Paul Samuels

Als kind was ik al graag buiten en altijd graag bezig. De lange diepe smalle stadstuin bij mijn ouderlijk huis, met toen enkel hoog gras, was voor mij de eerste plek waar ik grenzeloos kon dromen, observeren en fantaseren over alles wat er in die tuin leefde en groeide. Door fladderende vlinders, zoemende bijen, brommende hommels, kwinkelerende vogels en de geur van de bloeiende ligusterhaag is mijn verwondering voor de natuur gewekt. In mijn fantasie maakte ik de mooiste en wildste ontwerpen voor dat stukje grond.

Eigen bureau voor tuin en landschap
Met die interesse en de blijvende verwondering voor de schoonheid en veerkracht van de natuur kon een groene opleiding niet uitblijven. Als echte doener begon ik mijn eigen ontwerpbureau voor tuin en landschap. Ik ontwerp, adviseer en blijf betrokken bij de uitvoering van de plannen. Ik laat me inspireren door de natuur die aanwezig is en ik vind het belangrijk dat mijn ontwerpen een bijdrage leveren aan biodiversiteit en duurzaamheid.

Beplanting centraal
De beplanting speelt een hoofdrol, om mensen het hele jaardoor te laten genieten van een boeiende tuin. Mijn interesse gaat vooral uit naar natuurlijke beplanting en voor extra verdieping volgde ik een herboristenopleiding en verdiep ik me in voedsel(bos)tuinen. De studiereis met het team dit jaar sloot hier dan ook perfect op aan.

Sinds voorjaar 2022 draag ik mijn praktische kennis en liefde voor planten over aan leergierige en nieuwsgierige studenten. Met kennisoverdracht wil ik bijdragen aan een duurzamere toekomst voor mens, plant en dier. Het leukste deel van de les vind ik het praktijkdeel, dan gaan we lekker naar buiten – naar Greenlink of een kwekerij in Boskoop - om levend groen te bestuderen en geef ik studentenopdrachten die we daar met de groep bespreken. We leren met en van elkaar!

Terug naar ons team