Tuinarchitectuur Opleiding en Cursussen

Bij de OntwerpAcademie draait het om Tuinarchitectuur. Hieronder vind je diverse opleidingen en cursussen die we aanbieden op dit vakgebied. Wij bieden een doorgaande educatieve leerlijn aan, je kunt dus op elk niveau starten en jezelf blijven ontwikkelen tot een professionele en onderscheidende ontwerper.

Opleiding Tuinarchitectuur

Opleiding Tuinarchitectuur

“Ik heb bij jullie opleiding een heel leuke tijd gehad, veel geleerd en veel ervaring opgedaan. Het was een proces van mijzelf ontwikkelen in veel meer opzichten dan alleen de lesstof en dat proces stopt voorlopig nog niet.”
– oud-student Hans Nijboer 

Met de vakopleiding Tuinarchitectuur leiden wij je op tot professioneel tuinontwerper. Je leert o.a.: tekenen, ontwerpkunde, beplantingsplannen maken, technische constructies en krijgt vakken als: bodem, water, ecologie met thema’s als duurzaamheid, biodiversiteit, successie, enz. Het zijn stuk voor stuk onderwerpen die wij tot de basis van het ontwerpvak rekenen. Kom je van buiten het vak en weet je niets van planten? Of ben je hovenier met weinig tot geen ontwerpervaring? Wat je achtergrond ook is, bij de OntwerpAcademie ben je aan het goede adres om je professionele ambities te realiseren. Je kunt kiezen uit de Dagopleiding en de Avondopleiding.

Meer informatie


Biodivers Ontwerpen gericht op wilde bijen & dagvlinders TA

Biodivers Ontwerpen gericht op wilde bijen & dagvlinders TA

Insecten hebben een belangrijke plek in ons ecosysteem. Insecten – en met name bijen en vlinders – zijn van invloed op het welzijn van planten en dieren als vogels, vleermuizen en amfibieën, hun voedsel én onze eigen voedselvoorziening. Tachtig procent van alle planten op aarde zijn voor de voortplanting afhankelijk van de bestuiving van de bij.

Hoe creëer je (delen van) tuinen en openbare ruimtes waar wilde bijen en vlinders graag komen? Welke keuzes kun je als tuinbezitter, tuinarchitect en hovenier maken, welke planten kun je opnemen om toename van insecten te stimuleren?

Meer informatie


Ontwerp je eigen tuin

Ontwerp je eigen tuin

Ga zelf aan de slag met het ontwerpen van je eigen droomtuin. Ontdek of het vak tuinontwerper iets voor je is of doe gewoon mee om een goed tuinontwerp voor jezelf te maken. De workshop Ontwerp je eigen tuin bestaat altijd uit twee delen: een ontwerpdeel en een beplantingsdeel.  

Als je professionele ambities koestert kun je de workshop ‘Ontwerp je eigen Tuin’ ook zien als een manier om te ontdekken of een opleiding Tuinarchitectuur iets voor je is. Tijdens deze workshop krijg je wellicht een beter beeld waar ontwerpen over gaat en wat er zoal bij komt kijken. Wil je er meer over weten, kijk dan eens bij Vakopleiding Tuinarchitectuur.

Meer informatie


Ontwerp Analyse

Ontwerp Analyse

Met een interessant ontwerp vertel je een beeldend verhaal, dat verbonden is met de plek en haar gebruikers. Het levert een authentiek beeld op dat ‘iets’ met je doet. Ontwerp Analyse is bedoeld voor iedereen met ontwerpambitie zoals: hoveniers en MBO’ers niveau 4 en startende ontwerpers.

Deze cursus Ontwerp Analyse is speciaal geschreven voor vakmensen zoals hoveniers en groenvoorzieners die al over stevige werk- en tekenervaring beschikken en er voor kiezen de ontwerpvaardigheden verder te ontwikkelen maar niet vast willen zitten aan een lang traject. Een kort en krachtig studietraject als vervolg op de opleiding Tuinarchitectuur.

Meer informatie


Heb je vragen of opmerkigen? Laat het ons weten, stuur ons een mail of bel even.

Tijdens de studievoorlichtingsbijeenkomsten op elke eerste of tweede zaterdag van de maand, kun je bij ons terecht met al je vragen over onze cursussen en opleidingen. Aansluitend kun je een gratis proefles volgen. Kijk hier voor meer informatie.

Tot ziens bij de OntwerpAcademie!

 

 

Logo_ontwerpacademie
   

Contact algemeen

Contact studentenzaken

Online

                               

Adres

  • Bezoek- en correspondentieadres 
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Boskoop
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Tuinvisie, Utrecht
  • Rutherfordweg 75, 3542 CN Utrecht