Voorinschrijving tuinreis naar Engeland verlengd t/m 31 maart!

December 20, 2022
Plantenkennis docenten Marlien van der Linden en Piet Boersma

Met twee ervaren reisleiders bij de OntwerpAcademie aan boord willen we speciaal voor onze (oud)studenten tuinarchitectuur en plantenkennis een tuinreis naar Engeland organiseren in augustus 2023. De tuinreis wordt georganiseerd en begeleid door Plantenkennis docenten Marlien van der Linden en Piet Boersma (maandag 6 februari staat hij weer op Podium Boskoop met een 3D-lezing over Engelse tuinen) die deze maand bij de OntwerpAcademie als docent van de Plantenkennis basiscursus is gestart. Met hun passie en liefde voor planten en Engelse tuinen, wordt het gegarandeerd een bijzondere en leerzame reis, samen met vakgenoten en tuin- en plantenliefhebbers.

Om dit plan te laten slagen willen we graag weten wie interesse heeft om mee te gaan, een zogenaamde voorinschrijving. We hebben minimaal 25 deelnemers nodig uiterlijk 31 maart 2023 die mee willen om deze tuinreis door te laten gaan, en vol = vol bij 30 deelnemers. Langer kunnen we de hotelbedden niet vast houden.

Eén van de te bezoeken tuinen van Beth Chatto, inmiddels overleden maar wordt door haar kleindochter in de weloverwogen manier van tuinieren van haar oma doorgezet. Beroemd zijn de grind- en schaduwtuin.

Datum:
Maandag 21 t/m zaterdag 26 augustus 2023

Verzamelen bij de Stenaline, Hoek van Holland (goed met openbaar vervoer te bereiken) om de nachtboot te nemen. Ook de terugweg gaat met dezelfde ferry. Daadwerkelijk zijn we 4 dagen in Engeland.

Kosten:
Circa €1.100,- inclusief entree tuinen en exclusief lunches (op basis van een 2 pers. kamer) o.v.b. van tussentijdse prijswijzigingen. De administratieve handelingen worden geregeld door het reisbureau Gardentours, fenomeen in de tuinreiswereld.

Voor wie? 
De tuinreis is exclusief voor oud-studenten én huidige studenten van de opleidingen Tuinarchitectuur en Plantenkennis (Plantenkennis Compleet, Beplantingsadviseur en Plantenkennis Basis). Ken je iemand in je omgeving die nét zoveel van groen, tuinenen planten houdt als jij? Dan is hij of zij van harte welkom om mee te gaan.

Aantal deelnemers:
25 en max 30 personen.

Hyde Hall Gardens heeft een prachtige klimaatbestendige heuvel met droogteminnaars

Programma:
Onder de deskundige leiding van Piet Boersma en Marlien van der Linden, beiden Plantenkennis docent aan de OntwerpAcademie, ervaren reisleiders van tuinreizen naar Engeland ga je o.a. langs de botanische tuin van Cambridge, Blooms of Bressingham, Hyde Hall en Beth Chatto.

Stuur een mailtje uiterlijk 31 maart 2023 naar marlienvanderlinden@ontwerpacademie.nl met vermelding van "OA tuinreis Engeland 2023". - waarbij we er vanuit gaan dat je daadwerkelijk de intentie hebt om mee te gaan. Vol = vol.

Je ontvangt voor 1 maart bericht of de reis doorgaat als we minimaal 25 aanmeldingen binnen hebben. Als dit het geval is ben je de eerste die zich definitief kan aanmelden

De beroemde tuin van het bedrijf Blooms of Bressingham met veel “eilanden”, een woodland garden en een wintertuin.
No items found.