Tevreden opdrachtgevers van een stageproject

December 15, 2021
Marleen Bos

Met een zeer tevreden opdrachtgever sloot student Gido Mensinga afgelopen zomer zijn stageproject af. Meer dan honderd projecten heeft stagecoördinator Peter Kroesen inmiddels begeleid: “Ik ben heel blij dat studenten Tuinarchitectuur deze mogelijkheid steeds meer benutten. Vanaf het eerste contact met de klant en de inventarisatie van wensen en mogelijkheden tot aan de presentatie van het tuinontwerp. Alle aspecten komen aan bod. Daarnaast valt of staat het succes met de bereidwilligheid van opdrachtgevers. Zij hechten waarde aan het leeraspect en hebben geen tijdsdruk. Met de juiste motivatie is er veel mogelijk. Ik zorg vervolgens voor een goede match.” En dat bleek ook bij het stageproject van Gido weer heel goed gelukt.

“Beste Peter, vandaag hebben wij Gido op bezoek gehad. Hij overhandigde ons het tuinontwerp in een prachtige presentatie. Gido is heel creatief omgegaan met onze ideeën, wensen en mogelijkheden. Strakke lijnen die aansluiten bij onze woning en bloemige, kleurrijke borders. Inhoud, kwaliteit en uitvoering overtroffen onze verwachtingen. Hartelijk dank ook voor de begeleiding, wij zijn erg blij met het resultaat.”
– Jan-Willem en Monique van den Berg
Tuinontwerp voor Jan-Willem en Monique van den BergPeter: “Gido is een sterke tekenaar. Zijn ontwerpen zien er mede daardoor prachtig uit. Maar, ontwerpen is uiteraard meer dan goed kunnen tekenen. De uitdaging bij Gido was vooral om hem van een sterk trendgevoelig ontwerp, te begeleiden naar een consistent totaalconcept. Een tuin staat nooit op zichzelf, het ontwerp moet aansluiten bij het huis, de omgevingsfactoren en natuurlijk de wensen van de opdrachtgever. Het huis van Jan-Willem en Monique is strak en modern. Als tuinontwerper dien je de architectuur van het huis altijd met respect te behandelen.

Jaarrond kleurrijke en insectvriendelijke beplanting


Een sterk element in Gido’s ontwerp zijn de lijnen en vormen, ze sluiten perfect aan bij de vorm en uitstraling van het huis. Als contrast kiest hij voor veel kleur in de borders en voor insectenvriendelijke planten en bomen. Waar ik hem vragen over stelde had vooral te maken met het toevoegen van elementen zonder specifieke reden. Stapstenen in het gras bijvoorbeeld vormen een speels element, tegelijkertijd dient het onderdeel te zijn van een consistent ontwerp. Voor iedere keuze die je als ontwerper maakt moet een reden zijn. Het contact en de afstemming met de klant is een belangrijk onderdeel in het Stageproject en een tevreden klant is absoluut veel waard. Zelf vind ik het vooral heel mooi om de ontwikkeling te zien tussen de eerste schetsen en het eindontwerp. Zo is Gido voorzichtiger omgegaan met het toevoegen van losse elementen, waardoor het ontwerp meer een geheel is geworden. Nu staat er een totaalontwerp dat klopt.”

Wil jij als tuineigenaar, als ondernemer of vanuit de organisatie waar je voor werkt, ook in aanmerking komen voor een gedegen tuinontwerp voor jouw project? Hier kun je meer lezen over doel, uitgangspunten en voorwaarden.

No items found.