Excursie Pinetum

Tijdens de excursie Wereld van de Oerplanten word je rondgeleid in het Pinetum Blijdenstein in Hilversum door beheerder Hans van Roon en plantenkennis docente Marlien van der Linden. Je maakt kennis met de fascinerende wereld van de sporenplanten en de naaktzadigen, planten van vóór en tijdens het dinosaurustijdperk. De bijzondere collectie van het Pinetum Blijdenstein is van wereldfaam en geeft een goed beeld van de veelzijdigheid en toepassingsmogelijkheden van deze plantgroepen.

HOVENIERS, TUINONTWERPERS, ARCHITECTEN

De excursie is opgezet in aansluiting op de opleiding Plantenkennis. Maar leerzaam en inspirerend voor iedereen met affiniteit voor architectuur en tuinen. Voormalige  studenten Plantenkennis en Tuinarchitectuur bieden we deze excursie daarom graag aan tegen een gereduceerd tarief: € 49,50 p.p. Voor verdere verdieping in deze plantgroepen kun je deelnemen aan de module Varens/Grassen/Inheems en de module Coniferen (naaktzadigen)/Bamboes van de vakopleiding Beplantingsadviseur.

EXCURSIE PROGRAMMA

Inleiding in het bezoekerscentrum van Pinetum Blijdenstein. Vervolgens een uitgebreide rondleiding door de tuin en het kassencomplex. Het excursieprogramma is onder voorbehoud van het weer, de wensen van de groepen de lokale omstandigheden.

• Pinetum Blijdenstein
• Eigen lunch meenemen. Koffie en thee in het bezoekerscentrum van het Pinetum

Heb je interesse? Je kunt je aanmelden via de aanmeldbutton onderaan deze pagina. Aansluitend ontvang je een bevestiging met alle details en een factuur. Je deelname is definitief na betaling.

details van de excursie

Datum

Uitgesteld

Tijden

10.00 - 13.00 uur

Prijs

€ 69,50 (inclusief gidsen, toegang tuinen en koffie/thee). Eigen lunch meenemen.

Kortingsprijs

€ 49,50 p.p. voor (oud-)studenten Plantenkennis en Tuinarchitectuur

Locatie

Hilversum

Coördinator

Docente Plantenkennis Marlien van der Linden

Gidsen

Hans van Roon en Marlien van der Linden

Deelnemers

Maximaal 20 deelnemers, dus schrijf je tijdig in.