• Start
  • Lesaanbod
  • Workshops Starten en Ondernemen

Workshops en Cursussen Ondernemen

Ook ná het volgen van een opleiding of cursus wil de OntwerpAcademie ontwerpers graag blijven ondersteunen. Heb je een diploma behaald en wil je een eigen bureau starten? Werk je al enige tijd als ontwerper maar vraag je je af of het beter kan? Door middel van diverse workshops, cursussen en (netwerk)evenementen helpen wij en collega-ondernemers je met starten, groeien, netwerken en organiseren. Zo kun je bij ons bijvoorbeeld terecht voor workshops administratie, verkopen en ondernemen en organiseren we regelmatig De Werkplaats.

Op deze pagina vind je de diverse mogelijkheden voor starters en ondernemers

Workshop Ondernemen

Workshop Ondernemen

Informeer je goed, voordat je start met ondernemen. Deze workshop wordt in samenwerking met stichting StaBij aangeboden en is geschikt voor iedereen die plannen heeft een eigen bedrijf te beginnen.

Op een praktische en interactieve manier ga je aan de slag met alle facetten van het ondernemerschap. We besteden aandacht aan de commerciële en financiële dimensie van het ondernemen. Aan het eind van de workshop heb je een goed basis ondernemingsplan en heb je al je vragen over ondernemerschap mogen stellen.

Meer informatie


Workshop Administratie

Workshop Administratie

Informeer je goed, voordat je start met ondernemen. Deze workshop wordt in samenwerking met stichting StaBij aangeboden en is geschikt voor iedereen die plannen heeft een eigen bedrijf te beginnen.

Als je een bedrijf start weet je dat je een administratie bij moet gaan houden en te maken krijgt met de Belastingdienst. In één ochtend praten we je bij over wat er op administratief gebied van je verwacht wordt. We geven je tips uit de praktijk en je krijgt uiteraard de mogelijkheid al je vragen te stellen.

Meer informatie


Workshop Verkopen

Workshop Verkopen

Verkopen, het is te leren. Vooral door te ervaren en het te doen. Daar is deze workshop van StaBij dan ook voor bedoeld. Op een praktische manier ga je aan de slag met het verkoopproces en jouw rol hierin.

Zonder betalende klanten geen bedrijf. Maar hoe vind ik die klanten? En vooral, hoe verkoop ik dan mijn bedrijf en daarmee ook mezelf? In deze workshop wordt je uitgedaagd om daarmee aan de slag te gaan.

Meer informatie


De Werkplaats

De Werkplaats

Misschien herken je het. Je hebt je diploma gehaald en je bent druk met je eerste klussen. Alleen op je zolderkamer ontwerp je tuinen. Gedreven en fanatiek, bijna geïsoleerd van de buitenwereld. Knagende vragen als “doe ik het goed?” en “waar kan het beter?” spelen door je hoofd. Eigenlijk wil je er wel eens met iemand over praten in een veilige omgeving. Laagdrempelig en zonder moeilijk gedoe.

De Werkplaats is een plaats, om met gelijkgestemden te sparren, praten, netwerken, kennis en ervaring uit te wisselen. De aanleiding is dat cursisten aangeven weliswaar in het bezit te zijn van een diploma, maar zich nog niet ‘stevig’ genoeg voelen om als professional ‘los te gaan in de markt’.

Meer informatie


Heb je vragen of opmerkigen? Laat het ons weten, stuur ons een mail of bel even.

Wil je graag even uitgebreid spreken over onze cursussen en opleidingen? Misschien is het dan goed om naar één van onze studievoorlichtingsavonden te komen. Kijk hier voor meer informatie.

Tot ziens bij de OntwerpAcademie!

 

Logo_ontwerpacademie
   

Contact algemeen

Contact studentenzaken

Online

                       

Adres

  • Bezoek- en correspondentieadres 
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Boskoop
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Tuinvisie, Utrecht
  • Rutherfordweg 75, 3542 CN Utrecht