Zoals de ondertitel aangeeft staat de tekening in dit boek als ontwerp- en onderzoeksinstrument centraal. Natekenen, analytisch tekenen en experimenteel tekenen zijn drie methodes die ontwerpers, afhankelijk van het soort opgave, kunnen toepassen. Het lijvige en rijk geïllustreerde boek is één grote aaneenschakeling van uitgewerkte opgaven en voorbeelden. De toegepaste onderzoekstechniek en tekentechniek beschrijft men uitgebreid zodat je een goed beeld krijgt van ondermeer het onderwerp, de locatie, de gebruikte technieken en software programma’s en de conclusies die men er aan verbindt.

ontwerpen-met-landschap

Ontwerpen met landschap ordent de veelheid aan tekentechnieken en geeft een duidelijk overzicht van de onderzoekstechnieken waarover ontwerpers kunnen beschikken. Mocht je je als ontwerper willen ontwikkelen dan zou dit boek je, vanwege de vele fraaie beelden, je wellicht kunnen ontmoedigen, tegelijkertijd kan ik me voorstellen dat het je geweldig inspireert en aanzet tot verder onderzoek wat ontwerpen feitelijk is.

Titel: Ontwerpen met Landschap; de tekening als vorm van onderzoek, Auteur: Clemens M. Steenbergen, ISBN: 978-906868-488-9