te leren herkennen en benoemen. Voor mensen die werkzaam zijn in het groen of liefhebbers die meer

Werkvolgorde

Geplaatst door Dolf Houtman / Getagd als tuinarchitectuur, werkvolgorde

De meeste ontwerpen die bedacht worden voor tuinen zullen ook uitgevoerd worden. Om de tuinaanleg goed te laten verlopen is het bepalen van de werkvolgorde die aansluit bij het ontwerp een logische eerste stap.

Ruimte

Geplaatst door Dolf Houtman / Getagd als massa, ruimte, textuur

Ruimte is alles dat geen massa heeft. Massa zijn al die (tuin) elementen die volume hebben en een zekere hoogte hebben. Denk aan een heg, de muur van een woning of een schuur, een rij coniferen en natuurlijk ook een schutting.

Tekensymbolen

Geplaatst door Dolf Houtman / Getagd als tekensymbolen, tekenvaardigheid

Binnen de tuin- en landschapsarchitectuur hebben we afspraken gemaakt over de betekenis van tekensymbolen en hoe we verschillende materialen en tuinonderdelen aangeven. Deze afspraken zorgen er voor dat professionals in grote lijnen dezelfde taal spreken en daardoor beter tekening kunnen lezen en begrijpen.

positie tuinschuren

Massa

Geplaatst door Dolf Houtman / Getagd als massa, ruimte

Als tuinontwerper creëren we ruimtes zoals tuinen en de ruimtes in tuinen. Ruimtes maken we door bewust met massa en ruimte om te gaan. We positioneren massavormende elementen als: wanden en muren op een zodanige manier dat er ruimtes ontstaan waar we ons prettig voelen.

Certificaat uitreiking Plantenkennis

Geplaatst door Ingrid van der Ven / Getagd als certificaat, plantenkennis, uitreiking

De groep deelnemers die in januari 2017 is gestart met de complete en uitgebreide cursus Plantenkennis aan de OntwerpAcademie, heeft deze inmiddels in december afgerond. Op 13 januari a.s. zal dan ook de eerste certificaat uitreiking Plantenkennis plaatsvinden. Dit zal in feestelijke sfeer bij Groothandelscentrum Greenlink gebeuren, een van de twee vaste leslocaties van de cursus Plantenkennis.