Tuinontwerp Moerkapelle

Geplaatst door Dolf Houtman / Getagd als StageProjecten

Tuinontwerp Moerkapelle als StageProject. StageProjecten zijn opdrachten voor studenten waarmee ze, volledig vraaggestuurd, zelf aan de slag gaan. Ze hebben zelf de regie in handen, bepalen hun leerdoelen en gaan met de opdrachtgever in gesprek. Tijdens de begeleiding zien we de student als een gelijkwaardig professional. We nemen een kijkje in de keuken.

Openbare ruimte

Geplaatst door Dolf Houtman / Getagd als openbare ruimte

De openbare ruimte is van ons allemaal. Het is inspirerend om te zien hoe de openbare ruimte door iedereen weer anders gebruikt wordt. In de openbare ruimte komen alle denkbare functies samen. Hieronder een beeldverslag.

Fotografie voor ontwerpers

Geplaatst door Dolf Houtman / Getagd als fotografie

Fotografie voor ontwerpers

Nog nooit is de fotografie zo populair geweest. De komst van digitale camera’s  maar ook van de smartphone is daar mede oorzaak van. De aanschaf is misschien nog een punt van aandacht, het maken van de foto’s daarentegen hoeft geen geld meer te kosten.

Plantennamen

Geplaatst door Ingrid van der Ven / Getagd als plantenkennis, plantennamen

Wijzigingen van plantennamen zijn soms noodzakelijk, maar veranderingen zijn niet altijd verbeteringen. De wetenschappelijke benaming van planten is voor velen een rimboe, dus wanneer vertrouwde plantennamen ook nog eens gewijzigd worden, is de verwarring des te groter.

Verborgen Tuinen Rotterdam

Geplaatst door Dolf Houtman / Getagd als verborgen tuinen

Wat een leuk concept! Verborgen Tuinen Rotterdam. Tuinliefhebbers die hun tuin open stellen voor iedereen die geïnteresseerd is in tuinen. En het maakt niet uit of het grote tuinen of kleine tuinen zijn. Iedereen die een tuin heeft kan er aan meedoen.

Ruimtelijk tekenen

Geplaatst door Dolf Houtman / Getagd als ruimtelijk tekenen

Met regelmaat krijgen wij vragen van bezoekers en aankomende deelnemers. De meeste van de vragen zijn voor ons ook inspirerend en verwerken we in het blog zodat meer lezers er wat aan hebben.

Deze vraag over ruimtelijk inzicht komt van een bezoeker van de site: "Hoe oud moet je voor de cursus ruimtelijk tekenen zijn, en heb je hier één achtergrond met ervaring voor nodig?"

tuinarchitectuur_opleiding_avondonderwijs_stiften_ontwerpacademie

Vacature Ontwerpdocent

Geplaatst door Arnold Bergshoeff / Getagd als vacature

De OntwerpAcademie zoekt een Ontwerpdocent

De OntwerpAcademie is specialist in opleidingen voor groenprofessionals. We zijn volop in ontwikkeling en daarom zijn we op zoek naar een gepassioneerde ontwerpdocent voor de regio Rotterdam - Utrecht.

Duurzame tuin

Geplaatst door Dolf Houtman / Getagd als duurzame tuin, ecologisch, klimaattuin

We willen onze tuinen duurzaam maken maar wat is een duurzame tuin nu eigenlijk? En wat zijn de factoren die er voor zorgen dat de ene tuin duurzamer is dan de andere tuin? Als je er over na gaat denken blijkt het toch complexer in elkaar te zitten dan het in eerste instantie lijkt.