Pieter Janssen

Ontwerpen is mijn échte passie. Dat bleek toen ik na 23 jaar ‘hovenieren’ mijn horizon wilde verbreden. In 2001 schreef ik mij als deeltijdstudent in bij IAHL Larenstein te Velp voor de opleiding Tuin en Landschapsinrichting. Mei 2006 verliet ik, gepokt en gemazeld  én met een diploma, de opleiding. En dat was meteen ook het moment dat ik mijn hoveniersbedrijf aan mijn toenmalig medewerkers verkocht.

Momenteel ontwerp ik met mijn ontwerpbureau Groenvorm tuinen en buitenruimten in de ruimste zin van het woord. Zo komt het voor dat ik het ene moment zit te knobbelen op een particuliere achtertuin van 6 bij 13 meter, om een paar uur later in gesprek te zijn met een projectbegeleider over de landschappelijke inpassing van een paardenfokkerij met manege in het buitengebied van Den Haag. Zeker ook hoveniersbedrijven reken ik tot mijn opdrachtgevers. Maar écht blij word ik van het ontwerpen van particuliere tuinen op alle schaalniveaus.

Onderwijservaring: van 2003 tot en met 2012 heb ik vele volwassenen opgeleid tot tuinontwerper. Dit waren veelal tuinliefhebbers die toe waren aan een carrièreswitch. Een aantal van deze enthousiastelingen kom ik nog weleens tegen in het werkveld…

ls ‘docent’ is het mijn passie op een enthousiaste en open wijze kennis over te dragen. En wel zodanig dat er respect ontstaat voor de buitenruimte in de breedste zin van het woord als ook voor het vak van ontwerper als zodanig.

Het ontwerpen van een tuin is niet zomaar het maken van een tekening… Het is het nemen van weloverwogen beslissingen, waarbij de vraag, ofwel het probleem van de opdrachtgever centraal staat!

 

 

Logo_ontwerpacademie
   

Contact algemeen

Contact studentenzaken

Online

                               

Adres

  • Bezoek- en correspondentieadres 
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Boskoop
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Tuinvisie, Utrecht
  • Rutherfordweg 75, 3542 CN Utrecht