Excursie Amsterdam

Het verhaal achter een beplantingsplan

Het verhaal achter een beplantingsplan is een excursie voor (aankomend) tuinontwerpers, hoveniers en iedereen die geïnteresseerd is in architectuur, beplanting en tuinen. Beplantingsspecialist Sanne Horn neemt je mee en vertelt hoe haar plantkeuzes, voor o.a. de tuin van het Rijksmuseum, tot stand komen. De excursie is inclusief gidsen en toegang tot de te bezoeken tuinen. 

Datum I.v.m. coronamaatregelen gaat de excursie dit jaar niet door!
Tijden 10.00 – 15.00 uur
Prijs € 69,50 p.p. (inclusief gidsen en toegang tuinen)
Kortingsprijs € 49,50 p.p. voor (oud-)studenten Plantenkennis en Tuinarchitectuur
Locatie Amsterdam
Coördinator Docente Plantenkennis Ingrid van der Ven 
Gids  Tuinontwerper Sanne Horn
Inschrijven via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Deelnemers Maximaal 20 deelnemers

HOVENIERS, TUINONTWERPERS, ARCHITECTEN

De excursie is opgezet in aansluiting op de opleiding Plantenkennis, maar leerzaam en inspirerend voor iedereen met affiniteit voor architectuur en tuinen. Voormalige en huidige studenten Plantenkennis en Tuinarchitectuur bieden we deze excursie daarom graag aan tegen een gereduceerd tarief: € 49,50 p.p. in plaats van € 69,50 p.p.

Naast het verhaal achter een beplantingsplan komen specifieke aspecten van het ontwerpen van tuinen, openbare ruimten, parken en pleinen aan bod. Heb je ambitie een opleiding Tuinarchitectuur of Plantenkennis te gaan volgen, dan is deze excursie absoluut een mooie start. Bovendien kun je dan gelijk gebruik maken van de korting.

EXCURSIE PROGRAMMA

Tijdens de excursie bezoeken we de Tuinen van het Rijksmuseum en de Tuin van Jan, een stiltetuin midden in een van de meest hectische stadsdelen van Amsterdam. Het beplantingsplan van dit unieke project kwam tot stand i.s.m. buurtbewoners.
Het excursieprogramma is onder voorbehoud van het weer, de wensen van de groep en de lokale omstandigheden.

  • Tuinen Rijksmuseum
  • Lunch (voor eigen rekening)
  • Tuin van Jan

Heb je interesse? Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Aansluitend ontvang je een bevestiging met alle details en een factuur. Je deelname is definitief na betaling.

OVER SANNE HORN

In de meeste projecten van Sanne Horn speelt beplanting een belangrijke rol. Het waarborgen van het onderhoud van deze beplanting is, waar mogelijk, onderdeel van het planproces. Het geven van een duidelijke identiteit en een verhaal van de plek is hierbij belangrijk. Hierdoor ontstaan tuinen die toekomst hebben en waar opdrachtgevers en gebruikers zich verbonden mee voelen.

Het vervoer tussen de te bezoeken locaties is per fiets of met de tram.

EXTRASV
Plantenkennis
Tuinarchitectuuur
Tips & Nieuws

 

 

 

Logo_ontwerpacademie
   

Contact algemeen

Contact studentenzaken

Online

                               

Adres

  • Bezoek- en correspondentieadres 
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Boskoop
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Tuinvisie, Utrecht
  • Rutherfordweg 75, 3542 CN Utrecht