Lesruimte in Capelle aan den IJssel

Lesruimte in Capelle aan den IJssel

Sinds 1 januari 2017 maken we gebruik maken van een nieuwe lesruimte in Capelle aan den IJssel. Deze nieuwe lesruimte bevindt zich in Capelle aan den IJssel aan Mient 24 met postcode 2903 LC. De ruimte beslaat een oppervlakte van ruim 50 m2 en is dus groot genoeg voor onze lesgroepen.

De Mient

Tot eind 2016 hebben we gebruik mogen maken van een locatie bij Trompenburg Tuinen & arboretum. Hoewel deze ruimte prachtig gelegen is, was het voor ons als lesruimte minder geschikt omdat de ruimte normaal gebruikt wordt als restaurant. Voor dat de lessen konden beginnen moest de centrale tafel daarom eerst leeg geruimd worden en diverse attributen zoals een beamer en whiteboard opgesteld worden.

parkeren en bereikbaarheid

Aan de Mient is dat anders. Daar maakt onze lesruimte deel uit van een veel groter gebouw dat op dit moment voor een groot gedeelte leeg staat. Dat klinkt misschien wat minder gezellig maar daar staan wel een aantal grote praktische voordelen tegenover. Zo is het gebouw makkelijk te bereiken met de auto maar ook via het openbaar vervoer. Vanaf het metrostation de Koperwiek is het slechts 10 minuten lopen terwijl er voldoende gratis parkeerplaatsen op het eigen terrein zijn.

Flexibel

Alle lesmaterialen kunnen we laten liggen terwijl beamer en whiteboard een vaste opstelling hebben. Geen gesleep meer met spullen. En … misschien nog belangrijker we zijn nu veel flexibeler en kunnen ons aanbod in lessen uitbreiden. Waren we eerst gebonden aan de dinsdag- en donderdagavond. Nu kunnen we ook op andere momenten gebruik maken van deze ruimte. Daarom kunnen we nu ook bijvoorbeeld een variant van de opleiding tuinarchitectuur op zaterdag aanbieden en 1:1 SketchUp cursussen inplannen.

opleidingen en werkruimte

Cursisten kunnen er terecht voor de reguliere vakopleidingen tuinarchitectuur op dinsdag- en donderdagavond. In maart 2017 starten we met de Versnelde Vakopleiding Tuinarchitectuur op zaterdagen. Voor wie gebruik wil maken van de studievoorlichtingsavonden is op maandagavond welkom. Ook voor de SketchUp trainingen leent de ruimte zich goed. Zelfs het organiseren van lokale evenementen en het aanbieden van werkruimte voor onze (ex)studenten is bespreekbaar!

Lesarrangementen

In de nabije toekomst gaan we arrangementen aanbieden waarbij we gebruik zullen maken van de lunchfaciliteiten van restaurant Fuiks dat op nog geen 500 meter afstand ligt van de leslocatie en prachtig gelegen is aan de Hollandse IJssel. SketchUp Quickstart is daar een voorbeeld van.

Buitenlessen

De tuinen van Trompenburg gebruikten we bij mooi weer in de zomer om te schetsen. Nu gaan we voor onze buitenlessen de omgeving rondom de Hollandse IJssel gebruiken. Ook de particuliere tuinen die tegen onze leslocatie aan liggen lenen zich prima als studieobject.

Praktisch gezien werkt dit beter – ook voor een lesonderdeel als plantenkennis – want de soorten die particulieren in de tuinen toepassen zijn veel couranter dan de soorten die je in het arboretum Trompenburg tegenkomt.

Meer weten? Kijk ook eens op:

Laat een reactie achter