Stageprojecten Tuinontwerp

 

Het vak van tuinontwerper is zeer veelzijdig en voor goede, professionele tuinontwerpen is een brede theoretische basis én ervaring erg belangrijk. Daarom biedt de OntwerpAcademie de studenten Tuinarchitectuur de mogelijkheid om aan echte tuinontwerpopdrachten, of ‘stageprojecten’, te werken.

DE INHOUD VAN EEN PROFESSIONEEL TUINONTWERP

Een professioneel tuinontwerp houdt rekening met zon, schaduw, bodemgesteldheid, verlichting, het aanzicht van beplanting door de seizoenen heen, budgetten, de vlakverdeling in de tuin, elektriciteit en watervoorziening en nog veel meer.

Al die elementen worden samengebracht in een uitgebreid ontwerp dat het maximale uit de beschikbare ruimte van de tuin haalt. De ontwerper visualiseert het voorstel met behulp van (3D) tekeningen of eventueel zelfs een maquette. Zo’n ontwerp kan direct ingezet worden als werkplan voor een uitvoerende hovenier.

OPDRACHTGEVERS STAGEPROJECTEN

Meestal krijgen we de opdrachten van bedrijven en particulieren die graag een origineel en professioneel ontwerp willen laten maken voor hun (bedrijfs)tuin.

Soms krijgen we die stageprojecten echter ook van ontwerpbureaus en hoveniers die tuinontwerpen willen uitbesteden. Dat is uiteraard interessant voor die opdrachtgevers omdat ze zelf nog marge kunnen maken op de verkoop van het ontwerp en/of de uitvoering van het project.

WIN-WIN

Het maakt niet uit wie de opdrachtgevers zijn, deze werkwijze is voor hun erg interessant. Ze krijgen een professioneel en compleet uitgewerkt tuinontwerp voor een zeer bescheiden tarief.

De studenten komen dankzij deze stageprojecten in aanraking met ‘de markt’, ze netwerken met leveranciers en producenten, ze doen werkervaring op en bouwen aan een portfolio. Onze docenten geven feedback op de werkstukken en begeleiden het ontwerpproces. Zo worden de vaardigheden van onze tuinontwerpers verder aangescherpt.

VERGOEDING

Opdrachtgevers betalen een relatief bescheiden bedrag aan de OntwerpAcademie. Dat bedrag is gebaseerd op het aantal vierkante meters waarvoor het tuinontwerp gemaakt moet worden. Het geld wordt gebruikt om de projectkosten te dekken en vloeit dus direct het onderwijs in. Wij coachen de student, financieren studiematerialen enzovoorts. Voor non-profit organisaties en organisaties met maatschappelijk belang hanteren wij overigens een verlaagd tarief.

AANMELDEN ALS OPDRACHTGEVER?

Wilt u een professioneel tuinontwerp laten maken door een van onze studenten? De OntwerpAcademie is altijd op zoek naar opdrachtgevers voor dit soort stageprojecten! Stuur ons een bericht via de contactpagina en wij zorgen dat u een vrijblijvend inschrijfformulier krijgt.

 

 

Logo_ontwerpacademie
   

Contact

Online

                    

Adres

  • Bezoek- en correspondentieadres 
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Tuinvisie, Utrecht
  • Rutherfordweg 75, 3542 CN Utrecht
  • Leslocatie Boskoop
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp