Modeste Herwig

Modeste Herwig groeide op in een ‘groene’ familie. Ze was acht jaar werkzaam in de Modeltuinen te Lunteren van haar vader om praktijkervaring op te doen. Op ongeveer 3 hectaren legde haar vader borders en twaalf siertuinen aan, die voor publiek waren opengesteld. Voor de borders op kleur werd het kleurensysteem van de Royal Horticultural Society toegepast.

Modeste maakt foto’s en teksten over alle aspecten van tuinieren. Inmiddels beheert zij een fotoarchief met meer dan 100.000 beelden van tuinen, bloemen, planten, borders en praktisch tuinwerk, gemaakt door haarzelf en haar vader Rob Herwig. Zij levert foto’s en teksten aan diverse tijdschriften.

Haar eerste tuinboek verscheen in 1989 bij uitgeverij Terra, in 2012 kwam haar 36e boek uit. Van de Tuinplantenencyclopedie op kleur is inmiddels de 9e druk verschenen. Voor de vertaling van haar boek De Familiemoestuin bij Kosmos Uitgevers ontving zij de DGG-Buchpreis (beste Duitse tuinboek van 2008).

Kleurgebruik in de tuin is een belangrijk thema in een groot aantal titels, daarnaast toepassing van het grote sortiment tuinplanten. Vanaf 2010 geeft zij workshops over kleurgebruik in de tuin, het maken van beplantingsplannen, tuinplantenkennis en tuinfotografie. Modeste heeft een lesbevoegdheid (HBO Nederlands).

Meer informatie vindt u op www.modesteherwig.eu. Op de website www.garden-and-flowers.nl presenteert Modeste een uitgebreide plantendatabase.

Modeste geeft onder andere les in Ontwerpen met Beplanting en Seizoensborder.

 

Logo_ontwerpacademie
   

Contact algemeen

Contact studentenzaken

Online

                       

Adres

  • Bezoek- en correspondentieadres 
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Boskoop
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Tuinvisie, Utrecht
  • Rutherfordweg 75, 3542 CN Utrecht