Excursie Pinetum

Pinetum Blijdenstein – Wereld van de Oerplanten

Tijdens de excursie Wereld van de Oerplanten word je rondgeleid in het Pinetum Blijdenstein in Hilversum door beheerder Hans van Roon en plantenkennis docente Ingrid van der Ven. Je maakt kennis met de fascinerende wereld van de sporenplanten en de naaktzadigen, planten van vóór en tijdens het dinosaurustijdperk. De bijzondere collectie van het Pinetum Blijdenstein is van wereldfaam en geeft een goed beeld t.a.v. de veelzijdigheid en toepassingsmogelijkheden van deze plantgroepen.

Datum: I.v.m. coronamaatregelen gaat deze excursie dit jaar niet door!
Tijden: 10.00 - 13.00u
Prijs: € 69,50 (inclusief gidsen, toegang tuinen en koffie/thee). Eigen lunch meenemen.
Kortingsprijs: € 49,50 p.p. voor (oud-)studenten Plantenkennis en Tuinarchitectuur
Locatie: Hilversum
Coördinator: Docente Plantenkennis Ingrid van der Ven
Gidsen: Hans van Roon en Ingrid van der Ven
Inschrijven: via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Deelnemers: Maximaal 20 deelnemers, dus schrijf je tijdig in

HOVENIERS, TUINONTWERPERS, ARCHITECTEN

De excursie is opgezet in aansluiting op de cursus Plantenkennis, maar leerzaam en inspirerend voor iedereen met affiniteit voor architectuur en tuinen. Voormalige cursisten Plantenkennis en Tuinarchitectuur bieden we deze excursie daarom graag aan tegen een gereduceerd tarief: € 49,50 p.p.

Voor verdere verdieping in deze plantgroepen kun je deelnemen aan de module Varens/Grassen/ Inheems en de module Coniferen (naaktzadigen)/Bamboes van de cursus Plantenkennis Compleet.

EXCURSIE PROGRAMMA

Inleiding in het bezoekerscentrum van Pinetum Blijdenstein en vervolgens een uitgebreide rondleiding door de tuin en het kassencomplex. Het excursieprogramma is onder voorbehoud van het weer, de wensen van de groep en de lokale omstandigheden.

• Pinetum Blijdenstein
• Eigen lunch meenemen. Koffie en thee in het bezoekerscentrum van het Pinetum

Heb je interesse? Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aansluitend ontvang je een bevestiging met alle details en een factuur. Je deelname is definitief na betaling.

 

Logo_ontwerpacademie
   

Contact algemeen

Contact studentenzaken

Online

                               

Adres

  • Bezoek- en correspondentieadres 
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Boskoop
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Tuinvisie, Utrecht
  • Rutherfordweg 75, 3542 CN Utrecht