Missie en Visie

MISSIE

De OntwerpAcademie wil graag ‘vertellen’ over ontwerpen voor tuin en landschap. Omdat het een fascinerend vak is waar je niet op uitgestudeerd raakt. We gaan er van uit dat deze site voorziet in een behoefte en zich gaandeweg ontwikkelt tot een interessant platform, waar tuinontwerpprofessionals en tuinontwerpers in opleiding zich gehoord voelen, elkaar gaan ontmoeten en kennis uitwisselen.

Door te ‘vertellen’ over dit prachtige vak hopen we professionals, in opleiding, beginnend en gevorderd, te inspireren om nog meer interessante ontwerpen te maken voor tuinen, parken, pleinen en andere buiten ruimtes. Want zeg nu zelf: wat is mooier dan een ontwerp maken dat ‘iets’ doet met de plek, de omgeving en de gebruikers. Ontwerpen is immers meer dan tekenen!

VISIE

Niet iedereen kiest voor een voltijd studie van 4 jaar. Sommigen zijn om uiteenlopende redenen wellicht niet in staat (geweest) een voltijd studie te volgen. Weer anderen komen er op latere leeftijd achter door te willen gaan met het tuinontwerpvak of kiezen voor een cariëreswitch hiernaar toe.

Ook voor de ervaren ontwerper willen we een rol van betekenis spelen en het een en ander bieden. Hoe het ook zij de OntwerpAcademie wil krachtige en inhoudelijk sterke modules aanbieden, waarmee iedere professional en professional in wording met ontwerp ambitie zich verder kan ontwikkelen. Hetzij als beginner, hetzij als gevorderde of specialist.

De professional moet naar believen kunnen putten uit een gereedschapskist welke gevuld is met een scala aan ontwerp ‘bouwstenen’. De OntwerpAcademie streeft ernaar dat ontwerper met deze bouwsteenmodules zijn of haar eigen opleiding kan vorm geven.

Om deze reden is deze site eigenlijk nooit af en blijft zich steeds weer ontwikkelen en aanpassen aan de behoefte van het moment. Voel je daarom vrij te reageren. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur je e-mail via het contactformulier van deze site.

 

 

Logo_ontwerpacademie
   

Contact algemeen

Contact studentenzaken

Online

                               

Adres

  • Bezoek- en correspondentieadres 
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Boskoop
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Tuinvisie, Utrecht
  • Rutherfordweg 75, 3542 CN Utrecht