Kruiden: een feest voor de zintuigen

June 20, 2021
Ingrid van der Ven

Even met je handen door een bos Tijm, Oregano of Munt, om die heerlijke geur te kunnen opsnuiven. Het is voor de meesten van ons een onweerstaanbaar genoegen en vooral deze intense geur vormt de grote aantrekkingskracht van verse kruiden. In juli besteden we bij Plantenkennis Compleet, uitgebreid aandacht aan deze bijzondere plantgroep.

Perilla

Kruiden voor elke plek

Je eigen eetbare planten kweken is momenteel razend populair en daar horen zeker ook kruiden bij. Het grote voordeel van kruiden is, dat je er maar weinig ruimte voor nodig hebt, je gebruikt slechts enkele takjes per maaltijd. De kunst is de juiste soorten te kiezen. Of het nu gaat om een vensterbank, klein balkon of een royale tuin, een schaduwplek of een zonovergoten groeiplaats, voor elke plek zijn geschikte kruiden te vinden.

Historie, herkomst en toepassing

Al eeuwenlang worden kruiden in vele culturen gebruikt en gekweekt. Historie en natuurlijk ook hele praktische zaken, worden tijdens de module Kruiden belicht. Zoals het (her-)kennen van de soorten, waar ze van nature groeien, hun ecologische waarde en hun toepassingsmogelijkheden. Kortom, een rijke bron aan informatie en ideaal voor de aanleg van een ‘eetbare tuin’.

De module Kruiden vormt een onderdeel van de uitgebreide modulaire cursus Plantenkennis Compleet. Alle modules zijn afzonderlijk te volgen.

No items found.