Ploni Sikkes

Als tuin- en landschapsontwerper heb ik mij gespecialiseerd in duurzame en eetbare tuinen, beplanting en permacultuur. Veel mensen denken dat permacultuur of een duurzame tuin automatisch een rommelige tuin betekent. Maar niets is minder waar. Dat laat ik als ontwerper graag zien.

Ik studeerde aan de tuinbouwschool in Frederiksoord, Tuin-en landschapsontwerp in Brussel en ecologie aan de Universiteit van Wageningen. De verschillende toepassingen van planten vind ik fascinerend. Omdat je nooit uitgeleerd raakt ben ik me daarnaast blijven verdiepen in o.a. het bodemvoedselweb, eetbare en geneeskrachtige planten. Sinds 2009 werk ik vanuit mijn eigen ontwerpbureau Groengetekend. 

Groen is belangrijk en voorziet in onze eerste levensbehoeftes; zuurstof, gezond voedsel, geneesmiddelen, bouwmaterialen, onderdak schoon water. Samen kunnen we de wereld groener maken. Daarom draag ik mijn praktische en ecologische kennis graag over. Naast tuin- en landschapsontwerper ben ik tuindocent op een middelbare school, adviseur groene schoolpleinen en verzorg ik lessen op de OntwerpAcademie.

Terug naar ons team