Plantenkennis cursussen

Plantenkennis is onmisbaar voor elke tuinontwerper. Tuinontwerpers ontwerpen een tuin vanuit een bepaald idee. Er is een verhaal. Dat verhaal wil je vervolgens zo helder mogelijk uitdrukken met die materialen waarmee dat het beste lukt. Met zogenaamde levenloze materialen zoals steen en hout en natuurlijk vooral levende materialen zoals beplanting. Voor kennis van beplanting bieden we twee plantenkennis cursussen aan: Plantenkennis Basis en Plantenkennis Compleet.

Plantenkennis Basis

Plantenkennis Basis is een zeer praktische cursus, specifiek gericht op het herkennen en benoemen van planten. In 8 lessen worden ongeveer 150 meest gangbare planten behandeld, zowel bomen, heesters als vaste planten. Deze cursus is ideaal voor hoveniers en tuinontwerpers die hun basis plantenkennis willen opfrissen en voor liefhebbers die graag wegwijs willen raken in het planten sortiment.

Door de heldere gestructureerde uitleg, PowerPoints en levend plantmateriaal leer je in korte tijd planten herkennen en benoemen, met zowel de wetenschappelijke als de Nederlandse benaming. Ook krijg je inzicht in de belangrijkste kenmerken.

Plantenkennis Compleet

Zoals de benaming aangeeft is dit een zeer complete cursus waarin alle plantgroepen die geschikt zijn voor de buitenruimte worden behandeld. De kenmerkende planteigenschappen worden aangevuld met heldere en gestructureerde theoretisch kennis en praktische inzichten.

In 30 lessen, verspreid over 18 modules, leer je aan de hand van levend plantmateriaal heel veel over planten en krijg je inzicht in alle plantgroepen die geschikt zijn voor de buitenruimte. De modules zijn op aanvraag ook los te volgen.

doorlopende leerlijn en vervolg

OntwerpAcademie biedt je een doorlopende leerlijn. Na de opleiding Plantenkennis Basis of Compleet kun je verder studeren met cursussen als Tuinarchitectuur en 3D tekenen met SketchUp.

SUBSIDIE

Hoveniers en groenvoorzieners kunnen in aanmerking komen voor een aanzienlijke subsidie. Kijk voor meer informatie op collandarbeidsmarkt.nl.

Studievoorlichting en Proeflessen

Ben je nog niet helemaal zeker van je zaak? Meld je dan aan voor een vrijblijvende studievoorlichtingsavond. Deze voorlichtingsavonden vinden over het algemeen op de eerste maandagavond van de maand plaats. Je kunt ons ook een e-mail sturen waarin je aangeeft dat je een proefles wilt volgen.