Lars Veenboer

Sinds 2005 run ik mijn eigen eenmanszaak Veenboer Tuinarchitectuur. Naast het ontwerpen van allerlei soorten tuinen, van stadstuin tot villatuin, school- en festivaltuinen, vind ik het leuk om af en toe iets heel anders te maken. Zo heb ik o.a. een tuinbank en een hottub ontworpen. In de loop der jaren heb ik mij gespecialiseerd in het ontwerpen van kleine stadstuinen in Utrecht, de stad waar ik woon.

Na al deze jaren solistisch ontwerpwerk vind ik het erg leuk om meer samen te werken en mijn kennis over te dragen. In april 2020 maakte ik mijn debuut als docent Tuin- en landschapsarchitectuur bij de OntwerpAcademie. Het lesgeven ervaar ik als een erg leuke en leerzame aanvulling op mijn ontwerpwerk.

Mijn missie is om met mijn tuinontwerpen mensen en plekken bij elkaar te brengen. Mijn ontwerpen zijn dan ook altijd op beiden gericht en moeten daarnaast iets speels of avontuurlijks hebben. Dit vertaalt zich  naar duidelijke eenvoudige vormen en beplantingen waarin veel ruimte is voor natuur en dynamiek.

Terug naar ons team