Cursussen Plantenkennis

"Ingrid geeft les op een hele warme, heldere manier, die effectief is voor zowel mensen met veel als met weinig ervaring. De lessen zijn samenhangend en interactief, ik heb ze met veel plezier gevolgd. Ingrid is toegankelijk, vriendelijk en straalt passie uit: heel aanstekelijk! Zou de cursus Plantenkennis Basis aan iedere beginner aanraden" - oud-student Lisa van Schagen, dakarchitect bij De Dakdokters

Plantenkennis is onmisbaar voor hoveniers, tuinontwerpers en architecten. Bij het ontwerpen van tuinen, openbare ruimten, parken en pleinen is een uitgebreide plantenkennis onmisbaar. De plantenkeuze heeft een grote impact op de identiteit, de kosten en de functie van een ontwerp.

Het kennen van de specifieke eigenschappen van verschillende soorten bomen, heesters en vaste planten, komt ten goede aan de kwaliteit en haalbaarheid van je ontwerp. Je bent bijvoorbeeld in staat om alternatieven aan te dragen als je weet hoe het plantmateriaal zich in de toekomst ontwikkelt. Het benoemen van de belangrijkste groeikenmerken en sierwaarde behoort eveneens tot de basisuitrusting na het volgen van een van de Plantenkennis cursussen. Zowel de cursus Plantenkennis Basis als Plantenkennis Compleet, zijn uitstekend te combineren met de opleiding Tuinarchitectuur.

Tijdens de lessen ga je op verschillende manieren actief met het plantmateriaal om. Je werkt met echte takken en gedetailleerd beeldmateriaal. Elke les bestaat uit twee delen: een theoretisch deel (PowerPoint) en een praktijkdeel (buitenles).

De OntwerpAcademie biedt twee cursussen Plantenkennis aan:

- Plantenkennis Basis - is een zeer praktische cursus, specifiek gericht om soorten te leren herkennen en benoemen. Deze cursus is ideaal voor hoveniers en tuinontwerpers die hun basis plantenkennis willen opfrissen en voor liefhebbers die graag wegwijs willen raken in het plantenassortiment.

- Plantenkennis Compleet is een zeer uitgebreide cursus die je inzicht geeft in alle plantgroepen die geschikt zijn voor de buitenruimte. Behalve de theoretische aspecten, leer je op praktische wijze soorten kennen en herkennen. Je bent ook op de hoogte van de morfologie en je hebt bovendien zicht op hoe de plantenfamilies zijn geordend.

Wil je meer weten over deze cursussen? Klik op de producten hierboven, bel ons of stuur ons een bericht via de contactpagina

 

 

Logo_ontwerpacademie
   

Contact algemeen

Contact studentenzaken

Online

                               

Adres

  • Bezoek- en correspondentieadres 
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Boskoop
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Tuinvisie, Utrecht
  • Rutherfordweg 75, 3542 CN Utrecht