• Start
  • Lesaanbod
  • Tuinarchitectuur Opleidingen

Tuinarchitectuur Opleiding en Cursussen

Bij de OntwerpAcademie draait het om Tuinarchitectuur. Hieronder vind je diverse opleidingen en cursussen die we aanbieden op dit vakgebied. Wij bieden een doorgaande educatieve leerlijn aan, je kunt dus op elk niveau starten en jezelf blijven ontwikkelen tot een professionele en onderscheidende ontwerper.

Opleiding Tuinarchitectuur

Opleiding Tuinarchitectuur

“Ik heb bij jullie opleiding een heel leuke tijd gehad, veel geleerd en veel ervaring opgedaan. Het was een proces van mijzelf ontwikkelen in veel meer opzichten dan alleen de lesstof en dat proces stopt voorlopig nog niet.” – oud-student Hans Nijboer 

Wij leiden je met de vakopleiding Tuinarchitectuur op tot professioneel tuinontwerper. Tuinarchitectuur gaat over de basis van het vak. Je leert de basisbeginselen: lezen van tekeningen, ontwerptechnieken, materialen toepassen en technische constructies ontwikkelen.

Tuinarchitectuur is er op de eerste plaats voor de starter die blanco begint en professionele ambities heeft. Hoveniers met weinig tot geen kennis of ervaring met ontwerpen zijn eveneens welkom. Afhankelijk van jouw kennis en ervaringen stippelen we samen met jou een studietraject uit. Deze opleiding is uitstekend te combineren met de cursus Plantenkennis.

Meer informatie


Ontwerp je eigen tuin

Ontwerp je eigen tuin

Ga zelf aan de slag met het ontwerpen van je eigen droomtuin. Ontdek of het vak tuinontwerper iets voor je is of doe gewoon mee om een goed tuinontwerp voor jezelf te maken. Ontwerp je eigen tuin is een workshop in twee dagen. De eerste dag hebben we het over ontwerpen, de tweede dag gaan we verder met beplanting. Inschrijven voor één van de dagen is ook mogelijk. 

Als je professionele ambities koestert kun je de workshop ‘Ontwerp je eigen Tuin’ ook zien als een manier om te ontdekken of een opleiding tuinarchitectuur wat voor je is. Tijdens deze workshop krijg je wellicht een beter beeld waar ontwerpen over gaat en wat er zoal bij komt kijken. Wil je er meer over weten, kijk dan eens bij Vakopleiding Tuinarchitectuur.

Meer informatie


Toekomstbestendig Ontwerpen

Toekomstbestendig Ontwerpen

“Laten zien hoe mooi het is om met de natuur méé te werken in plaats van er tegenin en daar met studenten over brainstormen, is een van de inspirerende onderdelen van mijn vak.” – Ploni Sikkes, docent Tuinarchitectuur en Toekomstbestendig Ontwerpen

Opdrachtgevers stellen terecht steeds vaker vragen over duurzaamheid. Van belang is, dat je als professional snapt met welke milieusystemen je te maken hebt en waarom bepaalde ingrepen in de tuin noodzakelijk zijn.

In deze cursus gaan we op een praktische manier in op verschillende theoretische aspecten rondom bodem, klimaat, ecologie, biodoversiteit en duurzaamheid. We leggen een stevige basis om de opgedane kennis direct toe te passen in gesprekken met je opdrachtgevers en het ontwikkelen van een duurzame tuin.

Meer informatie


Ontwerp Analyse

Ontwerp Analyse

Met een interessant ontwerp vertel je een beeldend verhaal, dat verbonden is met de plek en haar gebruikers. Het levert een authentiek beeld op dat ‘iets’ met je doet. Ontwerp Analyse is bedoeld voor iedereen met ontwerpambitie zoals: hoveniers en MBO’ers niveau 4 en startende ontwerpers.

Deze cursus Ontwerp Analyse is speciaal geschreven voor vakmensen zoals hoveniers en groenvoorzieners die al over stevige werk- en tekenervaring beschikken en er voor kiezen de ontwerpvaardigheden verder te ontwikkelen maar niet vast willen zitten aan een lang traject. Een kort en krachtig studietraject als vervolg op de opleiding Tuinarchitectuur.

Meer informatie


Heb je vragen of opmerkigen? Laat het ons weten, stuur ons een mail of bel even.

Wil je graag even uitgebreid spreken over onze cursussen en opleidingen? Misschien is het dan goed om naar één van onze studievoorlichtingsavonden te komen. Kijk hier voor meer informatie.

Tot ziens bij de OntwerpAcademie!

 

Logo_ontwerpacademie
   

Contact algemeen

Contact studentenzaken

Online

                       

Adres

  • Bezoek- en correspondentieadres 
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Boskoop
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Tuinvisie, Utrecht
  • Rutherfordweg 75, 3542 CN Utrecht