Studievoorlichting & proeflessen

"Allereerst wil ik jullie bedanken voor de hartelijke ontvangst! Ik heb erg genoten van de voorlichting en de proefles Tuinarchitectuur. De pure, creatieve en 'no nonsense' sfeer spreekt me erg aan.” Joost Beerents, deelnemer proefles


We nodigen je graag uit om naar één van onze studievoorlichtingen te komen of een proefles te volgen als je nog twijfelt of een opleiding of cursus van de OntwerpAcademie bij je past. De studievoorlichting en de proeflessen zijn kosteloos en zonder verdere verplichtingen: je kunt je hier geheel vrijblijvend voor aanmelden.

De datum voor de eerstvolgende studievoorlichting en proefles is 7 maart 2020. We starten om 13.30u met de studievoorlichting, waarna aansluitend de proefles plaatsvindt van 14.30u tot ongeveer 16.00u. 

Je kunt je aanmelden via onderstaande button. Indien mogelijk is het fijn als je alvast aangeeft waar je vragen over hebt.

Meld je aan via e-mail

Studievoorlichting: 13.30 - 14.30
Start proefles: 14.30 - 16.00

Je bent van harte welkom op onze leslocatie in het Groene Hart, tussen Boskoop en Hazerswoude-Dorp.
Het adres is: Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp.

We zien je binnenkort bij de OntwerpAcademie!

Gratis Proefles

Voor het geval je nog niet helemaal overtuigd bent of een opleiding bij je past mag je een gratis proefles volgen bij de OntwerpAcademie. We waarderen het als je na de proefles als bedankje nog feedback wilt geven via deze pagina of Facebook. Dat is natuurlijk niet verplicht.

Als je gebruik wilt maken van een gratis proefles dan kun je dat per mail aangeven óf via het inschrijfformulier. Denk er aan de naam van de opleiding of cursus en eventueel een voorkeursdatum duidelijk te vermelden.

Voor elke opleiding ben je wat ons betreft welkom voor een proefles. Je draait gewoon mee met een groep die een reguliere les krijgt. Nog even voor de duidelijkheid: proeflessen kun je alleen volgen voor vakopleidingen en niet voor cursussen en ateliers, omdat de lestijd daarvan te kort is.

Per groep plannen we maximaal 1 ‘proefpersoon’ in. Wacht dus niet te lang met aanvragen, want wellicht is er een korte wachtlijst.

Oriënteer je op je gemak

Studeren betekent investeren. Dat kost tijd én geld. Wij vinden het normaal dat je tijd nodig hebt om over je keuze na te denken. Waar mogelijk willen wij je helpen met studieadvies en intakegesprekken. Als het mogelijk is stellen we een maatwerk-studietraject voor je samen. Dat doen we op basis van jouw achtergrond en ervaring. Op deze manier werk je alleen aan die onderdelen die voor jou van belang zijn. Dat scheelt tijd en natuurlijk ook geld!

Wil je specifieke informatie  hebben kom dan vrijblijvend naar de studievoorlichting. Die organiseren we elke eerste zaterag van de maand.

We horen graag van je!

Cursus SketchUp

Algemene Informatie

Cursus SketchUp SketchUp Basis
Minimale vooropleiding N.V.T.
Studiebelasting 5 tot 10 uur per week, afhankelijk van ervaring
Subsidie Hoveniers en groenvoorzieners kunnen in aanmerking komen voor subsidie die kan oplopen tot €1.500,=. Kijk voor meer informatie op collandarbeidsmarkt.nl
Lesdagen Woensdag
Certificaat Je ontvangt na de cursus een certificaat van deelname
Locatie(s)

Leslocatie in Alphen aan den Rijn

Startdata Diverse
Financieel Opleidingen van de OntwerpAcademie zijn vrijgesteld van BTW (meer info op crkbo.nl)

 

Over deze cursus

Als hovenier en (tuin)ontwerper is het belangrijk om mee te gaan met de tijd. De kritische opdrachtgever vraagt om een duidelijke en zeer tot de verbeelding sprekende tekening. Verhoog direct de omzet en presenteer jouw werk vanaf nu professioneel en snel aan de klant met behulp van het gebruikersvriendelijke tekenprogramma SketchUp.

Leer dus snel 2D en 3D tekenen met een cursus SketchUp! Deze cursussen zijn geschikt voor hoveniers en tuinontwerpers maar zeker ook voor interieurontwerpers, meubelmakers, decorbouwers en makelaars!

Uiteraard leer je het programma pas écht goed kennen als je er na de cursus regelmatig mee werkt. Je krijgt een uitgebreid naslagwerk mee. 

Voordelen SketchUp

SketchUp is een all-in-one programma en volledig uitwisselbaar met andere CAD tekenprogramma’s. Het is een professioneel en gebruikersvriendelijk programma waarmee je direct aan de slag kunt. Het programma dat we in de cursus gebruiken is gratis te downloaden.

1. SketchUp Basis

Toelichting

De cursus bestaat uit 4 dagdelen, verdeeld over 2 lesdagen. Tussen de eerste lesdag en de tweede zit een week, zodat je de lesstof kunt oefenen.

Na het volgen van de 2-daagse Basiscursus SketchUp kun je al eenvoudige 3D tekeningen en tuinontwerpen maken! De prijs is inclusief koffie/thee en lunch.

Na de basiscursus maak je je het programma eigen door regelmatig te oefenen. 

Opleidingscode SKUB-dag
Soort opleiding Dagopleiding
Studiebelasting 5 -10 uur per week
Groep Maximaal 10 personen
Lesdagen Woensdag 09:30 uur – 17:00 uur
Duur opleiding 2 lesdagen in 2 weken 
Betaling € 540,= Betaling in 1 termijn
Locatie(s) Leslocatie in Alphen aan den Rijn
Startdata  29 januari en 12 februari 2020
25 maart en 8 april 2020
24 juni en 8 juli 2020

We behandelen onder andere de volgende onderwerpen:

Basisinstellingen Complexe vormen Werken met lagen
Tekengereedschappen Toevoegen en aanpassen van materialen Maken van scènes en animatie
Aanpassingsgereedschappen Werken met schaduw, mist en texturen Toevoegen en aanpassen van stijlen
Werken met componenten en groepen Importeren van eigen tekeningen Printen en exporteren

 

2. SketchUp Gevorderden

Toelichting

SketchUp Gevorderden is een cursus voor iedereen die de basiscursus SketchUp gevolgd heeft of regelmatig met het programma werkt.  We gaan dieper in op diverse thema’s en oefenen complexe handelingen.

We gaan dieper in op onderwerpen die in de basiscursus aan de orde zijn gekomen. We doen dat mede op basis van de vragen die jij als cursist hebt, want tijdens het werken met SketchUp ben je natuurlijk al tegen verschillende zaken aangelopen. Deze vragen kun je inbrengen zodat andere cursisten er ook van kunnen leren. Let op: We werken met SketchUp Pro.

Opleidingscode SKUG-dag
Soort opleiding Dagopleiding
Studiebelasting 5-10 uur per week
Groep Maximaal 10 personen
Lesdagen Woensdag
Duur opleiding 1 lesdag (2 x 1 dagdeel)
Kosten Op aanvraag
Locatie(s) Nader te bepalen
Startdata Op aanvraag

's Ochtends behandelen we de theorie, ‘s middags pas je de opgedane kennis en inzichten toe op je eigen project. Onderstaand een greep uit de onderwerpen. De onderwerpen die we behandelen kunnen variëren al naar gelang de vragen en het kennisniveau.

Componenten bewerken Zandbak (sandbox), hoogteverschillen Move tool verkennen
Assen draaien Foto overtrekken Tweepuntsperspectief
Objecten tekenen onder een hoek Invoegtoepassingen (SU Podium) Outliner – structureren tekening
Draaien en gradenboog Solid tools Ruby console

 

3. SketchUp Terugkomdag

Toelichting

De terugkomdag SketchUp is voor iedereen, die zijn of haar basiskennis over SketchUp wil opfrissen en nieuwe tips en trucs wil leren. We gaan dieper in op onderwerpen, die in de basiscursus aan de orde zijn gekomen. Dat doen we vooral op basis van de vragen, waar jij als cursist mee komt. Met de vragen die jij als cursist inbrengt, maken we een interessant en leerzaam programma.

De terugkomdag is sterk interactief: jouw vragen staan centraal! De opzet van de ‘Terugkomdag’ heeft als basis op een praktische manier uitwisselen van de werkervaring, die de cursisten hebben opgedaan. We raden je aan om met SketchUp Pro te werken.

Opleidingscode SKUD-dag
Soorten opleiding Dagopleiding
Studiebelasting 8 uur per week
Groep Maximaal 10 personen
Lesdagen Woensdag 
Duur opleiding 1 lesdag (2 x 1 dagdeel, inclusief lunch) 
Kosten Op aanvraag
Locatie(s) Nader te bepalen
Startdata Op aanvraag

‘s Ochtends behandelen we de theorie, ‘s middags ga je direct al aan de slag met je eigen (tuin)project. Mogelijke onderwerpen zijn:

Scènes en animatie Werken in je eigen stijl Werken met organische- en complexe vormen
Werken met en bewerken van texturen en afbeeldingen Aanpassen van de assen en de oriëntatie Werken met hoogteverschillen in het terrein

 

4. SketchUp Quickstart Arrangement

Toelichting

Boek het SketchUp QuickStart Arrangement en teken al in één dag een eenvoudig 2D of 3D ontwerp! Presenteer jouw ontwerp professioneel en snel met behulp van het gebruikersvriendelijke 3D tekenprogramma SketchUp en verhoog direct de omzet.

Deze cursus is 1:1 maar ook voor kleine groepen te boeken! Dan neemt wel het aantal lesuren toe. We hanteren ongeveer deze vuistregel: 1 persoon = 2 dagdelen op 1 dag, 2 personen = 3 dagdelen (op 2 of 3 dagen), 3 en 4 personen = 4 dagdelen (op 3 of 4 dagen). Voor meer personen boek je de groepsvariant Basiscursus SketchUp.

Je kunt ook een aaneengesloten 1:1 sessie van 5 uur boeken voor € 375,= (incl. koffie/thee, excl. lunch). De lesdag bepalen we in overleg. Bij voorkeur op vrijdag.

Opleidingscode SKUQ-dag
Soorten opleiding Dagopleiding
Studiebelasting 8 uur per week
Groep Van 1 tot 4 personen
Lesdagen op aanvraag. Van 10.00 – 15.30 uur
Duur opleiding 1 lesdag (2 x 1 dagdeel, inclusief lunch)
Kosten Op aanvraag
Locatie(s) Nader te bepalen
Startdata Op aanvraag

‘s Ochtends behandelen we de theorie, ‘s middags ga je direct al aan de slag met je eigen (tuin)project. Je leert onder andere: basisinstellingen, tekengereedschappen, aanpassingsgereedschappen, werken met groepen, toevoegen en aanpassen van materialen, werken met lagen. Uiteraard is er ruim gelegenheid voor het inbrengen van eigen vragen en onderwerpen.

 

Logo_ontwerpacademie
   

Contact algemeen

Contact studentenzaken

Online

                       

Adres

  • Bezoek- en correspondentieadres 
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Boskoop
  • Belgiëlaan 1A5, 2391 PH Hazerswoude-Dorp
  • Leslocatie Tuinvisie, Utrecht
  • Rutherfordweg 75, 3542 CN Utrecht