Excursie Amsterdam

Het verhaal achter een beplantingsplan

Het verhaal achter een beplantingsplan is een excursie voor (aankomend) tuinontwerpers, hoveniers en iedereen die geïnteresseerd is in architectuur, beplantingen en tuinen. Beplantingsspecialist Sanne Horn neemt je mee en vertelt hoe haar plantkeuzes, voor o.a. de tuin van het Rijksmuseum, tot stand komen. De excursie is inclusief gidsen en toegang tot de te bezoeken tuinen. 

HOVENIERS, TUINONTWERPERS, ARCHITECTEN

De excursie is opgezet in aansluiting op de opleiding Plantenkennis. Maar leerzaam en inspirerend voor iedereen met affiniteit voor architectuur en tuinen. Voormalige en huidige studenten Plantenkennis en Tuinarchitectuur bieden we deze excursie daarom graag aan tegen een gereduceerd tarief: € 49,50 p.p. in plaats van € 69,50 p.p.

Naast het verhaal achter een beplantingsplan komen specifieke aspecten van het ontwerpen van tuinen, openbare ruimten, parken en pleinen aan bod. Heb je ambitie een opleiding Tuinarchitectuur of Plantenkennis te gaan volgen? Dan is deze excursie absoluut een mooie start. Bovendien kun je dan gelijk gebruik maken van de korting.

EXCURSIE PROGRAMMA

Tijdens de excursie bezoeken we de Tuinen van het Rijksmuseum en de Tuin van Jan, een stiltetuin midden in een van de meest hectische stadsdelen van Amsterdam. Het beplantingsplan van dit unieke project kwam tot stand i.s.m. buurtbewoners.

Het excursieprogramma is onder voorbehoud van het weer, de wensen van de groepen de lokale omstandigheden.

  • Tuinen Rijksmuseum
  • Lunch (voor eigen rekening)
  • Tuin van Jan

Heb je interesse? Je kunt je aanmelden via de aanmeldbutton onderaan deze pagina. Aansluitend ontvang je een bevestiging met alle details en een factuur. Je deelname is definitief na betaling.

OVER SANNE HORN

In de meeste projecten van Sanne Horn speelt beplanting een belangrijke rol. Het waarborgen van het onderhoud van deze beplanting is, waar mogelijk, onderdeel van het planproces. Het geven van een duidelijke identiteit en een verhaal van de plek is hierbij belangrijk. Hierdoor ontstaan tuinen die toekomst hebben en waar opdrachtgevers en gebruikers zich verbonden mee voelen.

Het vervoer tussen de te bezoeken locaties is per fiets of met de tram.

details van de excursie

Datum

Uitgesteld i.v.m. coronamaatregelen

Tijden

10.00 - 13.00 uur

Prijs

€ 69,50 (inclusief gidsen, toegang tuinen en koffie/thee). Eigen lunch meenemen.

Kortingsprijs

€ 49,50 p.p. voor (oud-)studenten Plantenkennis en Tuinarchitectuur

Locatie

Hilversum

Coördinator

Docente Plantenkennis Ingrid van der Ven

Gidsen

Hans van Roon en Ingrid van der Ven

Deelnemers

Maximaal 20 deelnemers, dus schrijf je tijdig in.

aanmelden