Tuinschetsen bij ‘Tegel eruit, plant erin’ in Vogelenzang Gemeente Bloemendaal zaterdag 8 oktober

August 30, 2022
Op zaterdag 8 oktober reizen we met de SchetsKeet af naar Bloemendaal en doen we mee met de actie 'Tegel eruit, plant erin'. Samen met de gemeente Bloemendaal en andere groene platforms zoals Groei & Bloei, Steenbreek en TonTon Regenton helpen we bewoners van de wijk Vogelenzang om te vergroenen, en waar kun je beter beginnen dan in je eigen tuin! Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen bewoners van Vogelenzang in de SchetsKeet een gratis schets van hun nieuwe nieuwe tuin laten maken door een student, van een aanzet voor een nieuw tuinontwerp tot een aanzet voor de beplanting.

Start me je nieuwe tuin in de SchetsKeet

Wil je een compleet nieuwe tuin of iets anders met je huidige (dak)tuin en kan je hulp gebruiken om je wensen vorm te geven? Kom langs bij de SchetsKeet waar studenten van de OntwerpAcademie graag met je meedenken, van tuinschets tot een aanzet voor de beplanting. Gedurende 20 minuten staan jouw wensen voor je tuin centraal en zoekt de student al schetsend met jou naar de mogelijkheden. Met natuurlijk veel aandacht voor groen, biodiversiteit en gebruik van natuurlijke en duurzame materialen. Je gaat naar huis met de schetstekeningen en een hoop inspiratie!

Over de OntwerpAcademie
Bij de vakopleiding Tuinarchitectuur en Beplantingsadviseur op de OntwerpAcademie worden studenten opgeleid tot professioneel tuinontwerper en plantenspecialist. Ze leren ruimtelijk tekenen, compositieleer en beplantingsplannen maken. Bodem, water en ecologie vormen de basis van deze opleiding, wat inhoudt: kijken naar wat er al is en daarop voortborduren. Samen met het cursussenaanbod draagt de OntwerpAcademie bij aan meer kennis en ontwerpkracht voor een duurzamere en groenere leefomgeving.

Voor wie?
De schetssessies worden aangeboden als onderdeel van de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ op 8 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur op het plein bij de Coop aan de Deken Zondaglaan.

Het adviesgesprek/ schetssessie is gratis voor bewoners van Vogelenzang in Bloemendaal die minder grijs en meer groen willen.  

In de Schetskeet is plek voor 2 schetssessies per half uur. Eén sessie duurt 20 minuten. In totaal is er ruimte voor 8 tuinschetsen en 8 beplantingsadviezen.  De aanmeldingen verwerken we op volgorde van binnenkomst, vol = vol. We adviseren je vooraf aan te melden om verzekerd te zijn van een plekje.

Aanmelden
Laat je verrassen door wat er allemaal mogelijk is met jouw tuin en meld je aan door een mail te sturen naar sam@ontwerpacademie.nl.  

Vermeld in de mail duidelijk*:
*) jouw gegevens worden alleen gebruikt voor de communicatie voor en tijdens de actie op 8 oktober.

1) Je voor- en achternaam

2) Straatnaam en huisnummer

3) Telefoonnummer

4) Of je je aanmeldt voor een schetssessie tuinontwerp en/of beplantingsadvies (beide is mogelijk, we doen ons best om de gesprekken op elkaar aan te laten sluiten (we starten altijd met de tuinschets en daarna volgt het beplantingsadvies)

Je ontvangt van ons een bevestiging met daarin het gereserveerde tijdslot en een vragenlijstje om je alvast voor te bereiden. Neem bij voorkeur ook een paar foto's van je tuin mee.

No items found.