Ons team

Dolf Houtman

Oprichter / Docent Tuinarchitectuur

Buiten beschouw ik als mijn ‘speeltuin’ of het nu gaat om wandelen, tuinen, fotografie, steden en natuur. Buiten zijn vormt voor mij een niet aflatende bron van inspiratie. Als wandelaar ben je tegelijkertijd beschouwer, analyticus en verwonderaar.

lees meer

Ingrid van der Ven

Docent Plantenkennis

De plantenwereld heeft mij altijd enorm gefascineerd. De diversiteit lijkt oneindig. Het werd een tweede natuur om er voortdurend meer over te willen weten, eerst als liefhebber en uiteindelijk, vanuit een carrière-switch, beroepsmatig.

lees meer

Peter Kroesen

Docent Tuinarchitectuur / StageProjecten

Kort na mijn examen aan de Technische Universiteit in Aken verhuisde ik naar Frankrijk, waar ik in 2006 een eigen architectenbureau heb opgezet. Met plezier heb ik bijna twaalf jaar lang klanten vanuit de hele wereld geholpen hun vakantiehuis te renoveren en te verbouwen. Maar mijn echte passie ligt bij tuinen. 

lees meer

Natascha van den Ban

Docent Tuinarchitectuur

lees meer

Chantel van Beurden

Docent Tuinarchitectuur

lees meer

Wankja Ferguson

Docent Biodivers Ontwerpen

lees meer

Modeste Herwig

Docent Ontwerp je eigen Tuin

Al ruim 30 jaar ben ik tuinfotograaf en beplantingsspecialist. Om nieuwe ideeën over beplanting te volgen en te fotograferen reis ik veel in binnen- en buitenland, fantastisch om al die mooie tuinen te bezoeken. In de modeltuinen van mijn vader Rob Herwig (Lunteren) heb ik acht jaar gewerkt om praktijkervaring op te doen.

lees meer

Pieter de Koning

Docent Start je eigen bedrijf

Laat in bloei, dat kun je wel zeggen. Onlangs 60 jaar geworden, maar nog altijd vol plannen en nieuwsgierigheid. Op dit moment is mijn baan de mooist mogelijke: zelfstandig ontwerper en hovenier, sinds 1993. Dat is niet zomaar gekomen. Daarover vertel ik in de cursus ‘Start je eigen bedrijf’ meer. Ik neem je stap voor stap mee in blij zelfstandig ondernemerschap.

lees meer

Marieke Koster

Docent Tuinarchitectuur

lees meer

Marlien van der Linden

Docent Plantenkennis

lees meer

Hilde Reichgelt

Docent Tuinarchitectuur

lees meer

Ploni Sikkes

Docent Tuinarchitectuur

Als tuin- en landschapsontwerper heb ik mij gespecialiseerd in duurzame en eetbare tuinen, beplanting en permacultuur. Veel mensen denken dat permacultuur of een duurzame tuin automatisch een rommelige tuin betekent. Maar niets is minder waar. Dat laat ik als ontwerper graag zien.

lees meer

Debora Treep

Docent Tuinarchitectuur

lees meer

Mirjam van de Velde

Docent Tuinarchitectuur

lees meer

Adri Voorwinden

Docent Tuinarchitectuur

Het Nederlandse landschap ligt mij na aan het hart. Het landschap is het zichtbare deel van de ontstaansgeschiedenis in wisselwerking met de natuurlijke omstandigheden. De mens speelt hierbij al eeuwen een grote rol. Ik vind het belangrijk dat we zorgvuldig omgaan met ons landschap, met kennis, aandacht en zorg voor alles wat er groeit en bloeit.

lees meer

Natalie Boudestein

Office

lees meer

Reijer London

Administratie

lees meer

Jetteke Sjouke

Examenbureau

lees meer

Hans Anvelink

Personeelsbemiddeling

Na een groene studie in Wageningen heb ik op allerlei gebieden binnen de land- en tuinbouw ervaring opgedaan. Ik heb gewerkt op kwekerijen, in laboratoria en in de biologische gewasbescherming. Met deze ervaring, en het uitgebreide netwerk wat ik hiermee opgebouwd heb, kan ik als recruiter goed de behoeften van de klant inschatten.

lees meer

Marleen Bos

Communicatie

Naast mijn werk als tekstschrijver en interviewer, werk ik sinds 2002 regelmatig als freelance marketeer voor uiteenlopende organisaties, met name in de culturele sector. Nu, sinds maart 2019 bij de OntwerpAcademie, in een voor mij nieuwe branche. In samenwerking met het team, verzorg ik de interne en externe communicatie en onderhoud de contacten met pers en relevante bladen en magazines.

lees meer
Download de brochure
Stel je vraag
meld je aan voor een proefles