Ons team

Dolf Houtman

Oprichter/Docent TuinArchitectuur

Buiten beschouw ik als mijn ‘speeltuin’ of het nu gaat om wandelen, tuinen, fotografie, steden en natuur. Buiten zijn vormt voor mij een niet aflatende bron van inspiratie. Als wandelaar ben je tegelijkertijd beschouwer, analyticus en verwonderaar.

lees meer

Ingrid van der Ven

Docent Plantenkennis

De plantenwereld heeft mij altijd enorm gefascineerd. De diversiteit lijkt oneindig. Het werd een tweede natuur om er voortdurend meer over te willen weten, eerst als liefhebber en uiteindelijk, vanuit een carrière-switch, beroepsmatig.

lees meer

Peter Kroesen

Docent TuinArchitectuur

Kort na mijn examen aan de Technische Universiteit in Aken verhuisde ik naar Frankrijk, waar ik in 2006 een eigen architectenbureau heb opgezet. Met plezier heb ik bijna twaalf jaar lang klanten vanuit de hele wereld geholpen hun vakantiehuis te renoveren en te verbouwen. Maar mijn echte passie ligt bij tuinen. 

lees meer

Ploni Sikkes

Docent TuinArchitectuur

Als tuin- en landschapsontwerper heb ik mij gespecialiseerd in duurzame en eetbare tuinen, beplanting en permacultuur. Veel mensen denken dat permacultuur of een duurzame tuin automatisch een rommelige tuin betekent. Maar niets is minder waar. Dat laat ik als ontwerper graag zien.

lees meer

Adri Voorwinden

Docent TuinArchitectuur

Het Nederlandse landschap ligt mij na aan het hart. Het landschap is het zichtbare deel van de ontstaansgeschiedenis in wisselwerking met de natuurlijke omstandigheden. De mens speelt hierbij al eeuwen een grote rol. Ik vind het belangrijk dat we zorgvuldig omgaan met ons landschap, met kennis, aandacht en zorg voor alles wat er groeit en bloeit.

lees meer

Modeste Herwig

Docent Ontwerp je eigen Tuin

Al ruim 30 jaar ben ik tuinfotograaf en beplantingsspecialist. Om nieuwe ideeën over beplanting te volgen en te fotograferen reis ik veel in binnen- en buitenland, fantastisch om al die mooie tuinen te bezoeken. In de modeltuinen van mijn vader Rob Herwig (Lunteren) heb ik acht jaar gewerkt om praktijkervaring op te doen.

lees meer

Lars Veenboer

Docent TuinArchitectuur

Sinds 2005 run ik mijn eigen eenmanszaak Veenboer Tuinarchitectuur. Naast het ontwerpen van allerlei soorten tuinen, van stadstuin tot villatuin, school- en festivaltuinen, vind ik het leuk om af en toe iets heel anders te maken.

lees meer

Marleen Bos

Communicatiemedewerker

Naast mijn werk als tekstschrijver en interviewer, werk ik sinds 2002 regelmatig als freelance marketeer voor uiteenlopende organisaties, met name in de culturele sector. Nu, sinds maart 2019 bij de OntwerpAcademie, in een voor mij nieuwe branche. In samenwerking met het team, verzorg ik de interne en externe communicatie en onderhoud de contacten met pers en relevante bladen en magazines.

lees meer

Diana Kölker

Communicatiemedewerker

Ik geloof in de kracht van beeld. Een beeld zegt immers meer dan 1000 woorden. Samen met het communicatieteam, adviseer ik over de interne en externe communicatie. Het accent ligt bij het ontwerpen en produceren van originele content en communicatiemiddelen.

lees meer
Download de brochure
Stel je vraag
meld je aan voor een proefles