Jetteke Sjouke

Naast mijn werk als tuinontwerper, werk ik sinds juni 2020 als freelancer voor de OntwerpAcademie. Vanaf mei 2021 run ik het Examenbureau voor het examen Tuinontwerper. Superleuk om mee te mogen denken en samen te werken met het team om alles zo goed mogelijk te regelen voor de examenkandidaten en alle andere betrokkenen. Met ingang van juni 2022 verzorg ik de cursus MorpholioTrace, een handige teken-app voor ontwerpers.

Jarenlang werkte ik als communicatieadviseur, maar gezien mijn liefde voor tuinen maakte ik elf jaar geleden de overstap naar tuinontwerper. Ik vind het vooral heel fijn en belangrijk om een tuin zo ‘groen’ mogelijk te maken. Wat is er nou heerlijker dan uitzicht op groen en buiten te kunnen zitten onder ritselende blaadjes van een boom met kleur en geur om je heen. En toch zie ik als ik met mijn hond op pad ben, nog heel wat tuinen waar menig tegel te vervangen is door iets veel mooiers.

Ik wens de OntwerpAcademie dan ook veel enthousiaste studenten toe die hun opleiding afronden met een diploma en dan veel betegelde tuinen mogen omzetten naar groene tuinen.

Terug naar ons team