• Opleiding Tuinarchitectuur

  Vergroot jouw plantenkennis

  Maak onderscheidende Tuin- en Landschapsontwerpen

 • Opleiding Tuinarchitectuur

  Vergroot jouw plantenkennis

  Ontdek en leer meer soorten en toepassingen

OntwerpAcademie - Cursus Plantenkennis

Plantenkennis is onmisbaar voor hoveniers, tuinontwerpers en architecten. Bij het ontwerpen van tuinen, openbare ruimten, parken en pleinen is een uitgebreide plantenkennis onmisbaar. De plantenkeuze heeft namelijk een grote impact op de identiteit, de kosten en de functie van een ontwerp. De cursus Plantenkennis is een uitstekende combinatie met de opleiding Tuinarchitectuur.

Hoe leer je bij Plantenkennis

Tijdens de lessen ga je op verschillende manieren actief met het plantmateriaal om. Je werkt met echte takken en gedetailleerd beeldmateriaal. Elke les bestaat uit 2 delen: een theoretisch deel (PowerPoint) en een praktijk deel (buitenles). Omdat we de cursus Plantenkennis bij Esveld en Greenlink in Boskoop geven zijn praktisch alle besproken soorten te zien. Elke nieuwe module is een instapmoment. Je kunt dus snel starten!

Specifieke eigenschappen

Het kennen van de specifieke eigenschappen van verschillende soorten bomen, heesters en vaste planten, komt ten goede aan de kwaliteit en haalbaarheid van je ontwerp. Je bent bijvoorbeeld in staat om alternatieven aan te dragen als je weet hoe het plantmateriaal zich in de toekomst ontwikkelt. Het benoemen van de belangrijkste groeikenmerken en sierwaarde behoort eveneens tot de basisuitrusting na het volgen van deze cursus.

Plantenkennis Basis

Plantenkennis Basis is een zeer praktische cursus, specifiek gericht om soorten te leren herkennen en benoemen. De meest gangbare soorten worden behandeld, zowel bomen, heesters als vaste planten. Deze cursus is ideaal voor hoveniers en tuinontwerpers die hun basis plantenkennis willen opfrissen en voor liefhebbers die graag wegwijs willen raken in het planten sortiment.

Plantenkennis Compleet

Plantenkennis Compleet is een zeer uitgebreide cursus die je inzicht geeft in alle plantgroepen die geschikt zijn voor de buitenruimte. Deze cursus is onmisbaar voor tuin- en landschapsontwerpers. Behalve de theoretische aspecten, leer je op praktische wijze soorten kennen en  herkennen. We brengen je ook op de hoogte van de morfologie en je krijgt zicht op de ordening van de plantenfamilies.

Lees meer details over de opleiding


Bel 010 284 77 06 of stuur een e-mail als je vragen hebt! We helpen je graag verder.


Subsidies en vergoedingen

Voor cursussen en opleidingen die je bij de OntwerpAcademie volgt is het mogelijk om in bepaalde gevallen een deel, soms zelfs het volledige, cursusbedrag terug te krijgen dankzij subsidies van Colland, UWV of VNG! Het loont de moeite om na te gaan of je hiervoor in aanmerking komt.

Studievoorlichting en Proeflessen

Studeren vraagt een behoorlijke investering, zowel in tijd als in geld. Je gaat dus niet over een nacht ijs en je wilt je in alle rust oriënteren. Wij helpen je graag met intakes, maatwerk, een gratis proefles, subsidies en studievoorlichtingsavonden. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Vraag een gratis proefles aan

Interactief en Praktijkgericht

De OntwerpAcademie streeft naar lessen waarbij interactie met jou als deelnemer centraal staat. Theorie wisselen we af met aansprekende, realistische opdrachten. Wij hebben als enige opleider échte ontwerp opdrachten als een soort 'stageprojecten' voor onze studenten.

Toegankelijk en Flexibel

De OntwerpAcademie is toegankelijk voor iedereen met professionele ambitie. Dat is te danken aan de manier waarop wij ons onderwijs organiseren. Is een diploma jouw doel? Dan volg je alle modules. Heb je meer ervaring en kennis? Dan kun je specifieke modules volgen of op een ander moment instromen.

Inhoudelijk de beste

Wij werken vanuit een grote passie voor het ontwerpvak. Daarom krijg je tijdens en na de lessen nét even wat meer informatie mee over het ontwerpvak. De cursussen die wij aanbieden sluiten direct aan bij het ontwerpwerk van de (aankomende) professional. Wij maken jou inhoudelijk de beste.


Cursus Plantenkennis Compleet € 1.450,= (vrijgesteld van BTW)


OntwerpAcademie Informatie

 
 

Contact

 • Telefoon: +31(0)10 – 284 77 06
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Twitter.com/OntwerpAcademie
 • Facebook.com/OntwerpAcademie
 • YouTube.com/OntwerpAcademie

Adres

 • Locatie Capelle aan den IJssel
 • Mient 24, 2903 LC, Capelle a/d IJssel
 • Locatie Utrecht
 • Tuinvisie, weg 1, Utrecht
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaartgegevens
Kaartgegevens ©2017 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
 
KaartgegevensKaartgegevens ©2017 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
Kaartgegevens ©2017 GeoBasis-DE/BKG (©2009), Google
 
 

De algemene voorwaarden van de OntwerpAcademie zijn op deze website van toepassing. Copyright © 2015 - 2018 OntwerpAcademie. Lees meer.