In beeld: Tanja Kraal met haar gerealiseerde StageProject Belvedere

November 3, 2023

Arbeidsjurist Tanja Kraal werkt als organisatieadviseur en (team)coach voor onder meer Rechtbank Gelderland. Als zij in 2022 start met de opleiding Tuinarchitectuur ontdekt zij hoe haar manier van werken veel aanknopingspunten heeft met het creëren en onderhouden van een tuin: luisteren, observeren, vragen stellen en kijken naar de kwaliteiten die er al zijn. Vol overtuiging voegt zij haar ontwerpbureau als ‘Groene Kraal’ toe aan haar adviesbureau en benut de vele mogelijkheden van de OntwerpAcademie om haar kennis en vaardigheden te vergroten.

Perceel gerealiseerd StageProject Belvedere van Tanja Kraal
“Met mijn StageProject wil ik laten zien hoe je een toekomstbestendige leefomgeving van je tuin kan maken waarbij je het unieke van de locatie versterkt.”

Als afsluiting van de opleiding Tuinarchitectuur begint Tanja begin dit jaar aan een StageProject in Rhenen. Op deze bijzondere plek aan de voet van de stuwwal de Grebbeberg en de 82 meter hoge Cuneratoren, laat Tanja heel duidelijk haar ontwerpvisie zien. Het concept voor het project Belvedere, gaat om focussen, indelen, verbinden, verlengen, openen, verrassen, verzachten en hergebruiken. “Ik heb een onderscheidend en origineel concept willen creëren dat dat past in de omgeving. En heb gebruik gemaakt van de sterke elementen die de plek van origine heeft in combinatie met de wensen van de klant.”

Definitief ontwerp StageProject Belvedere van Tanja Kraal

Afgelopen voorjaar laat Tanja met trots en enthousiasme weten dat haar ontwerp ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd en hoe het StageProject haar veel heeft gebracht.

“Mede door deze stage heb ik een vliegende start gemaakt met mijn ontwerpbureau De Groene Kraal. Doordat het project ook echt gerealiseerd is kan ik foto’s op social media plaatsen van ontwerp tot realisatie. Dat heeft mij drie eerste echte opdrachten opgeleverd.”


Het roer om
Veel van onze studenten maken met hun keuze voor de OntwerpAcademie een bewuste carrièreswitch. Ze gooien het roer om: maken werk van wat ze echt belangrijk vinden, waarin ze meer tot hun recht komen en om als tuinontwerper of beplantingsadviseur van betekenis te kunnen zijn voor een groenere leefomgeving. Met het voorbeeld van Tanja willen we graag laten zien hoe een groenopleiding een waardevolle aanvulling kan zijn voor iemands huidige werk.

Tanja Kraal geeft ontwerpadvies aan klanten tijdens Tuininspiratiedagen bij Tuinvisie

Van studie naar praktijk

Ook nu ze het StageProject afgerond heeft blijft ze verbonden aan de OntwerpAcademie en benut ze de mogelijkheden om praktijkervaring op te doen en een klantenbestand op te bouwen. De OntwerpAcademie is een samenwerking aangegaan met TuinVisie om klanten tuininspiratie te bezorgen tijdens Schetssessies door tuinontwerpers van de OntwerpAcademie. Tanja was één van onze ambassadeurs die enthousiast reageerde op de oproep en een een aantal klanten onder haar hoede nam.

Bekijk en lees meer over het gerealiseerde dat Tanja zelf plaatste op onze groencommunity OA-Connect

No items found.